Το νόημα των Χριστουγέννων

Όπως αποκαλύφθηκε στον
Μάρσαλ Βίαν Σάμμερς
23 Δεκεμβρίου 1994
στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ.


Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Τα Χριστούγεννα αντιπροσωπεύουν την ανάδυση της Γνώσης στον άνθρωπο. Αυτό αποτέλεσε το πρότυπο της ζωής του Ιησού,όπου ακόμα και πέρα από τη δική του κατανόηση, μια Μεγαλύτερη Δύναμη αναδύθηκε μέσα του, κυρίευσε τη ζωή του, τον ένωσε με τους Αθέατους που τον καθοδήγησαν και τον οδήγησαν στην έκφραση της μεγάλης και σημαντικής του διακονίας.

Η υποδειγματική του διδασκαλία, κατόπιν,αν και παρανοήθηκε αρκετά και ιδιοποιήθηκε, παραμένει μέχρι σήμερα ως σύμβολο της ανάδυσης της Γνώσης μέσα στον άνθρωπο. Αν και ο Ιησούς έχει θεοποιηθεί, αν και η ζωή του παρουσιάζεται μοναδική και ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη ζωή, αν και έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα βάθρο πάνω από κάθε άλλο άτομο, στη πραγματικότητα, η ζωή του αντιπροσωπεύει την ανάδυση της Γνώσης μέσα στο άτομο .

Αυτή η ανάδυση είναι δυνατή και για εσάς και αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο πεπρωμένο και τον ανώτερο σκοπό σας στη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δικιά σας έκφραση θα είναι ισοδύναμη με αυτή του Ιησού, γιατί ήταν ένα εξαιρετικό άτομο και η διδασκαλία του ήταν μοναδική.

Αλλά και η δική σας έκφραση θα είναι μοναδική επίσης, αν και σίγουρα δεν θα είναι τόσο εμφανής όσο η δική του. Και καθώς ήταν μέρος μιας Ευρύτερης Ιεραρχίας, η έκφραση της Γνώσης μέσα σας θα σας ενώσει επίσης με την Ευρύτερη Ιεραρχία.

Ο σκοπός δεν είναι λοιπόν να συγκρίνετε τη ζωή σας με την δική του, αλλά να μάθετε για το νόημα της Γνώσης, για την μεγαλύτερη πνευματική δύναμη μέσα σας και για το πώς σχετίζεται με τη ζωή γύρω σας και με τις μεγαλύτερες πνευματικές δυνάμεις που εργάζονται στον κόσμο , που εργάζονταν στον κόσμο στην εποχή του και που εργάζονται στον κόσμο σήμερα.

Ο Ιησούς είναι τώρα ανάμεσα στους Αθέατους, οι οποίοι τον καθοδηγούσαν,τον συμβούλευαν και τον ενθάρρυναν την εποχή που ζούσε σαν άτομο στη Γη. Τώρα είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ένωσης. Τώρα είναι ο δικός σας χρόνος στη Γη. Η έκφραση σας θα είναι διαφορετική από τη δική του επειδή ζείτε σε μια διαφορετική εποχή, σε ένα διαφορετικό είδος κόσμου. Αν και πολλά από τα ανθρώπινα προβλήματα που υπήρχαν τότε εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τώρα την πραγματικότητα της Ευρύτερης Κοινότητας και την αναγκαιότητα και τη δυσκολία να γίνει μια ενιαία κοινότητα αυτού του κόσμου.

Ο Ιησούς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα στην εποχή του και ως εκ τούτου η διακονία του ήταν διαφορετική, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και στην ανάπτυξη της εξέλιξης στην εποχή του. Αλλά τώρα πρέπει να ικανοποιήσετε τις ανάγκες και την ανάπτυξη της εξέλιξης στο δικό σας χρόνο.

Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με βάση τη δύναμη των ιδεών σας. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, όντας ένας αδιάλλακτος άνθρωπος. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας επανάσταση εναντίον της κοινωνίας ή επιτιθέμενος στα θεσμικά της όργανα. Μπορείτε να το κάνετε μόνο με τη Γνώση, και μπορείτε να το κάνετε μόνο με τη δύναμη των Αθέατων, οι οποίοι θα έρθουν να σας βοηθήσουν καθώς η Γνώση θα αρχίζει να αναδύεται μέσα σας.

