Ο Προφήτης

Ακούστε την αρχική προφορική Αποκάλυψη στα Αγγλικά:

Κατεβάστε (δεξι κλικ για κατέβασμα)

Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού
Μάρσαλλ Βιάν Σάμμερς
στις 23 Ιουλίου 2009
στη Δαμασκό της Συρίας

Σχετικά με την ηχογράφηση


Nesta gravação em áudio você está ouvindo a voz da Assembléia Angélica falando através do Mensageiro Marshall Vian Summers.

Aqui, a comunicação original de Deus, que existe além de palavras, é traduzida em linguagem e entendimento humano pela Assembléia Angélica que supervisiona o mundo. A Assembléia em seguida entrega a Mensagem de Deus através do Mensageiro.

Neste processo incrível a Voz da Revelação está falando novamente. A Palavra e o Som estão no mundo. Pela primeira vez na história, a gravação de uma revelação original falada está disponível a você e ao mundo para ser vivenciada.

Que você seja o recipiente desta dádiva de Revelação e que você esteja aberto para receber a sua Mensagem única para você e para a sua vida.
Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Κάθε χιλιετία ένας νέος Αγγελιοφόρος αποστέλλεται στον κόσμο για να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για το επόμενο στάδιο της εξέλιξής της και να την προειδοποιήσει για τους μεγάλους κινδύνους που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για αυτό που είναι επείγον να αντιμετωπίσει και για αυτό που χρειάζεται να ξεπεράσει τώρα και στο μέλλον.

Οι Αποκαλύψεις του Θεού είναι σπάνιες και διαρκούν πολύ. Αποστέλνονται εδώ για να δώσουν στην ανθρωπότητα αυτό που δεν μπορεί να αποκτήσει μόνη της και να αναζωπυρώσει την ζεστασιά του πνεύματος που έχει παγώσει, να αναζωογονήσει το θρησκευτικό πνεύμα, πού έχει μείνει αδρανές κάτω από το βάρος και την καταπίεση των θρησκευτικών πεποιθήσεων και εντολών.

Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τώρα τις πιο μεγάλες προκλήσεις της, μεγαλύτερες από οτιδήποτε είχε να αντιμετωπίσει ποτέ μέχρι τώρα. Είναι αντιμέτωπη με έναν κόσμο σε παρακμή – έναν κόσμο στον οποίον τελειώνουν οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι, το περιβάλλον έχει κακοποιηθεί και διαταραχθεί πολύ σοβαρά και είναι επείγον να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση ώστε η ανθρωπότητα να μπορέσει να επιβιώσει εδώ και στο μέλλον. Επίσης η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει επέμβαση από άλλες φυλές στο σύμπαν που είναι εδώ για να επωφεληθούν από μια αδύναμη και διαιρεμένη ανθρωπότητα. Ποτέ πριν στο παρελθόν, η ανθρώπινη οικογένεια ως σύνολο δεν είχε αντιμετωπίσει τέτοιες προκλήσεις.

Έχετε φτάσει σε αυτό το τόσο σημαντικό κατώφλι λόγω της ανθρώπινης συμπεριφοράς και εξέλιξης της ανθρώπινης φυλής. Αργά ή γρήγορα θα τραβήξετε την προσοχή από άλλους που βρίσκονται γύρω σας στο σύμπαν και θα ακολουθήσει επέμβαση. Αργά ή γρήγορα θα εξαντλήσετε τη φυσική κληρονομιά σε τέτοιο βαθμό ώστε το περιβάλλον να αρχίσει να αλλάζει με τρόπους που δεν θα ήταν ωφέλιμο για την επιβίωση της ανθρωπότητας . Τελικά, η ανθρωπότητα επιβάλλεται να εισέλθει σε μια πιο ώριμη φάση μέσα στην εξέλιξής της, για να ξεπεράσει την απερισκεψία, τη βία,τις συγκρούσεις και την ανοησία της.

