Γιατί ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό;

Όπως αποκαλύφθηκε στον
Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς


Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.

Ο Θεός φυλάει τον κόσμο, επιβλέποντας την ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Περιοδικά, ο Θεός πρέπει να στείλει ένα Νέο Μήνυμα στον κόσμο, ένα Νέο Μήνυμα ως απάντηση σε μια μεγαλύτερη ανάγκη που η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να αναγνωρίσει ούτε να επιλύσει από μοναχού της. Αυτά τα Μηνύματα είναι εκ φύσεως σποραδικά, διότι έχουν ήδη δοθεί πολλά στην ανθρωπότητα για να μάθετε πως να ζείτε με συνεργασία, με ειρήνη και με μια μεγαλύτερη αίσθηση δέσμευσης και συνεισφοράς στον κόσμο. Πράγματι, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να παλεύουν με αυτά τα μηνύματα και αυτές τις αποκαλύψεις, ενώ άλλοι τα αρνιούνται τελείως. Αλλά η πραγματικότητα παραμένει ότι ο Θεός επιβλέπει τον κόσμο, και κάθε μέρα μέσω των απεσταλμένων του Θεού, οι Άγγελοι του Θεού, η ενθάρρυνση συνεχίζεται προς την ανθρωπότητα να αναζητήσει ξανά την αληθινή της πνευματική ταυτότητα και συνείδηση.

Σε αυτή την εποχή, καθώς η ανθρώπινη εξέλιξη επιταχύνεται, ένα Νέο Μήνυμα του Θεού αποστέλλεται στον κόσμο. Αυτό το Νέο Μήνυμα αποστέλλεται επειδή η ανθρωπότητα χρειάζεται μια καινούργια κατανόηση της θέσης της στις σχέσεις της με τη νοήμονα ζωή από πέρα του κόσμου.

Στην αλήθεια, για να είμαστε ακριβής, η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε ένα αποφασιστικό σημείο. Δεν είναι μόνο το αποκορύφωμα των γεγονότων του παρελθόντος. Είναι η αρχή μιας τελείως καινούργιας πραγματικότητας στην οποίαν η ανθρωπότητα ανακαλύπτει πως δεν είναι μόνη της μέσα στο Σύμπαν, ούτε καν μέσα στον ίδιο της τον κόσμο. Σε αυτό το μεγάλο αποφασιστικό σημείο η αίσθηση υπεροχής και απομόνωσης της ανθρωπότητας θα παύσουν για πάντα.

Από μια ευρύτερη οπτική, η ανθρωπότητα ενηλικιώνεται. Εισέρχεται σε μια πιο ώριμη κατάσταση, διότι στην αλήθεια πάντα έχετε ζήσει μέσα στα πλαίσια μιας Ευρύτερης Κοινότητας νοήμονος ζωής στο Σύμπαν. Η δική σας φυλή είναι απλώς μια από πολλές νέες φυλές. Το Σύμπαν σφύζει με ζωή, η οποία υφίσταται σε κάθε στάδιο ανάπτυξης και εξέλιξης. Ωστόσο η ανθρωπότητα έχει μεγαλώσει σε μια κατάσταση σχετικής απομόνωσης, με μόνο σπάνιες επισκέψεις στον κόσμο από άλλους από την Ευρύτερη Κοινότητα γύρω σας.

Αυτή η απομόνωση τελειώνει τώρα. Με αυτό το τέλος, ένα εντελώς καινούργιο επεισόδιο και κεφάλαιο αρχίζουν στο μεγάλο ταξίδι της ανθρωπότητας στον κόσμο. Είναι ένα αποφασιστικό σημείο με πολλούς κινδύνους, μεγάλες προκλήσεις και ταυτόχρονα με φοβερές ευκαιρίες. Πως μπορεί η ανθρωπότητα να μάθει περί αυτών των πραγμάτων; Πως μπορεί η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί επαρκώς για τα καινούργια γεγονότα που θα συναντήσει; Διότι, ακόμα και τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι εντελώς προσηλωμένοι στα άμεσα γεγονότα της ζωής τους, και παλεύουν ακόμα με διαμάχες από το παρελθόν που δεν έχουν επιλυθεί.