Μόνο η Γνώση έχει τη δύναμη να παρακινήσει άλλα μυαλά. Μόνο η Γνώση έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μόνιμη επίδραση. Μόνο η Γνώση μπορεί να προωθήσει το καλό και τις καλές προθέσεις. Μόνο η Γνώση μπορεί να εξουδετερώσει το φόβο και την εχθρότητα. Μόνο η Γνώση μπορεί να ευλογήσει τον κόσμο.

Η επαγγελία σας, λοιπόν, είναι να γίνετε ένας άνδρας ή μια γυναίκα της Γνώσης – ένα όχημα για τη Γνώση·ένα άτομο μέσω του οποίου η Γνώση μπορεί να επικοινωνήσει, να ενεργήσει και να κινηθεί· ένας φορέας της Χάρης, αλλά και ένας άνθρωπος δράσης, που μπορεί να επιφέρει αλλαγή, αλλά με μεγαλύτερο φρόνημα· ο οποίος μπορεί να πει την αλήθεια, αλλά με μεγαλύτερη βεβαιότητα· ο οποίος μπορεί να αποκαλύψει το λάθος, αλλά με μεγαλύτερη συμπόνια. Μόνο η Γνώση μέσα σας μπορεί να το κάνει αυτό και αυτή είναι η πηγή αυτών των εξαιρετικών εκφάνσεων.

Επομένως, τώρα είναι τα δικά σας Χριστούγεννα . Δεν είναι απλά μια αναμνηστική αργία. Δεν είναι απλά μια ανάμνηση του Ιησού. Δεν είναι απλώς μια ανάμνηση της οικογένειας και των φίλων. Δεν είναι απλώς η στιγμή να προσφέρουμε δώρα και να προσφέρουμε για λίγες ημέρες το χρόνο.

Αν και μπορεί να περιλαμβάνει όλα αυτά τα πράγματα, η έννοια των Χριστουγέννων είναι μεγαλύτερη. Ας είναι μεγαλύτερη και για σας. Ας είναι λοιπόν οι στιγμές που θυμάστε ότι έχετε ένα μεγαλύτερο σκοπό στον κόσμο και ότι έχετε σταλεί στον κόσμο για να διεκδικήσετε αυτό τον σκοπό – να τον αποδεχτείτε, να τον

βιώσετε και να τον ακολουθήσετε ώστε να μπορέσετε να συνεισφέρετε .

Ας είναι οι στιγμές που θυμάστε ότι η ζωή σας είναι ευρύτερη από το να είστε απλά ένας άνθρωπος στον κόσμο που ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες. Είναι αυτό το ευρύτερο μέρος μέσα σας – αυτό το ευρύτερο κάλεσμα και αυτός ο μεγαλύτερος σκοπός – που δίνει νόημα σε όλες τις μικρότερες πτυχές του εαυτού σας που τις ενώνει αρμονικά και εκπληρώνει τους ρόλους τους.

Χωρίς αυτό το μεγαλύτερο σκοπό, θα είστε κατακερματισμένοι και οι πτυχές της προσωπικότητας και του πνεύματός σας δεν θα βρουν τη βάση για ολοκλήρωση ή ενότητα. Χωρίς αυτό το μεγαλύτερο σκοπό, θα αγωνίζεστε για επιβίωση και εκπλήρωση, αλλά χωρίς αίσθηση ικανοποίησης -νοιώθοντας, γνωρίζοντας και αισθανόμενοι ότι καθώς ο χρόνος περνά, ο μεγαλύτερος σκοπός σας και το μεγαλύτερο κάλεσμα παραμένουν ανεκπλήρωτα και αναπάντητα.

