Θεός, Γνώση και Αγγελική Παρουσία

Ακούστε την αρχική προφορική Αποκάλυψη στα Αγγλικά:

Κατεβάστε (δεξι κλικ για κατέβασμα)

Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού
Mάρσαλ Βιάν Σάμμερς
στις 17 Σεπτεμβρίου 2008
στο Μπόλντερ, Κολοράντο

Σχετικά με την ηχογράφηση


Nesta gravação em áudio você está ouvindo a voz da Assembléia Angélica falando através do Mensageiro Marshall Vian Summers.

Aqui, a comunicação original de Deus, que existe além de palavras, é traduzida em linguagem e entendimento humano pela Assembléia Angélica que supervisiona o mundo. A Assembléia em seguida entrega a Mensagem de Deus através do Mensageiro.

Neste processo incrível a Voz da Revelação está falando novamente. A Palavra e o Som estão no mundo. Pela primeira vez na história, a gravação de uma revelação original falada está disponível a você e ao mundo para ser vivenciada.

Que você seja o recipiente desta dádiva de Revelação e que você esteja aberto para receber a sua Mensagem única para você e para a sua vida.Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Το σύμπαν είναι τεράστιο, τόσο τεράστιο που είναι ακατανόητο. Κανείς δε κατάφερε να ταξιδέψει ολόκληρο το μήκος του. Κανείς δεν μπόρεσε να καλύψει την απεραντοσύνη και τη πολυπλοκότητά του. Είναι πέρα από την πνευματική κατανόηση οποιασδήποτε φυλής στο σύμπαν. Ωστόσο, ολόκληρη η Δημιουργία έχει μία Πηγή και ένα Δημιουργό.

Όταν αρχίζετε να θεωρείτε τον Θεό μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο, ο Θεός γίνεται τόσο απέραντος και τεράστιος ώστε να είναι ακατανόητος. Και σίγουρα πρέπει να παραιτηθείτε από την ιδέα ότι ο Θεός είναι απασχολημένος με ένα μόνο κόσμο, με μια οποιαδήποτε φυλή όντων.

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό υπήρξε το επίκεντρο των θρησκευτικών σπουδών και εστίασης. Αλλά εδώ, ως επί το πλείστον, ο Θεός γίνεται κατανοητός ως μια πολύ τοπική οντότητα – ένα ον με ανθρώπινες αξίες, ένα ον που είναι εμποτισμένο με τη ψυχολογία και τα συναισθήματα ενός μιας ανθρώπινης ύπαρξης. Ακόμη και αν ο Θεός θεωρείται ακατανόητος, ο Θεός εξακολουθεί να είναι εμποτισμένος με ανθρώπινες αξίες, ανθρώπινα συναισθήματα και ανθρώπινη ψυχολογία.

Για να θεωρήσουμε τον Θεό πέρα από αυτό τον περιορισμένο ορισμό, θα έπρεπε να επανεξετάσουμε τη φύση, το δικό μας μέλλον, το πεπρωμένο και την πραγματικότητα του καθενός. Ο [Θεός] δεν θα μπορούσε να δεσμευτεί μόνο με αυτή τη Γη. Εάν είστε Δημιουργία του Θεού, μέρος της Δημιουργίας του Θεού, τότε είστε συνδεδεμένοι με όλη τη Δημιουργία, όχι σε αυτόν τον μικρό κόσμο, ο οποίος είναι σαν ένας κόκκος άμμου σε μια παραλία που εκτείνεται έως εκεί που βλέπει το μάτι.

Όποτε η ιστορία ή ο μύθος αναφέρει για τον τρόπο που ο Θεός μιλάει στους ανθρώπους, ή ο Θεός θα είναι θυμωμένος με την ανθρώπινη συμπεριφορά ή θα απογοητεύεται από την ύπαρξη της ανθρωπότητας, κάποιος εμποτίζει το Θεό με ανθρώπινες ιδιότητες και θεωρεί τον Θεό μόνο μέσα στο πλαίσιο αυτού του ενός κόσμου.