Σ ‘αυτό το περιβάλλον τώρα στέλνεται ο Αγγελιοφόρος, ένας Προφήτης για αυτή τη χρονική στιγμή και για αυτόν τον αιώνα – μια εποχή που θα δει τεράστια αναταραχή και αναστάτωση, μια εποχή όπου η ανθρωπότητα χρειάζεται να προσαρμοστεί σε έναν μεταβαλλόμενο πλανήτη και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που υπήρχε και υπάρχει σε με μια Ευρύτερη Κοινότητα νοήμονος ζωής μέσα στο σύμπαν.

Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτή την πραγματικότητα. Το να ξεφύγετε στην φαντασία ή στην άρνηση, μέσω ανθρώπινης λογικής και των προτιμήσεων σας θα κάνετε την ανθρωπότητα πιο ευάλωτη και θα σας δυσκολέψει να αναγνωρίσετε και να προσαρμοστείτε σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.

Είναι σε αυτήν την κατάσταση που ο Αγγελιοφόρος στέλνεται, και η προφητεία του θα είναι η προφητεία από τον Δημιουργό – μια μεγάλη προειδοποίηση, μια μεγάλη ευλογία για την ανθρωπότητα, μια μεγάλη προετοιμασία για το μέλλον, μια προετοιμασία που η ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε να ανακαλύψει από μόνη της.

Με αυτή την έννοια, λοιπόν, η ανθρωπότητα διασώθηκε. Αλλά θα αναγνωριστεί το δώρο; Θα αναγνωριστεί ο Αγγελιοφόρος; Θα ληφθεί υπόψη η προειδοποίηση; Και θα ληφθεί η ευλογία;

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ο Θεός έχει σταματήσει να μιλά πλέον στην ανθρώπινη οικογένεια, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες Αποκαλύψεις, ότι δεν θα σταλεί πλέον στον κόσμο ένας Αγγελιοφόρος , σαν ο Θεός να μην είχε τίποτα να πει στην ανθρωπότητα καθώς αυτή αντιμετωπίζει τώρα τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της.

Αλλά αυτό είναι τύφλωση, και ανοησία. Είναι αλαζονεία να υποθέσετε τι ο Θεός θα πράξει ή δεν θα πράξει. Δεν μπορείτε να εθελοτυφλείτε με πρόσχημα τις γραφές. Δεν μπορείτε να εθελοτυφλείτε με πρόσχημα την επιστήμη ή τον ορθολογισμό. Δεν μπορείτε να κοιτάτε προς τα πίσω, χρειάζεται να κοιτάτε προς τα εμπρός για να ανακαλύψετε τι σας επιφυλάσσει ο ορίζοντας και για να συνειδητοποιήσετε ότι βρίσκεστε σε μια εποχή Αποκάλυψης.

Ο Αγγελιοφόρος έχει σταλεί. Βρίσκεται στον κόσμο σήμερα. Δεν είναι υπεράνθρωπος . Δεν πρόκειται να κάνει θαύματα για τις μάζες. Δεν είναι μεταμφιεσμένος για να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους. Το δώρο του είναι βαθύτερο και πλουσιότερο, πιο βαθύ και μακροχρόνιο. Δεν είναι αυταπάτη. Διαθέτει ένα δώρο που δεν έχει κανένα άλλο άτομο στον κόσμο. Είναι ο Προφήτης στην συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε.

Εάν δεν το συνειδητοποιήσετε αυτό, σημαίνει ότι μένετε στις παλιές πεποιθήσεις σας και συμπεράσματα, οδηγούμενοι από το φόβο για το άγνωστο–έναν νέο κόσμο, μια νέα ζωή, μια Νέα Αποκάλυψη.

Στο παρελθόν, όποτε ο Θεός έδινε μια Αποκάλυψη στον κόσμο, αυτή έβρισκε αντίσταση την αρνήθηκαν και την κατήγγειλαν για τους ίδιους αυτούς λόγους, με την ίδια ακριβώς επεξεργασία του νου το Νέο Μήνυμα από τον Θεό θα καταγγελθεί θα διασυρθεί και θα αντιμετωπιστεί με δυσπιστία. Είναι το πρόβλημα της ανθρώπινης άρνησης φυσικά.