Αυτά είναι τα Χριστούγεννα για σάς. Δεν συμβαίνουν μόνο μία φορά το χρόνο, αλλά είναι μια υπενθύμιση ότι πέρα απ’ όλες τις προσωπικές ανάγκες και τις άμεσες δυσκολίες, έχετε μια μεγαλύτερη αποστολή. Και όπως και στη ζωή του Ιησού, πρέπει να προσπαθήστε να την ανακαλύψετε. Πρέπει να την αισθανθείτε και να την αφήσετε να εμφανιστεί. Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι δεν μπορείτε να την εκπληρώσετε από μόνοι σας και ότι δεν είναι μόνο για σας.

Θα περιπλανηθείτε στην έρημο, και θα βιώσετε τους πειρασμούς του κόσμου, και θα αισθανθείτε τη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτό το μεγαλύτερο αναδυόμενο κομμάτι του εαυτού σας και στις προσωπικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις και φόβους. Γιατί, όπως ο Ιησούς, πρέπει να επιτρέψετε σ’ αυτή τη μεγαλύτερη δύναμη και τον μεγαλύτερο σκοπό να επισκιάσει τη ζωή σας, να περιβάλει τη ζωή σας και να αναδιοργανώσει και να ανακατευθύνει τη ζωή σας. Αυτά είναι τα Χριστούγεννα

Ο Χριστός δεν είναι απλά μία ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά ο εκπρόσωπος μιας Ευρύτερης Πνευματικότητας . Γιατί το να νομίζετε ότι ο Χριστός είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, να πιστεύετε ότι ο Χριστός είναι απλώς αυτός που είναι χρισμένος και είναι διακριτός σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους χάνετε το πραγματικό νόημα και το πραγματικό σκοπό της συνεισφοράς της Γνώσης και της έκφρασης της Θείας Φύσης στο κόσμο.

Ο Ιησούς είχε μια μοναδική ζωή. Δεν σας ζητείτε να αντιγράψετε αυτή τη ζωή. Αλλά καλείστε να υποστείτε την ίδια διαδικασία αποκάλυψης και συνειδητοποίησης, της δράσης και της συνεισφοράς, που ανέλαβε στο δικό του χρόνο, με το δικό του τρόπο. Και η εκδήλωσή σας δεν θα είναι τόσο εμφανής, διότι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι σοφοί πρέπει να παραμένουν κρυμμένοι και η συνεισφορά τους πρέπει να δίνεται χωρίς φανφάρες χωρίς να ελκύει μεγάλη προσοχή. Η ζωή του Ιησού έχει διογκωθεί και θεοποιηθεί, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητή.

Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν το καλό και να είναι καλοί. Πιστεύουν ότι εάν μπορέσουν να παραδοθούν στο Θεό, ένα Θεό κάπου εκεί πάνω και πέρα από αυτούς, θα βρουν το δρόμο τους και θα αισθάνονται ανακούφιση από το μαστίγωμα του νου τους και από τις απαιτήσεις της κοινωνίας γύρω τους.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να πέφτετε [στα γόνατά σας] σε μια άγνωστη δύναμη, αλλά να αποδεχτείτε το δώρο του Δημιουργού μέσα σας που είναι το ίδιο δώρο σε όλους, ενώνοντας αυτό το δώρο με το δικό σας νου και ενώνοντας αυτό το δώρο με το νου των άλλων, αυτό παράγει την έκφραση της Θείας Φύσης.

Το μονοπάτι προς το Θεό είναι η πορεία προς την επανένωση με τη ζωή και τη σχέση σας με τους άλλους και με τον εαυτό σας. Δεν είναι απόδραση. Δεν είναι φαντασία. Δεν είναι η απόλυτη μορφή αυτοκαταστροφής . Είναι η επανένωση με τη ζωή. Δεν μπορείτε να επανενωθείτε με τη ζωή μονομιάς. Πρέπει να επανενωθείτε με τη ζωή βήμα βήμα, πλευρά πλευρά, άτομο με άτομο.