Η ανάδυση της ανθρωπότητας στην Ευρύτερη Κοινότητα και η επαφή της με νοήμονα ζωή από πέραν του κόσμο, είναι πράγματα που έχουν θεωρήσει πολλοί άνθρωποι πιθανά. Αλλά ποιος συνειδητοποιεί τι αληθινά σημαίνει αυτό; Πως μπορεί η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί χωρίς πολύ βοήθεια από τον Δημιουργό;

Ο Θεός έχει πλήρης συναίσθηση αυτών των πραγμάτων και έχει στείλει ένα Νέο Μήνυμα στον κόσμο, προκειμένου να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για την καινούργια της ζωή στα πλαίσια της Ευρύτερης Κοινότητας. Αυτή η Νέα Αποκάλυψη παρουσιάζεται πολύ απλά και πολύ ταπεινά. Δεν συμμορφώνεται στις προσδοκίες, στις πεποιθήσεις ή στις παραδόσεις των ανθρώπων. Αυτά τα πράγματα δεν δεσμεύουν τον Θεό, που μόνο δίνει στην ανθρωπότητα συγκεκριμένα ο,τι χρειάζεται, για να κάνει το επόμενο βήμα ώστε να αντεπεξέλθει στην επόμενη πρόκληση.

Τέτοιες αποκαλύψεις σπάνια είναι ευπρόσδεκτες στην αρχή και συχνά παρανοούνται πολύ από τους ανθρώπους που τις συναντούν για πρώτη φορά. Ο Θεός τα καταλαβαίνει αυτά. Παρόλα αυτά, το κάθε Νέο Μήνυμα που δίνεται στον κόσμο είναι ζωτικής σημασίας, και πρέπει να ληφθεί σε καθαρή μορφή και να μεταδοθεί από πολύ θαρραλέους ανθρώπους, στους οποίους έχει εμπιστευτεί το Νέο Μήνυμα.

Αντίθετα στις προσδοκίες πολλών ανθρώπων, το Νέο Μήνυμα δίνεται πάντα σε ένα άτομο. Πολλοί άλλοι καλούνται να βοηθήσουν αυτό το άτομο να λάβει αυτό το Μήνυμα, και να το μεταδώσει αποτελεσματικά. Έτσι παρουσιάζονται μεγάλες αποκαλύψεις μέσα στον κόσμο σας και μέσα σε όλους τους κόσμους εντός της Ευρύτερης Κοινότητας. Αυτό γίνεται απλώς λόγω αποτελεσματικότητας. Εάν αυτό το ένα άτομο μπορεί να ανταποκριθεί και να προετοιμαστεί για να λάβει ένα τέτοιο φορτίο και μια τέτοια ευθύνη, και εάν άλλοι μπορέσουν να ανταποκριθούν για να βοηθήσουν αυτό το άτομο, τότε η Νέα Αποκάλυψη μπορεί να παρουσιαστεί σε καθαρή μορφή. Αν δινόταν σε πολλά άτομα, θα υπήρχαν διαφωνίες και παρεξηγήσεις, και οι άνθρωποι θα είχαν διαφορετικές εκδοχές και ερμηνείες από αυτό που θα είχαν λάβει. Για αυτόν τον λόγο δίνεται η Νέα Αποκάλυψη μέσω ενός ατόμου. Αυτό βέβαια θα αμφισβητηθεί και πολλοί άνθρωποι θα συγχυστούν, ίσως επειδή δεν επιλέχθηκαν αυτοί να παραλάβουν τη Νέα Αποκάλυψη. Ίσως να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να επιλεχτούν πολλά άτομα, αλλά δεν γίνονται έτσι τα πράγματα στη ζωή. Ο Θεός δεν λειτουργεί έτσι σε αυτόν τον κόσμο, ούτε σε κανέναν κόσμο στο Σύμπαν.