Είναι το πρόβλημα των ανθρώπων που προσκολλώνται στο παρελθόν, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στο παρόν και στο μέλλον με σαφήνεια ή σοφία.

Το μέλλον εξαρτάται από εσάς. Αυτός ο κόσμος δεν θα είναι αναγνωρίσιμος σε είκοσι χρόνια. Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω απ το δάκτυλό σας και να εθελοτυφλείτε. Βρίσκεστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως ανθρωπότητα, λόγω του ότι μόνο μια έκτακτη και μεγάλη ανάγκη θα ωθούσε τον Θεό να στείλει μια Νέα Αποκάλυψη.

Η Νέα Αποκάλυψη θα φέρει στο φως την αδυναμία και την άγνοια της ανθρωπότητας, τις πεποιθήσεις τις, τις προκαταλήψεις της και την εμμονή της ότι γνωρίζει το Θέλημα του Θεού. Θα κρυφτεί πίσω από τον ορθολογισμό της. Θα κρυφτεί πίσω από τις γραφές της. Θα κρυφτεί πίσω από την απόρριψη, την άρνησή και την φιλοδοξία.

Κατά μία έννοια,οι καιροί που έρχονται είναι το αποτέλεσμα των έργων της ανθρωπότητας – ο πικρός καρπός της εξαπάτησης και των κατακτήσεων, της απληστίας και της φιλοδοξίας, της κακοποίησης του πλανήτη. Μία Ανθρωπότητα, που αδυνατεί να ελέγξει τα πάθη της, τον πληθυσμό της, την φιλοδοξία της· μία ανθρωπότητα, που αδυνατεί να διαφυλάξει το μέλλον, η οποία θα καταναλώσει τα πάντα τώρα, θα ξοδέψει την φυσική της κληρονομιά, θεωρώντας την άπειρη και ανεξάντλητη.

Και τι θα κάνει η ανθρωπότητα; Πώς θα προσαρμοστεί και θα επιβιώσει; Και τι θα αντιμετωπίσει γύρω της στο σύμπαν για το οποίο έχει απόλυτη άγνοια και το μόνο που κάνει είναι να του προβάλλει την επιθυμία και τις φαντασιώσεις της;

Πώς θα βρει η ανθρωπότητα το σθένος και τη δέσμευση να συνεργαστεί και να ενωθεί για να διατηρήσει τον πολιτισμό της; Πώς θα προετοιμαστεί η ανθρωπότητα στην αποκάλυψη μιας Ευρύτερης μη ανθρώπινης Κοινότητας που δεν εκτιμά την ανθρώπινη πνευματικότητα; Πώς θα διακρίνει τους φίλους της από τους εχθρούς της μέσα στο σύμπαν, καθώς πολλοί έρχονται με δώρα και μυστική ατζέντα; Και πώς το άτομο, θα βρει το πραγματικό νόημα και το σκοπό για τον οποίο ήρθε στον κόσμο – μία αποστολή που υπάρχει πέρα από τη διάνοια σας, τις ιδέες σας τα σχέδιά σας και τους στόχους σας; Και ποιος θα αποσαφηνίσει την έννοια της θρησκείας για να αναδείξει την ουσία της, τη θεμελιώδη διδασκαλία και το σκοπό της; Ποιος μπορεί να διακρίνει το χρυσό από το σκάρτο χρυσό; Ποιος μπορεί να δει ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στο μεγάλο κατώφλι εμφανιζόμενη σε ένα σύμπαν που δεν έχει να κάνει με τίποτα από αυτά που μπορείτε να κατανοήσετε αυτή τη στιγμή.

Εάν είστε ειλικρινείς, θα δείτε ότι δεν έχετε καμία απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις. Δεν έχετε ούτε μια απάντηση ως προς τον τρόπο που θα βρείτε την αληθινή πορεία σας και το σθένος να την ακολουθήσετε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο λίγοι έμπειροι και ακόμη λιγότεροι δάσκαλοι που μπορούν να σας τα δείξουν αυτά, αλλά δεν γνωρίζουν για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στον κόσμο.