Η Γνώση είναι το θεμέλιο στην ικανότητά σας να έχετε σχέση με κάποιον ή με οτιδήποτε. Χωρίς Γνώση, οι άνθρωποι μπαίνουν σε σχέση μόνο για να κερδίσουν οφέλη. Χρησιμοποιούν τους άλλους και χρησιμοποιούν τη ζωή για να κερδίσουν οφέλη, να τους παρέχεται προστασία. Παζαρεύουν τη στοργή. Διαπραγματεύονται με τα αισθήματά τους. Είναι μια μορφή εμπορίου και όχι μια μορφή ένωσης. Τα τιμήματα καταβάλλονται Οι υπηρεσίες ανταποδίδονται Μπορεί αυτό να είναι το πραγματικό νόημα της σχέσης;

Η Θεία Λειτουργία του Χριστού είναι μια γιορτή της Θείας σχέσης. Ο Χριστός είναι το πρόσωπο που είναι ενωμένο με το Θείο. Ο Χριστός είναι το άτομο που είναι ενωμένο με τους Αθέατους, οι οποίοι είναι οι Αγγελικές Δυνάμεις του Θείου. Αυτό είναι το νόημα της Θείας Λειτουργίας του Χριστού- Χριστούγεννα . Δεν είναι η δοξασία ενός ατόμου. Είναι η αναγνώριση της πραγματικής σχέσης – η σχέση του ατόμου με τη Γνώση μέσα τους, η σχέση τους με τον εγγενή δεσμό τους με τους Αθέατους, το καθήκον τους στην ανθρωπότητα και τη συγγένεια τους με τη ζωή. Αυτός είναι ο εορτασμός της σχέσης. Αυτή είναι η έννοια των Χριστουγέννων . Αυτή είναι η Θεία Λειτουργία του Χριστού.

Το μονοπάτι σας, λοιπόν, είναι το μονοπάτι που σας πάει πίσω στη σχέση – όχι στο ρομαντισμό, αλλά στη σχέση. Έχετε μια πραγματική σχέση με τους Αθέατους. Έχετε μια θεμελιώδη σχέση με τη Γνώση και μια ευθύνη για τη Γνώση. Έχετε μια πραγματική σχέση με την Πνευματική σας Οικογένεια, που σας έστειλε στον κόσμο για να συνεισφέρετε . Έχετε μια πραγματική σχέση με το φυσικό κόσμο, ο οποίος είναι ο χώρος της ζωής στον οποίο έχετε έρθει να συμμετάσχετε και να συνεισφέρετε . Έχετε μια πραγματική σχέση με το νου σας, ο οποίος είναι το όχημα για τη συνεισφορά και την επικοινωνία σας. Έχετε μια πραγματική σχέση με το φυσικό σας σώμα, το οποίο είναι το όχημα για το νου σας και για να μπορείτε να συμμετέχετε στον κόσμο και να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους ενώ βρίσκεστε εδώ.

Με τη Γνώση, αυτές οι σχέσεις αποκαλύπτονται και αποκαθίστανται στην συνείδησή σας. Με τη Γνώση, βρίσκουν την αρμονία τους μέσα στον εαυτό σας, και την αρμονία του εαυτού σας με τον κόσμο.

Η Γνώση λοιπόν είναι η θεμελιώδης βάση. Είναι η ουσία της ζωής σας και του Είναι σας. Είναι το δώρο του Δημιουργού σε σάς. Περιέχει τη συνεισφορά σας στο κόσμο και την αναγνώρισή εκείνων των ιδιαίτερων ανθρώπων που θα χρειαστείτε για να βρείτε τη συνεισφορά σας και να την αποδώσετε.

