Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο

Όπως αποκαλύφθηκε στον
Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς


Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.

Σίγουρα ένα Νέο Μήνυμα του Θεού πρέπει να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ανάγκη, μια τόσο μεγάλη ανάγκη που η ανθρωπότητα δεν μπόρεσε να την καταλάβει, ή για την οποία δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί από μοναχού της. Αυτό πρέπει, κατά κάποιον τρόπο, να παρακινήσει μια παρέμβαση από τον Θεό, διότι ο Θεός δεν μπορεί να αφήσει την ανθρωπότητα να εισέρθει σε ένα νέο πλαίσιο και να αντιμετωπίσει μια καινούργια πρόκληση χωρίς πολύ βοήθεια.

Οι παρεμβάσεις του Θεού είναι σπάνιες, αλλά είναι ζωτικής ανάγκης. Ο ερχομός μεγάλων πνευματικών απεσταλμένων όπως τον Ιησού, τον Βούδα και τον Μωάμεθ εκπροσωπεί τέτοιες παρεμβάσεις. Όπως και να έχει ερμηνευτεί η παρουσία τους και οποιαδήποτε κι αν ήταν η αντίδραση, αυτοί οι μεγάλοι εκπρόσωποι έφεραν κάτι στην ανθρωπότητα που χρειαζόταν απεγνωσμένα, κάτι που δεν μπορούσε να βρει από μοναχού της.

Έχετε φτάσει σε ένα μεγάλο αποφασιστικό σημείο στο οποίο χρειάζεται πάλι να διαδοθεί μια τέτοια αποκάλυψη. Δεν είναι μια επανάληψη από ο,τι έχει ήδη παραδοθεί. Είναι ένα Νέο Μήνυμα, μια νέα κατανόηση, μια κατανόηση που χτίζει πάνω σε όλα τα Μηνύματα του Θεού που έχουν ποτέ σταλθεί στον κόσμο για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Όμως επειδή είναι καινούργιο μπορεί να προκαλέσει πολύ διαφωνία και πολύ σύγχυση. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Έχει φτάσει η ώρα για μια Νέα Αποκάλυψη. Αυτό παρακινήθηκε από την ανθρώπινη εξέλιξη και την άφιξη εξωγήινης νοήμονος ζωής από εκτός του κόσμου.

Ένα Ευρύτερο Σκότος υφίσταται στον κόσμο – ένα σκοτάδι που η ανθρωπότητα δεν έχει συναντήσει ουδέποτε. Αυτό παρουσιάζει μια πρόκληση στην ελευθερία σας και στην ακεραιότητά σας που δεν έχετε βιώσει ποτέ. Μία εξωγήινη Επέμβαση λαμβάνει χώρα στον κόσμο και υφίσταται τώρα και αρκετό καιρό. Η πρόθεσή της είναι να αποκτήσει έλεγχο επί του κόσμου και των ανθρώπων του κόσμου. Η Επέμβαση είναι απατηλή, διότι παρουσιάζεται σαν μια καλοήθης δύναμη, που έχει έρθει εδώ για να βοηθήσει την ανθρωπότητα στις μεγάλες υλικές της ανάγκες. Παρουσιάζει τον εαυτό της υπό ένα πνευματικό φως. Αλλά στην αλήθεια προσπαθεί να πείσει και να εφησυχάσει τους ανθρώπους στο να πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται βοήθεια, και πως είναι προς όφελος των ανθρώπων να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ίδιας της Επέμβασης.

Μια τέτοια Επέμβαση υφίσταται στον κόσμο τώρα και πολλά χρόνια. Ωστόσο αγνοείται ακόμα. Μέχρι και ανάμεσα αυτούς που αντιλαμβάνονται ότι υφίσταται μια επίσκεψη, δεν διακρίνεται ορθά. Η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη. Δεν έχει αντικρύσει ποτέ μια τέτοια Επέμβαση. Όμως επειδή η Επέμβαση είναι ένα φυσικό γεγονός και όχι ένα μυστηριώδες γεγονός, η ίδια η φύση μπορεί να σας διδάξει τι αληθινά σημαίνει αυτό. Διότι κατανοείτε ήδη ότι η υπεροχή αμφισβητείται στη φύση, πως ο ανταγωνισμός είναι μέρος της φύσης και πως οι ισχυροί κυριαρχούν επί των ασθενέστερων όταν μπορούν.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα της ζωής παντού στο υλικό Σύμπαν. Αλλά δεν είναι η πραγματικότητα στον Αρχαίο Οίκο σας, από όπου προέρχεστε. Ο κόσμος στον οποίον ζείτε δεν είναι ο Αρχαίος Οίκος από όπου προέρχεστε και στον οποίον θα επιστρέψετε. Δεν είναι η πνευματική σας πραγματικότητα. Είναι μια διαφορετική πραγματικότητα. Και σε αυτήν την πραγματικότητα, οι ισχυροί κυριαρχούν επί των ασθενέστερων όταν μπορούν.