Αλλά ο Δημιουργός όλης της ζωής είναι ο Δημιουργός όλης της ζωής-ζωής που είναι τόσο πολύ διαφορετική από την ανθρώπινη μορφή και από την ανθρώπινη συνείδηση. Η νοήμων ζωή έχει εξελιχθεί σε όλο το σύμπαν, σε αμέτρητες μορφές, με πολύ διαφορετικές εκφράσεις. Ωστόσο, όλες υπόκεινται στις δυνάμεις της φύσης σε αυτή τη φυσική πραγματικότητα. Όλες απαιτούν πόρους και περιβάλλον που να μπορεί να τους στηρίξει. Όλες πρέπει να αγωνιστούν για τις προμήθειες για τους εαυτούς τους και για τους κόσμους τους. Και όλοι αντιμετωπίζουν το θάνατο επειδή ζουν μια προσωρινή ζωή σε μια φυσική πραγματικότητα.

Για να αρχίσουμε να θεωρούμε τον Θεό μέσα σε αυτήν την τεράστια αρένα της νοήμονος ζωής, πρέπει να επανεξετάσουμε την όλη ιδέα του Θεού και να δούμε ότι ο Θεός εκτείνεται πολύ πέρα από την ανθρώπινη εκτίμηση και ότι οι ιστορίες για το Θεό, οι θρύλοι για τον Θεό και η ιστορία της ανθρώπινης σκέψης για τον Θεό πρέπει αναγκαστικά να είναι πολύ, πολύ περιορισμένες – περιορισμένες στην εμπειρία και την συνείδησή σας και στα όρια του άμεσου περιβάλλοντός σας.
Ο Θεός της Ευρύτερης Κοινότητας της ζωής είναι πολύ διαφορετικός. Ο Θεός δεν ασχολείται με ανθρώπινες υποθέσεις.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Θεός έχει στείλει Αγγελιοφόρους στον κόσμο, Αγγελιοφόρους που έχουν σταλεί εδώ από την Αγγελική Παρουσία που επιβλέπει την εξέλιξη και την ευημερία αυτού του κόσμου.

Ο Θεός είναι πολύ μεγάλος για να ασχοληθεί με αυτόν τον ένα κόσμο. Ο Θεός δεν είναι άνθρωπος. Ο Θεός δεν περιορίζεται από την ανθρώπινη κατανόηση, την ανθρώπινη ψυχολογία ή τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Το Σχέδιο λύτρωσης για όλα τα διαχωρισμένα όντα που ζουν στη φυσική πραγματικότητα εκτείνεται σε όλες τις διαστάσεις και το Σχέδιο αυτό περιλαμβάνει ένα τεράστιο δίκτυο υποστήριξης για όσους εξακολουθούν να ζουν με μορφή- που ζουν σε μια φυσική πραγματικότητα, που έχουν παγιδευτεί στην ταυτότητα σε μια ξεχωριστή πραγματικότητα.

Για να κατανοήσετε το έργο του Θεού στον κόσμο, πρέπει να καταλάβετε το έργο του Θεού σε ολόκληρο το σύμπαν. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σύμπαν είναι απλώς ένα μεγάλο κενό μέρος. Αλλά είναι γεμάτο ζωή, και οι διαστάσεις και η έκταση αυτής της ζωής είναι αδιανόητες.

Όμως ο Θεός είναι παντού, λυτρώνοντας τους διαχωρισμένους μέσω της Γνώσης μέσα από μια βαθύτερη νοημοσύνη που ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα σε όλα τα αισθανόμενα όντα. Αντί να παρακολουθεί ο Θεός τη ζωή σας ή να σας στέλνει μηνύματα ή να δυσαρεστείται από την προφανή έλλειψη προόδου σας, ο Θεός έχει θέσει απλά τη Γνώση μέσα σας για να σας καθοδηγήσει, να σας οδηγήσει και να σας συγκρατήσει.