Όπως ο Ιησούς, πρέπει να βρείτε αυτή τη μεγαλύτερη δύναμη και να την αφήσετε να αναδυθεί. Είναι μεγαλύτερη από σάς. Ήταν μεγαλύτερη από τον Ιησού. Θα σας κυριεύσει όπως κυρίευσε κ’ εκείνον. Θα ανοίξει το νου σας στους Αθέατους, καθώς άνοιξε και το δικό του νου στους Αθέατους. Θα σας οδηγήσει να συνεισφέρετε στο κόσμο όχι μόνο για να εξυπηρετήσετε και να επιλύσετε τις άμεσες ανάγκες του, αλλά και για να τον προετοιμάσετε για το μέλλον, όπως έκανε και για τον Ιησού στην εποχή του.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις απολαύσεις του κόσμου και τους περισπασμούς του κόσμου· αν δεν βρίσκετε ειρήνη στον ατελείωτο ρομαντισμό με τους ανθρώπους και τα υπάρχοντα· εάν κοιτάτε το κόσμο και αισθάνεστε τις ανάγκες του και ακούτε το κάλεσμα του, τότε αρχίζετε να ανταποκρίνεστε στη Γνώση μέσα στον εαυτό σας και μέσα στον κόσμο. Αρχίζετε να αισθάνεστε κάτι πέρα από την μέθη της ζωής. Ανοίγετε το νου σας για να βιώσετε τη ζωή στο μεγαλείο της και στην απελπιστική της ανάγκη. Εσείς ανοίγετε τον εαυτό σας στα Χριστούγεννα, τα οποία δεν είναι ένα μοναδικό γεγονός αλλά μάλλον ένας εορτασμός της ζωής και μια μεγαλύτερη διαδικασία ζωής,[ που σας μετακινεί] προς τη Γνώση και τη συνεισφορά.

Αυτά τα Χριστούγεννα, θυμηθείτε ότι έχετε μεγαλύτερη ευθύνη, ευθύνη που υπερβαίνει τα καθήκοντά σας και τις υποχρεώσεις σας απέναντι στους άλλους υπερβαίνει ακόμα και την απόκτηση των βασικών αναγκών της ζωής και την απόκτηση των πολλών πραγμάτων στη ζωή που δεν είναι απαραίτητα.

Γιατί σας έστειλαν εδώ για ένα σκοπό – να παίξετε ένα μικρό αλλά ζωτικό ρόλο σε μια μεγαλύτερη εκπαίδευση και εξύψωση της ανθρωπότητας . Σας έστειλαν εδώ για να προσφέρετε στον κόσμο και για να βρίσκεστε στον κόσμο. Ο κόσμος σας χρειάζεται και καθώς είστε σε θέση να ανακτήσετε τη σχέση σας με τον κόσμο, θα βιώσετε τον λόγο που κληθήκατε και πώς μπορείτε να απαντήσετε.

Στη συνέχεια, θα βρείτε την απάντησή σας και θα βρείτε το δώρο σας. Και μαζί με το δώρο σας, θα βρείτε όλους εκείνους που είναι μέρος του δώρου σας – αυτοί που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να το προσφέρετε και εκείνους που θα λάβουν το δώρο σας επίσης. Και κάθε φορά που προσφέρετε, θα είναι Χριστούγεννα. Και κάθε φορά που παρακινείστε να στηρίξετε κάποιον άλλο, ή να αναλάβετε δράση πέρα από τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα ή ακόμα και την κατανόησή σας, θα είναι Χριστούγεννα .

Τα Χριστούγεννα είναι ο εορτασμός κάθε στιγμής που ο άνθρωπος ωθείται από τη Γνώση και συνεισφέρει τη Γνώση. Παρόλο που γιορτάζεται ως ένα γεγονός στο ημερολόγιό σας, ως μια μοναδική χρονική στιγμή, στην ουσία θα έπρεπε να είναι μια εμπειρία που θα έπρεπε να έχετε πάντα στη ζωή και να την μοιράζεστε με άλλους.

Τότε θα μπορέσετε να γνωρίσετε τον Ιησού, όχι επειδή μπορείτε να συμπάσχετε μαζί του, αλλά επειδή υποβάλλεστε σε μια διαδικασία που υποβλήθηκε και εκείνος και αρχίζετε να βιώνετε την πραγματικότητα που εκπροσωπούσε. Τότε δεν θα είναι πλέον μια ιστορική φιγούρα. Τότε δεν θα είναι πλέον ένα είδωλο για εσάς, κάποιος για να λατρέψετε . Τότε δεν θα είναι κάτι που δεν μπορείτε να φτάσετε. Αντίθετα , θα γίνει ο φίλος σας, ο σύντροφός σας, ο μεγαλύτερος αδελφός σας. Και η διδασκαλία του και η ζωή του, τα βάσανα και τα επιτεύγματά του θα έχουν όλα μεγάλη σημασία για σας γιατί θα αρχίσετε να τα βιώνετε και οι ίδιοι. Και θα καταλάβετε ότι δεν είναι για να τον θεοποιήσετε , αλλά για να τον αγκαλιάσετε.