Χρειάζεται ταπεινότητα και τεράστια εντιμότητα, διαφορετικά θα νομίζετε ότι γνωρίζετε, ενώ δεν γνωρίζετε και θα βασιστείτε σε υποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Θα τα δείτε όλα αυτά καθώς ο Αγγελιοφόρος αρχίζει να βγαίνει από την αφάνεια, όπου είχε συγκρατηθεί για δεκαετίες, λαμβάνοντας το Νέο Μήνυμα από τον Θεό. Θα δείτε την άρνηση. Θα δείτε τη γελοιοποίηση. Θα δείτε τη δυσπιστία και την αποκήρυξη.
Οι άνθρωποι θα προσκολληθούν στην παλιά τους θρησκεία, φοβούμενοι αυτό που ο Θεός θα αποκαλύψει τώρα. Κάτω από όλη αυτή την άρνηση και απόρριψη κρύβεται ο φόβος – ο φόβος της ζωής, ο φόβος του μέλλοντος, ο φόβος της αλλαγής, ο φόβος της Αποκάλυψης.

Οι άνθρωποι έχουν διαπράξει στο παρελθόν τόσα πολλές θλιβερές πράξεις κατά του εαυτού τους και κατά των άλλων που τώρα φοβούνται την πιθανότητα ότι ο Θεός θα μπορούσε να μιλήσει ξανά. Αλλά θα κρύβουν αυτόν τον φόβο πίσω από την υπερηφάνεια, τις εικασίες και τα πιστεύω τους. Θα κρύβονται στις κυβερνήσεις τους και στα τζαμιά τους, στους ναούς και στις εκκλησίες τους.

Ο Αγγελιοφόρος σήμερα δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτός από ότι και οι μεγάλοι Αγγελιοφόροι του παρελθόντος. Το πλεονέκτημά του τώρα είναι ότι η φωνή του μπορεί να ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Το ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που έλαβε το Νέο Μήνυμα από τον Θεό με την αγνή του μορφή, ήταν μεγάλο όφελος. Και μόλις παρουσιαστεί, δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει.

Η δύναμη και η σοφία αυτού του Μηνύματος ξεπερνά την ανθρώπινη κατανόηση και θα συνηχήσει στα βαθύτερα επίπεδα της καρδιάς και της ψυχής των ατόμων. Αλλά αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την καρδιά και την ψυχή τους, τότε το Μήνυμα δεν θα βρει τους πραγματικούς αποδέκτες του.

Η ανθρωπότητα χρειάζεται να μετανοήσει. Επιβάλλεται να αλλάξει. Αυτή την στιγμή ακολουθεί τυφλά μια πορεία αυτοκαταστροφής που θα την καταστήσει όχι μόνο ευάλωτη στην καταστροφική συμπεριφορά της πάνω στη Γη, αλλά και στην επέμβαση και τη χειραγώγηση που θα δεχθεί από αυτήν. Η Γη, τους είναι πολύτιμη και θέλουν να την κατακτήσουν, και έτσι η δράση τους για έλεγχο δεν θα γίνει αντιληπτή, αλλά θα έχει βάση και θα είναι πειστική με πρόφαση την απληστία, την άγνοια και τις δεισιδαιμονίες της ανθρωπότητας.

Είναι για αυτή την μεγάλη ευπαθή κατάσταση όπου θα μιλήσει ο Προφήτης. Του έχουν δοθεί οι έννοιες και το Μήνυμα. Το Μήνυμα είναι τόσο ευρύ, τεράστιο και περιεκτικό ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για ανθρώπινη αλλοίωση, ανθρώπινη επινόηση και χειραγώγηση του νοήματος του Μηνύματος.

Αλλά θα πάρει χρόνο. Γιατί οι άνθρωποι έχουν νεκρώσει τη Γνώση τους. Είναι χωρίς ζωή σε σχέση με την Γνώση, την βαθύτερη διάνοια που έχει τοποθετήσει ο Θεός μέσα τους. Είναι ζωντανοί χωρίς ζωή μέσα τους – αλλόφρονοι, τρέχουν χωρίς σκοπό, προσπαθούν πυρετωδώς να επιβιώσουν ή να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, παρασυρόμενοι στο δράμα της καθημερινής ζωής.