Οι άνθρωποι ζουν στην επιφάνεια του νου τους – στη διάνοια τους, στο μέρος του νου που είναι προϊόν κοινωνικών συνθηκών. Δεν αισθάνονται τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης. Ίσως να έχουν μια διαίσθηση κάποιες στιγμές, βαθύτερα συναισθήματα που δεν μπορούν να αντιληφθούν, παράξενα προ-αισθήματα ή μια αίσθηση φόβου και συγκράτησης.

Όλοι έχουν αυτή την εμπειρία σε κάποιο βαθμό, και αυτό είναι η απόδειξη ενός βαθύτερου ρεύματος της ζωής σας, ένας βαθύτερος νους κάτω από την επιφάνεια του νου όπου ζείτε. Πέρα από την ταυτότητά σας ως ατόμου: πέρα από την κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική σας πεποίθηση, υπάρχει αυτός ο βαθύτερος νους.

Ο Θεός σας έχει δώσει αυτό το νου. Στην πραγματικότητα, αυτός ο νους είναι αυτό που πραγματικά είστε. Δεν περιορίζεται από τις συνθήκες αυτού του κόσμου, από τα λάθη της ανθρώπινης συμπεριφοράς ή από τις δυνάμεις της πειθούς που υπάρχουν εδώ και οπουδήποτε στο σύμπαν. Είναι το πιο σημαντικό σας μέρος. Ωστόσο, είναι το μέρος σας που έχετε λιγότερο ερευνήσει, ελάχιστα βιώσει και ελάχιστα κατανοήσει.

Ο Θεός έχει αναθέσει σε κάθε κόσμο όπου ζουν ή έχουν αποικίσει αισθανόμενα όντα, μια δύναμη λύτρωσης για αυτά τα έθνη και τις ατομικές ομάδες. Σε κόσμους όπως οι δικοί σας, οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό κατοικημένοι, όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα της ζωής, αυτή η Αγγελική Παρουσία έχει πολλά διαφορετικά επίπεδα έκφρασης και διαφορετικά επίπεδα υπηρεσίας. Ωστόσο, ο γενικός της σκοπός είναι να επιβλέπει την πρόοδο και την ευημερία της ανθρωπότητας.

Αλλά η Αγγελική Παρουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει απρόσκλητα να βοηθήσει αν δεν της ζητηθεί με μεγάλη σοβαρότητα. Ακόμη και εδώ υπάρχουν περιορισμοί επειδή έχει δοθεί μια ελεύθερη βούληση σε αυτούς που ζουν σε αυτή τη διαχωρισμένη κατάσταση – που ζουν έχοντας πάρει μορφή, που τώρα αγνοείτε την αρχική σας προέλευσή και το πεπρωμένο σας, αγνοείτε τώρα τη μεγαλύτερη Γνώση που ζει μέσα σας.