Θα καταλάβετε ότι οι θρησκείες που θεσμοθετήθηκαν στο όνομά του πρέπει να λάβουν τη Χάρη που φώτισε τη ζωή του και που μεταμόρφωσε τη δραστηριότητά του. Θα είστε κοντά σε αυτόν και θα είναι κοντά σας, γιατί είναι μαζί με όλους εκείνους που βιώνουν την ανάδυση της Γνώσης μέσα τους. Είναι μαζί με όλους εκείνους που υφίστανται την αποκατάσταση της πραγματικής τους πνευματικότητας . Είναι μαζί με όλους εκείνους που ανταποκρίνονται σε ένα μεγαλύτερο κάλεσμα και σκοπό στη ζωή.

Μη σκεφτείτε ότι θα αναλάβετε μόνο αυτό. Αν και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τις δραστηριότητές σας με τους ανθρώπους από την αρχή, ώστε να μπορείτε να είστε ελεύθεροι να ακολουθήσετε διαφορετική πορεία και διαφορετικό τρόπο, η διαφορετική πορεία σας και ο διαφορετικός σας τρόπος θα σας φέρει σε ένα νέο είδος σχέσης με τους άλλους, θα καθαγιάσει τις σχέσεις σας και θα τους δώσει ένα μεγαλύτερο νόημα και αξία, πέρα από τις αντιφάσεις των διαφορετικών προσωπικών σας αναγκών και συμφερόντων.

Η Θεία Χάρις θα είναι μαζί σας, γιατί η Θεία Χάρις θα είναι μέσα σας. Και η Θεία Χάρις θα είναι με τις σχέσεις σας, γιατί η Θεία Χάρις θα είναι η βάση για την σύσταση τους και τη δραστηριότητά τους. Και κάθε στιγμή που το βιώνετε αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο σπάνιες είναι αυτές οι στιγμές, για τον καθένα θα είναι μια εμπειρία των Χριστουγέννων .

Επομένως, αυτή τη στιγμή του χρόνου, όταν Εμείς θυμόμαστε τη ζωή του Ιησού Cade Renar, όπως είναι γνωστός στην Ευρύτερη Κοινότητα και όπως ονομάζεται ανάμεσα στους Αθέατους, αφήστε τη ζωή του και αυτή την εποχή του χρόνου να σας υπενθυμίσει ότι και εσείς, επίσης, έχετε ένα ταξίδι προς τη Γνώση. Και εσείς έχετε ένα μεγαλύτερο σκοπό και μια μεγαλύτερη ευθύνη να τον ανακαλύψετε, να τον αποδεχτείτε και να τον λάβετε.

Αφήστε αυτή την εποχή του χρόνου να σας υπενθυμίζει ότι οι Αθέατοι είναι μαζί σας και σας καλούν να απαντήσετε. Και καθώς ανταποκρίνεστε, θα έρχονται όλο και πιο κοντά σε σας, γιατί θα τους χρειάζεστε όλο και περισσότερο. Και θα είστε σε θέση να τους κατανοείτε τώρα με ένα νέο νου και μια νέα εμπειρία.