Η Αποκάλυψη, το Νέο Μήνυμα, πρέπει να δοθεί σε καθαρή μορφή. Πρέπει να δοθεί σε κάποιον που μπορεί να το λάβει και που δεν θα το αρνηθεί ούτε θα το διαφθείρει με κανένα τρόπο. Πρέπει να δοθεί σε κάποιον που στάλθηκε στον κόσμο με τον σκοπό να λάβει και να μεταδώσει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Μία τέτοια Αποκάλυψη είναι πάρα πολύ σημαντική για να την εμπιστευτεί κανείς σε κάποιον που δεν έχει αυτά τα προσόντα.

Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι ο Θεός παραδίνει νέα μηνύματα στον κόσμο όλη την ώρα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Νέα Μηνύματα δίνονται στην ανθρωπότητα πολύ σπάνια. Και παρουσιάζονται στην ανθρωπότητα μόνο για της δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσει μια νέα και πρωτοφανή ανάγκη. Παρουσιάζονται σε μεγάλα αποφασιστικά σημεία, σε μεγάλα ορόσημα στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα στο κατώφλι να συναντήσει φυλές νοήμονος ζωής από την Ευρύτερη Κοινότητα. Βρίσκεται στο κατώφλι να έχει τη δύναμη να εξολοθρέψει την ίδια της τη ζωή στον κόσμο. Αυτά τα γεγονότα από μόνα τους είναι αρκετά για να παρακινήσουν ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό, και αυτή είναι όντως η περίπτωση.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πως μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στον κόσμο, και πολλοί αισθάνονται ότι αυτή η αλλαγή ήδη λαμβάνει χώρα. Μπορούν να την ερμηνεύσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πεδίο των εμπειριών τους και της κατανόησής τους, αλλά η αίσθηση είναι η ίδια. Η Γνώση, ή το Πνεύμα, κουνιέται μέσα σε πολλούς ανθρώπους, αφυπνίζοντάς τους προς την πραγματικότητα της μεγάλης αλλαγής που έρχεται στην ανθρωπότητα, μια μεγάλη πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία. Η αίσθηση είναι η ίδια, όπως και να ερμηνευτεί. Είτε προβλέπουν μια ευτυχή έκβαση, είτε προβλέπουν μια δυστυχή έκβαση, στην αλήθεια η αίσθηση μετράει, διότι αυτό είναι μια ένδειξη ότι έρχεται αλλαγή. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι έρχεται το Νέο Μήνυμα του Θεού.

Ο Δημιουργός είναι πολύ πρακτικός, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι πρακτικοί, και έτσι υπάρχει συχνά παρεξήγηση στην αρχή. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι ένα Νέο Μήνυμα του Θεού θα είναι πολύ δραματικό. Τα σύννεφα θα υποχωρήσουν και μια μεγάλη φωνή από τον ουρανό θα μιλήσει προς τα κάτω, προς τους ανθρώπους. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Στην πραγματικότητα, ένα άτομο καλείται και ετοιμάζεται να αρχίσει τη λήψη του Νέου Μηνύματος. Αυτό το άτομο πρέπει να περάσει μια φοβερή διαδικασία αναστάτωσης. Πρέπει να χτίσει την απαραίτητη αυτο-αποδοχή και πίστη στον Θεό για να το κάνει αυτό. Μετά καλούνται μερικοί να βοηθήσουν αυτό το άτομο. Και αυτοί πρέπει ξεπεράσουν τα δικά τους προσωπικά ενδιαφέροντα και απασχολήσεις προκειμένου να μπορέσουν να αναλάβουν μια μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτό μπορεί να πάρει αρκετό καιρό. Αλλά αφού επιτευχθεί αυτό, τότε το Νέο Μήνυμα του Θεού θα αρχίσει να ρέει. Και θα είναι πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο από οτιδήποτε μπορεί να εκφραστεί με λόγια, διότι δεν θα είναι μόνο μια σειρά ιδεών ή μια σειρά κανόνων συμπεριφοράς, θα είναι μια τελείως καινούργια αντίληψη και συνειδητότητα. Το επιλεγμένο άτομο και εκείνοι που καλούνται να το βοηθήσουν, πρέπει να μάθουν να μεταδίδουν αυτήν την καινούργια αντίληψη και συνειδητότητα αποτελεσματικά σε άλλους.