Σας έχει δοθεί ελεύθερη βούληση – η ελευθερία επιλογής, η ελευθερία να αρνηθείτε, η ελευθερία να εξαπατάτε τον εαυτό σας και τους άλλους, η ελευθερία να πιστεύετε ό, τι θέλετε, να φαντάζεστε ό, τι θέλετε, να σκέφτεστε τον Θεό και την πραγματικότητα με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε, ή να μην την σκέφτεστε καθόλου. Έχετε αυτή την ελευθερία. Επομένως, η Αγγελική Παρουσία πρέπει να σέβεται αυτήν την ελευθερία.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν ο Θεός να επιστρέψει ή να έρθει και πάλι, να αναλάβει τον κόσμο, να τιμωρήσει τους ασεβείς και να ανυψώσει τους δίκαιους. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οι άνθρωποι περιμένουν τη δεύτερη έλευση του σωτήρα, με οποιαδήποτε μορφή ή προσωπικότητα που μπορούν να φανταστούν, και πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια μεγάλη εποχή ειρήνης και δικαιοσύνης. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Η επιτυχία και η αποτυχία της ανθρωπότητας είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια της. Αλλά η Αγγελική Παρουσία είναι εδώ για να ενθαρρύνει και να υποκινήσει εκείνα τα άτομα που είναι ανοιχτά στην Παρουσία της, που είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν τις συστάσεις της και να ζήσουν μια πιο ηθική μια ζωή με σκοπό βασισμένη στην υπηρεσία προς την ανθρωπότητα και προς αυτόν τον κόσμο. Όλοι οι άλλοι που αναζητούν την Αγγελική Παρουσία για να πλουτίσουν τον εαυτό τους, να κερδίσουν πλεονεκτήματα έναντι άλλων ή να καταστρέψουν τους εχθρούς τους δεν θα βρουν απάντηση και καμία βοήθεια.

Αν θέλετε τη βοήθεια του Θεού, πρέπει να την αναζητήσετε ειλικρινά και δεν πρέπει να έχετε άλλες προσδοκίες ή κίνητρα. Ο Θεός δεν εμπλέκεται στον πλουτισμό ορισμένων ανθρώπων και στην εξαθλίωση άλλων. Η κατάσταση του κόσμου είναι μια προϋπόθεση που η ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει για τον εαυτό της, μέσα στα όρια και τους περιορισμούς του περιβάλλοντος αυτού του κόσμου.

Έχετε ελεύθερη βούληση, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε ελεύθεροι, ακόμα κι αν είστε πολιτικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε τι να ακολουθήσετε, τι να πιστέψετε, τι να εκτιμήσετε και τι να αρνηθείτε. Η Αγγελική Παρουσία είναι εδώ για να σας ενθαρρύνει να κάνετε την επιλογή προς τη σωστή κατεύθυνση, επιλέγοντας προς την κατεύθυνση της δικής σας λύτρωσης και αυτοπραγμάτωσης, είναι εδώ για να σας ενθαρρύνει.

Πέρα από αυτό, δεν παρεμβαίνει παρ όλες τις ιστορίες για τον Θεό που παρεμβαίνει για ορισμένους λαούς σε συγκεκριμένες περιόδους. Αυτό αντιπροσωπεύει μια παρεξήγηση του Σχεδίου του Θεού και του σκοπού και της δύναμης της Αγγελικής Παρουσία εδώ.

Σε όλο το σύμπαν υπάρχουν αμέτρητα Όντα στην Αγγελική Παρουσία που υπηρετούν εκείνους που ζουν ακόμα σε διαχωρισμένη κατάσταση για να ενθαρρύνουν τη σύνδεσή τους με την βαθύτερη Γνώση που έχει θέσει ο Θεός μέσα τους και μέσω αυτής της Γνώσης να φέρει οφέλη και πρόοδο, ειρήνη και ανεκτικότητα σε αυτά τα έθνη, όπου σε πολλές περιπτώσεις έχει χαθεί, κατασταλεί ή ξεχαστεί.

Υπάρχουν λίγα ελεύθερα έθνη στο σύμπαν, επειδή η ελευθερία είναι χαοτική και αποδιοργανωτική. Είναι δημιουργική. Δεν γνωρίζει όρια. Έτσι, πολλές φυλές, επέλεξαν να την εξαλείψουν ή να την περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό για να επιτύχουν κοινωνική τάξη και σταθερότητα, περιορίζοντας έτσι τον εαυτό τους, την πρόοδό τους στη ζωή και την ικανότητά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στη Γνώση και σε όλες τις δυνάμεις και τις δεξιότητες που προσφέρει, για το άτομο και για τα έθνη ως σύνολο.