Η Ευρύτερη Κοινότητα στην οποίαν αναδύεστε σφύζει με νοήμονα ζωή σε όλες τις φάσεις εξέλιξης και ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές τεχνολογικά προηγμένες φυλές, αλλά η τεχνολογική τους πρόοδος δεν σημαίνει καθόλου πως είναι πνευματικά εξελιγμένες. Ενέχει τόσα πολλά που η ανθρωπότητα μπορεί να μάθει για τη ζωή στο Σύμπαν, διότι είναι σαν ένα αλαζονικό παιδί που εισέρχεται σε μια μεγαλύτερη γειτονιά της ζωής. Πως μπορείτε να καταλάβετε αυτά τα πράγματα και πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτό το μεγάλο κατώφλι, με τέτοιο τρόπο ώστε το πεπρωμένο σας στην Ευρύτερη Κοινότητα να πραγματοποιηθεί, και να εισέρθετε σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο της νοήμονος ζωής ως ελεύθερη φυλή;

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει. Η προετοιμασία για αυτή την πρόκληση είναι η μεγαλύτερη ανάγκη της ανθρωπότητας. Όμως τόσοι λίγοι το συνειδητοποιούν αυτό και μπορούν να το δουν σωστά. Αυτό έχει παρακινήσει το δόσιμο ενός Νέου Μηνύματος από τον Θεό στον κόσμο, διότι ένα Ευρύτερο Σκότος επιβάλλεται στην ανθρωπότητα. Το ίδιο το Νέο Μήνυμα πρέπει να δώσει στην ανθρωπότητα μια συναίσθηση της κατάστασής της, και πρέπει να παράσχει στην ανθρωπότητα τα εργαλεία που χρειάζεται για να χτίσει την απαραίτητη συνειδητότητα, προκειμένου να διατηρήσει την ελευθερία της και να εδραιώσει την ανθρώπινη ενότητα στον κόσμο. Διότι μόνο μια ενωμένη ανθρωπότητα θα είναι ελεύθερη στο Σύμπαν. Μόνο μια ενωμένη ανθρωπότητα θα είναι αρκετά δυνατή για να διατηρήσει τη θέση υπεροχής της στον κόσμο.

Είναι η βούληση του Θεού να προετοιμαστείτε για το μέλλον. Είναι η βούληση του Θεού η ανθρωπότητα να μπορέσει να επιβιώσει ως ελεύθερη φυλή εντός ενός ευρύτερου πλαισίου νοήμονος ζωής, όπου υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην ελευθερία σας. Αλλά η βούληση του Θεού και αυτό που καταλαβαίνουν οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικά. Είστε πρόθυμοι να γεφυρώσετε αυτό το μεγάλο χάσμα; Είστε πρόθυμοι να μάθετε να αναγνωρίζετε την αληθινή σας κατάσταση και να δεχτείτε το δώρο που δόθηκε για τη δική σας προετοιμασία, συντήρηση και ευημερία; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει όλοι όσοι λαμβάνουν το Νέο Μήνυμα του Θεού, να εξετάσουν. Είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε εσείς για τον εαυτό σας.