Αυτοί που θα ανταποκριθούν πρώτοι θα είναι εκείνοι που αισθάνονται την έμπνευση. Έχουν ήδη κληθεί, αλλά δεν γνωρίζουν ποιο είναι το κάλεσμα τους. Είναι δυσαρεστημένοι και αγωνιούν επειδή συνειδητοποιούν ότι υπάρχει κάτι ανώτερο, αλλά δεν μπορούν να το βρουν. Δεν μπορούν να το βρουν στον πολιτισμό τους, στη θρησκεία τους, στην οικογένειά τους, στις ιδέες τους. Δεν το βρίσκουν στην πολιτική ή στα κοινωνικά κινήματα. Εμπνεύσθηκαν από τη μεγαλοπρεπή δύναμη του Θεού. Προετοιμάζονται για την Αποκάλυψη, αλλά δεν την βλέπουν ακόμα.

Η ανθρωπότητα σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά η ζωή κινείται διαφορετικά. Έτσι ο Προφήτης μιλάει στους νεκρούς στους ετοιμοθάνατους, στους κωφούς, και στους τυφλούς.

Αλλά το νόημα θα φτάσει στο νου και τις καρδιές εκείνων που έχουν εμπνευστεί, που δεν είναι ικανοποιημένοι να στηρίζουν τη ζωή τους σε παλιές αξίες και υποθέσεις, παλιά πιστεύω και θεσμούς. Εμπνεύσθηκαν για να αφυπνισθούν από ένα βαθύ και τρομερό φρικτό ύπνο. Ο Προφήτης θα τους μιλήσει. Το Μήνυμά Του θα παρουσιαστεί στον κόσμο για να τους καλέσει, γιατί θα είναι οι πρώτοι που θα το αναγνωρίσουν και θα ανταποκριθούν στην Αποκάλυψη.

Ο Προφήτης δεν είναι εδώ για να δοξαστεί. Δεν θα κάνει θαύματα για να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους. Δεν θα είναι τόσο συγκλονιστικός που οι άνθρωποι θα τυφλωθούν από αυτόν, γιατί αυτό είναι ανοησία εντελώς και δεν έχει συμβεί ποτέ με τους πραγματικούς Αγγελιοφόρους του Θεού. Είναι μόνο ιστορίες που εφευρέθηκαν μετά το θάνατο των Αγγελιοφόρων, αφού οι Αγγελιοφόροι καταστράφηκαν από το δικό τους λαό, από τους δικούς τους πολιτισμούς, όπου δημιουργήθηκαν και οι φανταστικές ιστορίες. Αλλά δεν είναι ποτέ αυτό η πραγματικότητα για την ζωή του Αγγελιοφόρου.

Οι ιστορίες δημιουργήθηκαν, τα θαύματα εφευρέθηκαν για να πείσουν τους αδαείς, να κινήσουν το ενδιαφέρον σε εκείνους που δεν μπορούσαν από μόνοι τους να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα της Αποκάλυψης.

Η ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει διαδοχικά στρώματα πεποιθήσεων και υποθέσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της αληθινής ζωής. Όπως οι μεγάλοι ναοί του παρελθόντος, έχουν επικαλυφθεί, καλυμμένοι με ομορφιά και βαθμιαία φθορά. Πώς θα ληφθεί τότε η Νέα Αποκάλυψη σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Σαφώς, ο Αγγελιοφόρος από μόνος του δεν μπορεί να φέρει το Νέο Μήνυμα του Θεού στον κόσμο, οπότε εκείνοι που εμπνεύσθηκαν τώρα πρέπει να τον βοηθήσουν. Πρέπει να μάθουν για το Νέο Μήνυμα. Πρέπει να το μελετήσουν. Πρέπει να το εφαρμόσουν στη ζωή τους. Πρέπει να κάνουν τα Βήματα της Γνώσης μέσα τους για να βρουν τη μεγαλύτερη φωνή και τη δύναμη που τους έδωσε ο Θεός, τα οποία περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Ο Αγγελιοφόρος είναι εδώ για να ενδυναμώσει τους ανθρώπους, να ανανεώσει τους αρχαίους δεσμούς τους με τη Γνώση και να τους εξοπλίσει και να τους προετοιμάσει για τα Μεγάλα Κύματα της αλλαγής που έρχονται στον κόσμο.