Γιατί όταν σταματήσετε να είστε δημιουργικοί, παύετε να προχωράτε και να προοδεύετε. Αλλά πολλοί κόσμοι και πολλά έθνη το έχουν επιλέξει. Και η ανθρωπότητα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να επιλέξει αυτήν την πορεία, εκτιμώντας και λατρεύοντας την τεχνολογία της και ξεχνώντας από πού προέρχεται η δύναμη της έμπνευσης και της δημιουργικότητας.

Η Αγγελική Παρουσία που βρίσκεται εδώ θα ανταποκριθεί στην επιθυμία της καρδιάς και της ψυχής. Θα απαντήσει σε αυτό που πραγματικά επικοινωνεί και εκφράζεται μέσα από τα αιτήματά και τις προσευχές σας. Μπορεί να σκέφτεστε ότι θέλετε να δουλέψει η επιχείρησή σας ή να συμβεί κάποιο αποτέλεσμα για ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται συχνά για κάτι άλλο. Διότι στη βάση του αιτήματός σας είναι η επιθυμία να επανασυνδεθείτε με τη δύναμη και την παρουσία του Θεού μέσα στον εαυτό σας και τη δύναμη και την παρουσία του Θεού που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον κόσμο – μέσα στους ανθρώπους και πέρα από τους ανθρώπους, όλος ο δρόμος προς την Αγγελική Παρουσία.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον Θεό μια χάρη ή ένα θαύμα, αλλά το βαθύτερο αίτημα είναι πραγματικά να συνδεθείτε γιατί μόλις συνδεθείτε με τη Γνώση μέσα στον εαυτό σας, τότε ο Θεός μπορεί να σας μιλήσει μέσω της Γνώσης. Η Θέληση του Θεού μιλά σε σας. Δεν είναι σαν ο Θεός να φεύγει από το σύμπαν και να έρχεται να ψιθυρίζει στα αυτιά σας. Είναι η θέληση και η πρόθεση του Θεού, που καθοδηγείται από την Αγγελική Παρουσία εδώ στη Γη, που σας μεταδίδεται μέσω της Γνώσης.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι πολύ συγκεχυμένοι σχετικά με το τι είναι η Γνώση επειδή τη σκέφτονται από την άποψη της ψυχολογίας ή τη κατανόηση της θρησκείας τους. Αλλά ουσιαστικά, η Γνώση είναι ο βαθύτερος νους μέσα σας, μέσω της οποίας η Θέληση του Θεού μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας καθοδηγήσει.

Ο Θεός σας εμπότισε με μια βαθύτερη συνείδηση – αυτή είναι πολύ βαθύτερη και πιο διαπεραστική από την κοινωνική σας συνείδηση, που έχει καθιερωθεί από την οικογένειά σας, τη κοινωνία σας και τη θρησκευτική σας εκπαίδευση, αν είχατε θρησκευτική εκπαίδευση. Υπάρχει μια βαθύτερη αίσθηση του τι είναι σωστό και λάθος, τι είναι αληθινό και αναληθές, τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, πέρα από τον κοινωνικό σας προσανατολισμό και τις προσδοκίες των άλλων.

Το γεγονός ότι πολύ λίγοι άνθρωποι το έχουν βιώσει αυτό σε μεγάλο βαθμό αντιπροσωπεύει τα όρια της προόδου της ανθρωπότητας, δείχνοντας ότι η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ στη συνολική της εξέλιξη – στην εξέλιξη της συνειδητοποίησης και της μεγαλύτερης δύναμής της. Μπορεί να έχετε όπλα μαζικής καταστροφής, ίσως έχετε εφεύρει κάποιες μοναδικές και έξυπνες συσκευές στην τεχνολογία σας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν ιδέα για το ποιοι είναι ή πού πηγαίνουν στη ζωή. Αυτό αφήνεται ολοκληρωτικά στην ιδεολογία, στην κοινωνική σύμβαση ή στην καθαρή φαντασία.