Αφήστε αυτή την εποχή του χρόνου, να είναι μια υπενθύμιση, καθώς και μια γιορτή. Αφήστε την να σας δείξει το μέλλον και όχι μόνο το παρελθόν. Γιατί έχετε έρθει για να προσφέρετε στο κόσμο, να βοηθήσετε στην κάλυψη των σημερινών αναγκών του και να τον προετοιμάσετε για το μέλλον του, ώστε η ανθρωπότητα να είναι σε θέση να προετοιμαστεί για τη συνάντησή της με την Ευρύτερη Κοινότητα και όλες τις διαφορετικές φυλές της Ευρύτερης Κοινότητας και έτσι η ανθρωπότητα να μπορεί να γίνει μια μεγάλη κοινότητα – να βρει τα θεμέλιά της, να ενώσει τον εαυτό της έτσι ώστε να διατηρήσει τον κόσμο και να μπορέσει να συμμετάσχει σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο πολιτισμών στην Ευρύτερη Κοινότητα.

Σε οποιοδήποτε επίπεδο μπορεί να δοθεί η συνεισφορά σας, ανεξάρτητα από το μικρό μέρος που μπορείτε να παίξετε σε αυτή τη μεγάλη εξελικτική αλλαγή και εμφάνιση, αφήστε αυτά τα Χριστούγεννα να σας υπενθυμίζουν ότι υπάρχει ένα κάλεσμα για σάς και ότι προσπαθείτε να απαντήσετε επειδή αυτό είναι το μόνο μέσο για την εκπλήρωση και την ικανοποίηση στη ζωή. Αυτή είναι η μόνη βάση για πραγματικές και διαρκείς σχέσεις.

Έχετε έρθει και εσείς επίσης, να υπηρετήσετε τον κόσμο. Έχετε έρθει και εσείς επίσης, να τον προετοιμάσετε για το μέλλον. Έχετε έρθει και εσείς επίσης, για να κρατήσετε τη Γνώση ζωντανή στο κόσμο και να βοηθήσετε την ανθρωπότητα να προχωρήσει προς τα μπροστά. Μπορείτε και σεις επίσης, να συμμετάσχετε στη Θεία Λειτουργία του Χριστού, στον εορτασμό της Θείας σχέσης στο κόσμο και στην πραγματοποίηση ενός ευρύτερου σκοπού και δραστηριότητας στον κόσμο.

Δεν θα υπάρξει προσωπική ματαιοδοξία εδώ, γιατί η Γνώση θα απλοποιήσει και θα εναρμονίσει τη ζωή σας και θα εξουδετερώσει όλες αυτές τις τάσεις που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε ξεστράτισμα, και θα ανατρέψει τις παρεξηγήσεις και τις κακές εφαρμογές που μπορεί να βλάψουν τον εαυτό σας και τους άλλους.

Γιατί θα γνωρίζετε ότι ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η δική σας πορεία, είστε ένα μικρό κομμάτι μιας μεγαλύτερης συσχέτισης και οι σχέσεις σας θα είναι το θεμέλιο σας – οι σχέσεις σας με τους άλλους και η σχέση σας με τους Αθέατους, στους οποίους θα βασιστείτε επάνω.

Θα συνειδητοποιήσετε ότι το μεγαλείο είναι μαζί σας και μέσα σας, αλλά ότι δεν μπορείτε να το διεκδικήσετε για τον εαυτό σας. Αντίθετα, θα είναι μια δύναμη και μια παρουσία μέσα σας που θα εναρμονίσει τη ζωή σας και θα αποκαλύψει την πραγματικότητα του σκοπού σας και της μεγαλύτερης συσχέτισης που σας έφερε στο κόσμο. Θα περάσει μέσα από σας και θα αναζωογονήσει άλλους και θα προκαλέσει άλλους, ακόμη και πέρα από τα λόγια και τις πράξεις σας, επειδή η Γνώση είναι μαζί σας.

Αυτό, κατόπιν, θα σας οδηγήσει στον εορτασμό των Χριστουγέννων, στην εμπειρία της Γνώσης, στην εμπειρία μιας αυθεντικής σχέσης, στην εμπειρία του σκοπού, της σημασίας και της κατεύθυνσης της ζωής σύμφωνα με τη ζωή στις αιώνιες διαστάσεις της.