Ένα Ευρύτερο Σκότος επιβάλλεται στον κόσμο. Η επιβίωση και η ευημερία της ανθρωπότητας διακυβεύονται. Αυτοί που επισκέπτονται τον κόσμο σας δεν εκτιμούν την ανθρώπινη ελευθερία, και παρόλο που θέλουν να συντηρήσουν την ανθρώπινη κοινωνία στην υπηρεσία τους, δεν σας βλέπουν ως ίσους τους. Σας βλέπουν όπως εσείς βλέπετε τα κατοικίδια ζώα σας. Πιστεύουν ότι είστε χαοτικοί και καταστρεπτικοί και πως καταστρέφετε τον κόσμο, έναν κόσμο που θέλουν αυτοί για τον εαυτό τους. Το γεγονός ότι η παρουσία τους εδώ εδραιώνεται και ότι η ανθρωπότητα δεν αντιδράει, έχει παρακινήσει ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό.

Εάν ένα άτομο εξέφραζε αυτές της απόψεις μόνο του, δεν θα το περνάνε στα σοβαρά, μέχρι κι αν κατανοούσε την κατάσταση τελείως, το οποίο θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει κανείς από μοναχού του. Μέχρι κι αν την κατανοούσε πλήρως, η φωνή του θα ήταν πολύ μικρή και οι άνθρωποι δεν θα το πίστευαν. Οι άνθρωποι θα έλεγαν: «Μα αυτό το άτομο είναι τρελό! Τι ανοησίες είναι αυτές! Χρειάζεται να απασχολούμαστε με τα αληθινά προβλήματα που αντικρίζουν την ανθρωπότητα».

Για αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού, επειδή το Μήνυμα πρέπει να έρθει από τον Θεό. Πρέπει να έρθει από τον Θεό για να κατανοηθεί αληθινά. Δεν μπορεί να είναι η φωνή ενός ατόμου. Ένα άτομο στον κόσμο δεν θα μπορούσε ποτέ να αντιληφθεί το νόημα και τις πραγματικότητες της ζωής στο Σύμπαν. Ένα άτομο δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλάβει τι αληθινά σημαίνει η Επέμβαση και πως λειτουργεί. Για αυτό χρειάζεστε ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό.

Ο Δημιουργός δεν θέλει την ανθρωπότητα να αποτύχει. Και όμως η ανθρωπότητα μπορεί ακόμα να αποτύχει, διότι αυτός ο κόσμος είναι ο δικός σας. Η ανθρωπότητα ήθελε να έχει τη δική της πραγματικότητα. Αυτό ισχύει για όλη τη νοήμονα ζωή στο Σύμπαν. Αυτό δημιούργησε τον αποχωρισμό από τον Θεό στην αρχή, και αυτό δημιούργησε το Σύμπαν που μπορείτε να δείτε και να πιάσετε – ένα Σύμπαν που είναι γεμάτο αλλαγές, γεμάτο ομορφιά και γεμάτο κινδύνους. Για αυτό ο Δημιουργός μπορεί μόνο να συμβουλεύει. Για αυτό ο Δημιουργός δεν διευθύνει το Σύμπαν που βλέπετε. Ωστόσο, μεγάλες πνευματικές δυνάμεις επιδρούν σε αυτήν την υλική πραγματικότητα, προτρέποντας τη Γνώση, τη συνεργασία και την αλήθεια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Σας προσφέρεται αυτή η αντίληψη ώστε να αρχίσετε να βλέπετε, να αισθάνεστε και να ξέρετε το τι αληθινά σημαίνει το Νέο Μήνυμα του Θεού για σας.

Το Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο σήμερα είναι κρυφό. Είναι απατηλό. Εμφανίζεται σαν καλοήθες και ευεργετικό. Προτρέπει τους ανθρώπους να συναινέσουν στην παρουσία του εδώ και να λάβουν μέρος στην αποστολή του εδώ. Δεν είναι μια πνευματική δύναμη. Είναι μια υλική δύναμη. Δεν αποτελείται από πολυ-διάστατα όντα. Αποτελείται από υλικά όντα από το Σύμπαν που παρουσιάζονται έτσι ώστε οι άνθρωποι να νομίσουν ότι οι «επισκέπτες» είναι μυστήριοι, πνευματικοί και πως έχουν μαγικές δυνάμεις. Οι μόνες δυνάμεις που έχουν είναι η τεχνολογία τους και η ικανότητά τους να σας πείσουν μέσω της δύναμης της πειθούς στο νοητικό πεδίο.