Έτσι η συνολική ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει πολύ. Αλλά η πρόοδό σας, ξεχωριστά και συνολικά, είναι πολύ σημαντική και αυτό υποστηρίζει η Αγγελική Παρουσία. Για ποιόν λόγο είναι αυτή η υποστήριξη; Πρόκειται κυρίως για την εμφάνιση της Γνώσης στο άτομο και τη δύναμη και την ισχύ της Γνώσης στο σύνολο της ανθρωπότητας.

Η αντίληψη της ανθρωπότητας για το Σχέδιο και τη Παρουσία του Θεού είναι πραγματικά περιορισμένη. Είναι περιορισμένης έκτασης. Υποθέτει ότι ο Θεός είναι απλώς ένα σημαντικό πρόσωπο, με όλα τα συναισθήματα και τις τάσεις ενός ατόμου. Ο Θεός είναι ένα μεγάλο ανθρώπινο ον – πολύ ισχυρό φυσικά, πολύ σοφό φυσικά. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το Θεό προσωπικά με αυτόν τον τρόπο, κάποιον που να μπορούν να σχετίζονται και ο οποίος καταλαβαίνει τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους.

Όταν η ιστορία σας ή οι θρύλοι σας μιλούν για τον Θεό που επικοινωνεί με τον κόσμο, αυτό που πραγματικά περιγράφεται εδώ είναι η Αγγελική Παρουσία που επικοινωνεί με ορισμένα άτομα. Ένα ιερό βιβλίο, για παράδειγμα, εάν ισχυρίζεται ότι προέρχεται από τον Θεό ή είναι ο Λόγος του Θεού, είναι στην πραγματικότητα τα λόγια της Αγγελικής Παρουσίας. Γιατί ο Θεός δεν χρησιμοποιεί λόγια για να επικοινωνήσει . Με έναν άπειρο αριθμό γλωσσών στο σύμπαν, ο Θεός δεν χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη γλώσσα σας για να επικοινωνήσει . Όλα αυτά προέρχονται από την Αγγελική Παρουσία που της έχει ανατεθεί η ευημερία του συγκεκριμένου κόσμου σας.

Η Βούληση του Θεού ρέει μέσα από την Αγγελική Παρουσία και σε όλα τα επίπεδα της Αγγελικής Παρουσίας και ρέει μέσω της Γνώσης μέσα στο άτομο και εκφράζεται εκεί. Ακριβώς όπως η δύναμη της ζωής εκφράζεται στα φυτά και τα ζώα, με κάθε χτύπο της καρδιάς σας, και κάθε αναπνοή που παίρνετε, η Βούληση του Θεού διαπερνά τα πάντα – βρίσκοντας οδούς έκφρασης, εκφραζόμενη μέσα από τα επίπεδα των σχέσεων.

Εδώ η Αγγελική Παρουσία χρησιμεύει ως ενδιάμεσος ανάμεσα στην καθαρή εμπειρία και την πραγματικότητα του Θεού και την ατομική σας ξεχωριστή ζωή εδώ στον κόσμο. Η Αγγελική Παρουσία μεταφράζει τη Βούληση του Θεού σε γλώσσα, μορφή, εικόνες, ιστορίες, ιδέες, εξηγήσεις – τα πάντα, ώστε να μπορείτε να την κατανοήσετε και να είστε σε θέση να τη συσχετίσετε με τις δικές σας συνθήκες στη ζωή.

Βασικά, πρέπει να υπάρξει μια εντελώς νέα κατανόηση και εκπαίδευση σχετικά με αυτό. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πολλοί από τους αγγέλους του Θεού έχουν εκπέσει, έχουν παρασυρθεί από τις απολαύσεις και τις αποπλανήσεις της φυσικής ζωής και έχουν εκπέσει και γίνονται δαίμονες και ότι ο Θεός αντιτίθεται σε ολόκληρες ομάδες αγγέλων ή άλλα όντα που αντιτίθενται στην πραγματικότητα του Θεού.