Και θα σκέφτεστε τον Ιησού. Και θα είστε ευγνώμονες που πέτυχε. Όταν αμφιβάλλετε, όταν είστε αβέβαιοι, όταν ο δρόμος γίνεται ανεξήγητος και ακατανόητος, θα τον θυμάστε γιατί συνέχισε να ταξιδεύει, και βρήκε και συνάντησε το προορισμό του. Και θα τον ευχαριστείτε επειδή άφησε για σάς μια κληρονομιά μέσω της διδασκαλίας και μέσω της θυσίας και τις αντιξοότητες. Έχει κρατήσει τη Γνώση ζωντανή στον κόσμο, όπως και πολλοί άλλοι. Γιατί δεν ήταν μόνος, και η συμβολή του κρατήθηκε ζωντανή στα μυαλά και τις καρδιές πολλών.

Ελάτε, λοιπόν, στα Χριστούγεννα. Λάβετε τη Θεία Λειτουργία του Χριστού. Είναι πέρα από κάθε θρησκευτική παράδοση. Είναι διαχρονική. Εμφανίζεται σε ολόκληρη την Ευρύτερη Κοινότητα των κόσμων. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα ή έθνος, καμία θρησκευτική παράδοση, καμία εκκλησία ή οποιαδήποτε οργάνωση.

Είναι η δραστηριότητα του Θεού στο κόσμο να ενεργοποιήσει τη Γνώση στους ανθρώπους και να τους επανασυνδέσει με τη Πνευματική τους Οικογένεια που είναι στον κόσμο και πέρα από αυτό το κόσμο και να υποστηρίξει την ανάδυση της Γνώσης και όλων των δώρων που η Γνώση έχει να δώσει εδώ στο κόσμο της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή.

Αυτά είναι τα δικά σας Χριστούγεννα. Ο Ιησούς είναι μαζί σας. Οι Αθέατοι παρακολουθούν. Μπορείτε να τους αισθανθείτε και μπορείτε να τους ακούσετε. Αν και δεν θα έρθουν πολύ κοντά ώστε να μην σας κυριαρχήσουν ή να μην σας επηρεάσουν δραστικά, Θα παραμένουν μαζί σας. Θυμηθείτε τους. Δεν σας έχουν ξεχάσει. Θυμηθείτε τον Ιησού. Θα συνηχεί μαζί σας καθώς θα συνηχείτε μαζί του.

Στη συνέχεια το δώρο των Χριστουγέννων θα δοθεί. Στη συνέχεια, η γιορτή θα ηχήσει. Τότε θα αισθανθείτε διαχρονικά, αλλά μέσα στο χρόνο τον ίδιο. Στη συνέχεια, θα νιώσετε τον ανώτερο σκοπό μέσα στο κόσμο που φαίνεται να μην έχει κανένα σκοπό. Τότε θα νιώσετε συνδεδεμένοι μέσα στη φυλή της ανθρωπότητας που είναι ασύνδετη. Τότε θα νιώσετε αναζωογονημένοι ανάμεσα στους αποθαρρημένους και τους καταπτοημένους. Στη συνέχεια, η προσφορά θα συμβεί μέσα από σάς, φυσιολογικά, πέρα από τον έλεγχό σας, αλλά με τη πλήρη συμμετοχή σας.

Ας κλείσουμε με αυτή την ευλογία:

“Η παρουσία της Γνώσης σε όλη την Ευρύτερη Κοινότητα αναζωογονεί και ενώνει όλη τη ζωή και δίνει σκοπό και νόημα πέρα από το διαχωρισμό λόγω άγνοιας, λόγω μίσους και περιφρόνησης. Άσε με,τότε, νάμαι ο παραλήπτης της Γνώσης. Άσε με,τότε, να ενσωματώσω τη Γνώση. Άσε με,τότε, να μάθω νάμαι η έκφραση της Γνώσης. Άσε το μυαλό μου να φωτιστεί. Άσε το σώμα μου να αναζωογονηθεί. Άσε τις σχέσεις μου να ισορροπήσουν και να εναρμονιστούν. Και ας ανοίξει ο δρόμος μπροστά μου, γιατί είμαι έτοιμος να ξεκινήσω.”

Nasi Novare Coram

Οι Δάσκαλοι του Θεού είναι μαζί μου