Η αληθινή δύναμη είναι η δύναμη που έχετε εσείς. Είναι η δύναμη της Γνώσης, η δύναμη να δείτε και να ξέρετε πέρα από την απάτη. Αλλά αυτή η δύναμη είναι ασθενή και χρειάζεται ενδυνάμωση. Δεν είναι μια δύναμη που χρησιμοποιούν αυτοί που επεμβαίνουν στον κόσμο σας, ούτε καν την αντιλαμβάνονται. Αν την αντιλαμβανόντουσαν δεν θα επέβαιναν στον κόσμο σας. Δεν θα αναζητούσαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του κόσμου σας και των λαών του κόσμου σας. Διότι η Γνώση γεννήθηκε από τον Θεό και ο Θεός δεν μπορεί να επιτεθεί στον εαυτό του.

Η ισχυρότερη δύναμη του Σύμπαντος είναι μέσα σας, αλλά δεν την χρησιμοποιείτε. Τώρα χρειάζεται όπως ουδέποτε άλλοτε. Η πρόκληση τώρα στην ανθρώπινη ελευθερία είναι πρωτοφανής. Και όμως οι άνθρωποι συνεχίζουν τις καθημερινές τους ζωές χωρίς ποτέ να το διανοηθούν. Ή εάν αντιλαμβάνονται αυτήν την πιθανότητα, τείνουν να την ερμηνεύουν με τέτοιο τρόπο ώστε να τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς και άνετους. Άρα πως μπορεί η ανθρωπότητα να εξηγήσει την εξωγήινη Επέμβαση; Πως μπορεί η ανθρωπότητα να εξηγήσει το Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο; Ποιος μπορεί να το φέρει στην ανθρώπινη συνείδηση; Και πως μπορεί η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί προκειμένου να αντισταθμίσει την Επέμβαση και να αρχίσει να πραγματοποιεί το πεπρωμένο της, το οποίο είναι να αναδυθεί στα πλαίσια της Ευρύτερης Κοινότητας νοήμονος ζωής ως ελεύθερη φυλή; Μόνο ο Θεός έχει την απάντηση σε αυτό. Κανένα άτομο μόνο του δεν θα μπορούσε να έχει την απάντηση σε αυτό. Καμία φιλοσοφία δεν θα μπορούσε να έχει την απάντηση σε αυτό. Για αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού.

Το Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο θα επηρεάσει κάθε άτομο που ζει στον κόσμο. Θα επιδράσει στα παιδία τους και στο μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα για ένα μόνο έθνος. Είναι ένα πρόβλημα για τους ανθρώπους παντού. Διότι όλοι αντιμετωπίζετε τις ίδιες προκλήσεις και θα αντικρύσετε όλοι τα ίδια επακόλουθα αν αποτύχετε. Αυτό αρχίζει να σας δείχνει ότι τα προβλήματα που έχετε ανάμεσά σας και η καχυποψία που έχετε ανάμεσά σας, δεν έχουν κανένα αληθινό θεμέλιο στο Σύμπαν. Διότι αυτοί που επεμβαίνουν στον κόσμο σας σας θεωρούν όλους τους ίδιους. Δεν εκτιμούν τον έναν παραπάνω από τον άλλο πέρα από τη χρησιμότητά σας στον σκοπό τους.

Η θεραπεία της ανθρωπότητας θα έρθει ως αποτέλεσμα της συλλογικής αντιμετώπισης μιας ευρύτερης πρόκλησης. Η επίλυση των μακροχρόνιων διαμαχών σας και των δυσκολιών σας να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλο θα λάβει χώρα με το να αντιμετωπίσετε μια ευρύτερη πρόκληση μαζί. Η πρόκληση είναι εδώ τώρα. Είναι μια πρόκληση που επισκιάζει όλο τον κόσμο. Αυτή είναι όντως η μεγάλη αλλαγή που αισθάνεστε. Αυτή είναι όντως η αιτία της ανησυχίας σας για το μέλλον. Αυτό είναι το πράγμα που σας καλεί να αντιδράσετε.