Στην αλήθεια η ανθρωπότητα δεν είναι πολύ δεκτική στις Αποκαλύψεις του Θεού. Για αυτόν τον λόγο, η επικοινωνιακή διαδικασία της μετάδοσης ενός Νέου Μηνύματος από τον Θεό στον κόσμο είναι γεμάτη δυσκολίες. Εκείνοι που προσπαθούν να φέρουν αυτήν τη μεγαλύτερη αλήθεια στον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με φοβερή αντίσταση, κατάκριση και καταδίκη που κατευθύνονται εναντίον τους. Αλλά όσο ατελής κι αν είναι η αντίδραση, η διαδικασία επικοινωνίας πρέπει να λάβει χώρα.

Ο Θεός μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με αυτό που έχει δημιουργήσει μέσα σας. Ο νους σας μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την επικοινωνία. Ο νους σας μπορεί να συγχυστεί από αυτήν την επικοινωνία. Ο νους σας μπορεί να διαφωνεί για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Αλλά η επικοινωνία προτίθεται να φτάσει ένα βαθύτερο κομμάτι σας. Μόνο σε αυτό το βαθύτερο επίπεδο μπορείτε να καταλάβετε αληθινά το Νέο Μήνυμα του Θεού.

Με το πέρασμα του χρόνου θα υπάρξει απόρριψη, θα υπάρξει αντίσταση, θα υπάρξει παρανόηση. Θα υπάρξουν όλα τα είδη μπερδέματος και άρνησης. Τελικά όμως το Νέο Μήνυμα του Θεού θα γίνει ολοφάνερο. Ωστόσο, λόγω της φυσιολογικής επιτάχυνσης της ανθρώπινης εξέλιξης, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να μεταδοθεί το Νέο Μήνυμα του Θεού που αποστέλλεται στον κόσμο σήμερα. Οι συνθήκες αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Τα πράγματα επιταχύνονται, και η παρουσία εξωγήινων επισκεπτών στον κόσμο γίνεται πλέον τόσο σημαντική και έχει πλέον τόση επιρροή εδώ, που η ανθρωπότητα δεν έχει πολύ χρόνο για να το εξετάσει ή να εγκλιματιστεί σε μια νέα αντίληψη. Λόγω της φυσιολογικής επιτάχυνσης της εξέλιξής σας, όλα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα. Το Νέο Μήνυμα του Θεού πρέπει να παρουσιαστεί γρήγορα στην ανθρωπότητα και να ενσωματωθεί γοργά, προκειμένου να έχει την πλήρη επίδραση του και να παράσχει την πολύτιμή του υπηρεσία στην ανθρωπότητα. Αυτό είναι απολύτως θεμελιώδες για την επιβίωση και την ευημερία της ανθρωπότητας στην Ευρύτερη Κοινότητα.

Σας δίνεται αυτή η διευρυμένη αντίληψη ώστε να βρεθείτε σε θέση να λάβετε τις ευλογίες του Δημιουργού. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τον Θεό να παρέχει ευλογίες στη ζωή τους, το συσχετίζουν συχνά με πολύ άμεσα και ασήμαντα πράγματα. Το σκέφτονται εντός πολύ μικρών πλαισίων και μόνο σε σχέση με τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Όμως όταν ο Δημιουργός παρέχει μια αληθινή ευλογία στην ανθρωπότητα, είναι πολύ μεγάλη και εκτεταμένη.