Θα υπάρξουν πολλές φωνές που θα μιλάνε για αλλαγή. Θα υπάρξουν πολλές φωνές που θα μιλάνε για προφητεία. Υπάρχουν πολλές φωνές που θα προβάλλουν φοβερές ή επιθυμητές εικόνες του μέλλοντος. Θα υπάρχουν πολλές φωνές που θα ισχυρίζονται ότι αποκαλύπτουν ένα Νέο Μήνυμα από το Θεό. Αλλά υπάρχει μόνο ένα, γιατί αυτός ήταν πάντα ο τρόπος που ο Θεός έφερνε μια Νέα Αποκάλυψη στον κόσμο.

Εάν η Αποκάλυψη δινόταν σε πολλούς ανθρώπους, θα υπήρχαν διαφορετικές εκδοχές. Οι άνθρωποι θα την άλλαζαν. Οι άνθρωποι θα την προσάρμοζαν στην παρούσα σκέψη και στις πεποιθήσεις τους, στη σημερινή τους θρησκεία και πολιτισμό και το Μήνυμα θα έχανε τη σαφήνεια, την ακεραιότητα και την εστίασή του.

Μόνο ένας που έχει προετοιμαστεί να είναι ο Αγγελιοφόρος μπορεί να είναι ο Αγγελιοφόρος. Μόνο ένας που καλείται και είναι έτοιμος να είναι ο Προφήτης για αυτή τη εποχή και για αυτό τον αιώνα μπορεί να είναι ο Προφήτης για αυτή τη εποχή και για αυτό τον αιώνα

Υπάρχουν πολλοί λαμπροί άνθρωποι στον κόσμο που θα αποκαλύψουν, μέσω της δικής τους διάνοιας, μια αναγνώριση της κατάστασης του κόσμου και των μελλοντικών δυσκολιών του. Αλλά μόνο ο Προφήτης μπορεί να αποκαλύψει τι πραγματικά σημαίνει και που θα πρέπει να δοθεί προσοχή και τι πρέπει να αλλάξει στο βαθύτερο επίπεδο του νου και της καρδιάς των ανθρώπων – να αλλάξουν πορεία, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να προετοιμαστούν για ένα μέλλον που δεν θα θυμίζει τίποτα από αυτά που έχουν γνωρίσει.

Θα υπάρξουν πολλές φωνές. Μερικές από αυτές θα είναι γοητευτικές και πειστικές, κομψές και με ευφράδεια λόγου. Αλλά μόνο ο Αγγελιοφόρος γνωρίζει και έχει το αληθινό Μήνυμα. Μόνο αυτός μπορεί να το παραδώσει, γιατί μόνο αυτός το έχει λάβει. Μόνο αυτός μπορεί να το αντιπροσωπεύσει.

Το φορτίο, επομένως, βρίσκεται πάνω στον ακροατή, στον παραλήπτη. Η δοκιμασία είναι δική τους. Θα παραμείνουν τυφλοί ή το φως θα αρχίσει να διεισδύει εκεί όπου υπήρχε μόνο σκοτάδι; Θα ανταποκριθούν στο βαθύτερο επίπεδο της Γνώσης ή θα προβάλουν απλώς τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις τους;

Ο Αγγελιοφόρος έχει περάσει τη δοκιμασία. Δεν χρειάζεται να κάνει θαύματα για να πείσει τους ανθρώπους επειδή το θαύμα είναι το ίδιο το Νέο Μήνυμα και το θαύμα είναι η δύναμη και η παρουσία της Γνώσης μέσα στο άτομο.