Η μεγάλη πνευματική αναγέννηση που λαμβάνει χώρα τώρα στον κόσμο δεν υφίσταται απλώς για να επιφέρει μια μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας. Είναι ένα κάλεσμα για να ανταποκριθείτε σε μια ευρύτερη πρόκληση. Ωστόσο αν δεν αναγνωριστεί η πρόκληση, τότε το κάλεσμα θα παρερμηνευτεί και δεν θα κατανοηθεί.

Το Σύμπαν που θα συναντήσετε είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, και ενέχει μεγάλες δυνάμεις που αναζητούν την εκμετάλλευση αναδυόμενων κόσμων σαν τον δικό σας. Όμως μπορείτε να αντισταθείτε τέτοια εκμετάλλευση. Μπορεί να διακοπεί. Ωστόσο για να το κάνετε αυτό πρέπει να αρχίσετε να αποδέχεστε τη μεγάλη πνευματική δύναμη που ζει μέσα σας, πρέπει να βρείτε αυτήν τη δύναμη μέσα σε άλλα άτομα και πρέπει να την επιβεβαιώσετε σε όλη την ανθρώπινη οικογένεια. Η ανθρωπότητα φέρει την υπόσχεση να είναι μια ελεύθερη και ισχυρή φυλή. Ωστόσο πρέπει να είναι αυτάρκης για να το κάνει αυτό. Οι άνθρωποι χρειάζονται να αναγνωρίσουν τα κοινά τους συμφέροντα και τις κοινές τους ανάγκες. Οι άνθρωποι πρέπει να αντισταθμίσουν τις τάσεις τους να εκμεταλλευτούν ο ένας τον άλλον για το δικό τους προσωπικό όφελος. Αυτό τώρα δεν είναι απλώς μια πρόταση. Είναι ουσιαστικό για την επιβίωση και την ελευθερία σας.

Οι εξωγήινες δυνάμεις στον κόσμο σήμερα που επεμβαίνουν στις ανθρώπινες υποθέσεις, προσπαθούν να σας πάρουν αυτήν την ελευθερία. Αλλά αυτό θα το κατορθώσουν μόνο με τη συνεργασία σας, τη συναίνεσή σας και την αποφυγή και την άρνησή σας της αλήθειας. Αν αντισταθείτε ενεργητικά σε αυτές τις δυνάμεις, θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν, επειδή εξαρτιούνται τελείως από την ανθρώπινη υποταγή. Βασίζονται στην αδυναμία σας και όχι στη δύναμή σας.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού αποκαλύπτει την αληθινή σημασία του Ευρύτερου Σκότους στον κόσμο, πως λειτουργεί εδώ και πως πρέπει να αντιδράσετε σε αυτό. Επικαλείται αυτό που ξέρετε βαθιά μέσα σας. Σας λέει ότι είστε ικανοί να καταλάβετε τι αληθινά συμβαίνει στον κόσμο σήμερα. Μπορείτε να το κατανοήσετε και πρέπει να το κατανοήσετε. Σας προσκαλεί να υψωθείτε πάνω από τις προσωπικές σας απασχολήσεις προκειμένου να αναγνωρίσετε μια ευρύτερη ανάγκη, μια ανάγκη που είναι ουσιαστική για την ελευθερία σας και την ευημερία σας.

Διαμέσου του Νέου Μηνύματος, ο Θεός καλεί όλους ίσια, όχι για να πιστέψουν σε μια φιλοσοφία ή μια θρησκεία εις βάρος κάποιας άλλης, αλλά για να συνειδητοποιήσουν την ευρύτερη ανάγκη στον κόσμο. Σας προσκαλεί να μεταχειριστείτε τον πολιτισμό σας, την θρησκεία σας και τη σοφία που αυτά σας παρέχουν, προκειμένου να ανταποκριθείτε σε αυτήν τη μεγάλη ανάγκη. Στην ουσία όλων των παγκόσμιων θρησκειών, υπάρχει μια αλήθεια, και αυτή είναι η πραγματικότητα της πνευματικής φύσης σας. Όσο θαμπωμένη κι αν είναι αυτή η αλήθεια, όσο χαμένη κι αν φαίνεται σε αυτό που έχει πλέον γίνει η θρησκεία ή στον τρόπο που προάγεται, αυτή η ουσιαστική αλήθεια παραμένει. Το Νέο Μήνυμα του Θεού απευθύνεται σε αυτήν την μοναδική αλήθεια, την ενισχύει και της δίνει ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογής.