Ο Δημιουργός καταλαβαίνει ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να τα κατανοήσει όλα από μοναχού της. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί ούτε καν να κατανοήσει τις κινήσεις της φύσης από μοναχού της. Χρειάζεστε βοήθεια να προετοιμαστείτε για τα ουσιώδη γεγονότα που θα λάβουν χώρα στο μέλλον σας. Επειδή ο Θεός δεν θέλει να παρέμβει στον κόσμο απευθείας, οι επικοινωνίες πρέπει να σταλθούν διαμέσου συγκεκριμένων εμπνευσμένων ατόμων.

Υπάρχουν Άγγελοι του Δημιουργού που βοηθούν την ανθρωπότητα με τα πιο άμεσα πράγματα, με πρακτικά θέματα, με επείγουσες ανάγκες για την ευημερία των κοινοτήτων, και για τη προαγωγή εκείνων των προσπαθειών των ανθρώπων που είναι όντως ωφέλιμες. Αλλά ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό, αυτό είναι το κάτι άλλο.

Η σήμερον ημέρα ενέχει ένα έντονο κάλεσμα για ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό. Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο κατώφλι, ίσως το μεγαλύτερο που θα αντικρύσει ποτέ. Η απομόνωσή σας στο Σύμπαν έχει τελειώσει. Ο κόσμος σας υφίσταται μια Επέμβαση από νοήμονες φυλές από εκτός του κόσμου. Λόγω των φυλετικών σας διαμαχών, της έλλειψης ενότητάς σας και της εξάντλησης των πόρων του κόσμου, είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι σε μια τέτοια Επέμβαση, και στην πειθώ και στους χειρισμούς από δυνάμεις πέραν του κόσμου σας.

Παρόλα αυτά η ανθρωπότητα έχει μεγάλη δύναμη. Έχετε μια πνευματική βάση που πολλές άλλες, τεχνολογικά προηγμένες φυλές στην Ευρύτερη Κοινότητα, δεν έχουν. Έχετε δυνάμεις και αδυναμίες καθώς πλησιάζετε αυτό το μεγάλο αποφασιστικό σημείο. Ο συγχρονισμός εδώ είναι κρίσιμος. Η συναίσθηση εδώ είναι ουσιαστική. Δεν είναι απλώς μια επιλογή. Δεν είναι μόνο για την εξύψωση κάποιων εμπνευσμένων ατόμων. Είναι ουσιαστικό για την επιβίωση και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας.

Ίσως μπορείτε να αισθανθείτε αυτό το μεγάλο αποφασιστικό σημείο μέσα στον εαυτό σας. Ίσως μπορείτε να αισθανθείτε πως η ουσία της ζωής, το περιβάλλον της ζωής, η αίσθηση της ζωής αλλάζουν. Δεν αλλάζετε μόνο εσείς. Αισθάνεστε κάτι στον κόσμο γύρω σας να αλλάζει. Αυτή η αλλαγή είναι μεγαλύτερη από τις οικονομίες σας, είναι μεγαλύτερη από τις πολιτιστικές σας εμπειρίες, είναι μεγαλύτερη από τις τέχνες σας. Είναι κάτι που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να αισθανθούν. Αυτή είναι η αίσθηση που οι άνθρωποι βιώνουν τόσο καθολικά. Προς αυτήν την αίσθηση απευθύνεται το Νέο Μήνυμα του Θεού.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού είναι για όλους στον κόσμο – από οποιονδήποτε πολιτισμό, από οποιαδήποτε θρησκεία, για του πλούσιους, για τους φτωχούς, για τους άρρωστους, για τους υγιείς, για τους νέους και για τους ηλικιωμένους. Μιλάει σε όλους.

Είναι ώρα να εξερευνήσουμε το Νέο Μήνυμα του Θεού και τι το καλεί στον κόσμο.