Αν κάποιος έλεγε: “Λοιπόν, αυτό δεν είναι αρκετά καλό για μένα”, τότε αυτό που πραγματικά εννοούν είναι ότι δεν έχουν επίγνωση· βρίσκονται σε άγνοια. Αλλά αντί να παραδεχτούν την άγνοιά τους, θα προβάλλουν τον εαυτό τους ως γνώστες και ικανούς να κάνουν μια τέτοια κρίση.

Αυτή είναι η περαιτέρω ανοησία της ανθρωπότητας – ένα παιδί που τώρα καταστρέφει τον κόσμο και που θέτει τον εαυτό του διαθέσιμο να τον χειρίζονται και να τον κυριαρχούν ισχυρές και άκαρδες δυνάμεις από το σύμπαν.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού τώρα δεν είναι απλά για το μοναδικό άτομο ή τη σπάνια και εκλεπτυσμένη νοημοσύνη. Δεν είναι η πρόνοια της ελίτ, των πλουσίων και των ισχυρών ή των υψηλά μορφωμένων. Είναι για τους ανθρώπους -να μάθουν να αναγνωρίζουν τη Γνώση και να ακολουθούν τη Γνώση και να λαμβάνουν την καθοδήγηση και τη συμβουλή, την προειδοποίηση και την ευλογία της Νέας Αποκάλυψης του Θεού.

Ο Προφήτης θα χρειαστεί τη βοήθεια σας και την υποστήριξη σας. Και η Γνώση μέσα σας θα σας δείξει τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το μέλλον χωρίς τρόμο και αρνήσεις, πρέπει να έχετε αυτή τη δύναμη και αυτή την παρουσία μέσα σας και γι αυτό το Νέο Μήνυμα είναι για εσάς. Δεν είναι εδώ να αντικαταστήσει τις θρησκείες του κόσμου, αλλά να τους δώσει μια μεγαλύτερη δυνατότητα, μια μεγαλύτερη επίγνωση. Διαφορετικά, θα καταστούν άσχετες στο μέλλον, όταν η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της.

Ο Προφήτης δεν είναι μία προσωπικότητα. Είναι όχημα για την απελευθέρωση του Θεού στον κόσμο. Η προσωπική του ζωή είναι μόνο μια πλατφόρμα. Τα προσωπικά του ενδιαφέροντα είναι μόνο το παραπροϊόν της διαβίωσης στον πολιτισμό. Αλλά η προσωπική του συνείδηση έχει αντικατασταθεί από τη Θέληση και τη Δύναμη του Δημιουργού και το Μήνυμα του Θεού για τον κόσμο.

Λίγοι θα τον καταλάβουν, αλλά η αναγνώριση μπορεί να συμβεί. Και εκείνοι που μπορούν να δουν θα είναι ευλογημένοι, και η ζωή τους θα είναι αιτιολογημένη, και η παρουσία τους στον κόσμο θα αναγνωριστεί.

Όσοι μπορούν να λάβουν θα ενισχυθούν και θα τους δοθεί θάρρος και αυτοπεποίθηση που δεν θα μπορούσαν να λάβουν διαφορετικά.

Εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν θα κατανοήσουν τους εαυτούς τους και το παρελθόν τους και θα καταστούν ικανοί να ελευθερωθούν από το μίσος για τον εαυτό τους και την έλλειψη συγχώρεσης.

Εκείνοι που μπορούν να δεχθούν θα φωτιστούν με την πάροδο του χρόνου, καθώς κάνουν τα Βήματα της Γνώσης.

Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν μπορείτε να την αναγνωρίσετε με τη διάνοια σας, γιατί είναι γεμάτη από σκέψεις από το παρελθόν. Πρέπει να είναι μια βαθύτερη συνήχηση μέσω των Αρχαίων Διαδρόμων του νου σας. Και αυτές οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές τώρα για να δείτε, να γνωρίσετε και να δεχθείτε για τον εαυτό σας και για όλους εκείνους που μπορεί να είστε σε θέση να υπηρετήσετε και να βοηθήσετε στο μέλλον.