Μερικοί μπορεί να αντιδράσουν στο Νέο Μήνυμα του Θεού λέγοντας: «Πω, πω! Αυτό με κατατρομάζει. Δεν νομίζω πως μπορώ να το αντιμετωπίσω!». Όμως αυτή η ζωή είναι δική σας. Αυτός είναι ο δικός σας κόσμος. Μπορείτε και πρέπει να ανταποκριθείτε. Η Γνώση, ή το Πνεύμα μέσα σας, μπορεί να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί άμα το αφήσετε.

Υπάρχει ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο. Δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Δεν υπάρχει που να τρέξετε και να κρυφτείτε. Η άρνηση και η αποφυγή απλώς αποδυναμώνουν τη θέση σας και δυσκολεύουν τη διατήρηση του μέλλοντός σας και της αυτάρκειάς σας, όχι μόνο για σας αλλά και για όλους τους άλλους.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού καλεί τους ανθρώπους να ακολουθήσουν ο,τι τους λέει η Γνώση, ή το Πνεύμα μέσα τους – όχι να ακολουθήσουν ο,τι θέλουν, ή ο,τι πιστεύουν, ή ο,τι προτιμούν, αλλά να ακολουθήσουν τη μεγάλη πνευματική διάνοια που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή του Όντος τους. Εδώ δεν ζητιέται πίστη. Εδώ ζητιέται αναγνώριση και ευθύνη.

Όλοι εσείς που ήρθατε σε αυτήν τη ζωή είστε προετοιμασμένοι να αντεπεξέλθετε στης πραγματικότητες του κόσμου αυτής της εποχής. Ίσως να αισθάνεστε αδύναμοι και ανίκανοι. Ίσως αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να καταφέρετε τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ίσως οι πολιτισμοί σας και οι κοινωνίες σας να σας έχουν πείσει πως δεν είστε ικανοί να κάνετε τίποτα και πως είστε αναποτελεσματικοί. Αλλά αυτή δεν είναι η αλήθεια.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού ζητάει την ανθρώπινη ευθύνη. Αυτή είναι η εποχή της ανθρώπινης ενότητας και υπευθυνότητας. Δεν είναι μια εποχή για να πιστεύετε σε ένα σπουδαίο άγιο η σε ένα σπουδαίο αβατάρ. Δεν είναι μια εποχή για να ακολουθείτε έναν κρυφό και μακρινό ηγέτη. Είναι μια εποχή για την ανθρώπινη υπευθυνότητα και συνεργασία. Αυτό δεν είναι απλώς μια καλή ιδέα. Είναι η μοναδική ιδέα.

Εδώ θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε πως η εξωγήινη Επέμβαση, το Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο, παρόλο που είναι σοβαρή και σημαντική και ενέχει τρομερούς κινδύνους, αποτελεί συγχρόνως το μοναδικό πράγμα που μπορεί να ενώσει την ανθρωπότητα και να σας δώσει τη δυνατότητα να υπερβείτε τις μακροχρόνιες διαμάχες σας, και να χτίσετε τα θεμέλια για μια καινούργια πραγματικότητα εδώ. Διότι μόνο αν η ανθρωπότητα είναι ενωμένη και αυτάρκης στο Σύμπαν, μπορείτε να ελπίζετε να παραμείνετε ελεύθεροι.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού θα σας τα αποκαλύψει αυτά με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρετε να τα κατανοήσετε. Διότι μπορείτε να καταλάβετε την πραγματικότητα μέχρι κι αν την φοβάστε, μέχρι κι αν δεν είστε σίγουροι πως την θέλετε, μέχρι κι αν δεν είστε σίγουροι πως μπορείτε να είστε ισχυροί εντός της. Το Νέο Μήνυμα του Θεού δεν απευθύνεται στις πεποιθήσεις των ανθρώπων. Απευθύνεται σε ένα βαθύτερο κομμάτι μέσα σε κάθε άνθρωπο. Η ικανότητα των ανθρώπων να ανταποκριθούν βασίζεται στο πόσο συνδεδεμένοι είναι με την αληθινή τους πνευματική φύση και νοημοσύνη.