Αυτό είναι σίγουρα βολικό γιατί εντοπίζει την αντίθεση, αλλά στην πραγματικότητα η αντίθεση είναι μέρος της πραγματικότητας της ζωντανής ζωής στο διαχωρισμό – η επιθυμία να είναι κάποιος ξεχωριστός, ο φόβος να εγκαταλείψει αυτό τον διαχωρισμό, η έμφαση στη μοναδικότητα κάποιου και όλες τις λεπτομέρειες της ταυτότητας του και της ψυχολογίας του. Οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτά που τους καθιστούν μοναδικούς, σε αυτά που τους δίνουν κύρος, σε ό, τι τους δίνει την αναγνώριση και σε ό, τι τους καθιστά ισχυρούς ή επιθυμητούς.

Αυτή είναι η δύναμη που αντιτίθεται στην πραγματικότητα της ζωής. Σίγουρα, υπάρχουν όντα που δεσμεύονται σε αυτή. Υπάρχουν ακόμη και όντα πέρα από την ορατή περιοχή που δεσμεύονται σε αυτή. Υπάρχουν άγγελοι που είναι αφοσιωμένοι σε αυτή. Αλλά μην πιστεύετε ότι υπάρχει ένας εκπεσών άγγελος που είναι η πηγή όλου του κακού σε αυτόν τον κόσμο ή σε ολόκληρο το σύμπαν. Αυτό υποδηλώνει εσφαλμένη κατανόηση.

Είναι μια προϋπόθεση το να ζει κάποιος μια ζωή στο Διαχωρισμό. Οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στην ένωση με το Θεό, αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την ξεχωριστή τους ζωή εδώ. Ούτε πρέπει. Ο Θεός δεν σας ζητά ποτέ να το κάνετε αυτό. Γιατί ο Θεός σας δίνει ένα μεγαλύτερο σκοπό για να είστε στον κόσμο. Αντί να αναζητάτε τη διαφυγή και να προσπαθείτε να εκπληρώσετε τον εαυτό σας μέσα από τις φιλοδοξίες και τις ιδέες σας, ο Θεός μέσω της Γνώσης σας δίνει έναν μεγαλύτερο σκοπό στον κόσμο.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Θεός σας λυτρώνει – δίνοντάς σας κάτι πολύ σημαντικό να κάνετε με τη ζωή σας. Ο Θεός δεν πετάει ένα ξόρκι πάνω σας, διαλύοντας όλη την οργή, τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση και τη σύγχυση του νου. Γιατί ο Θεός δεν δημιούργησε αυτά τα πράγματα, οπότε ο Θεός δεν μπορεί να τα καταστρέψει.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ο Θεός μέσω της Αγγελικής Παρουσίας και μέσω της Γνώσης μέσα σας, είναι να σας δώσει κάτι σημαντικό στη ζωή. Στην πραγματικότητα, σταλθήκατε σε αυτό το κόσμο για να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι απίθανο ότι έχετε βρει αυτό το σκοπό ή αυτούς τους ανθρώπους ακόμα, αλλά η καρδιά σας τους περιμένει .

Όλα στην βαθύτερη φύση σας προσπαθούν να σας οδηγήσουν σε αυτό το σκοπό, και σε αυτούς τους ανθρώπους, και σε αυτές τις μορφές υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα και προς τον κόσμο.

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι το παραμελούν ή το αποφεύγουν ή το αρνούνται αυτό είναι η πηγή τόσο πολλών από τα δεινά τους. Γιατί χωρίς αυτό το μεγαλύτερο σκοπό, χωρίς τις σχέσεις που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό, χωρίς την εκπλήρωση αυτού του σκοπού, ανεξάρτητα από το τι μπορείτε να κάνετε, ανεξάρτητα από το τι προσπαθείτε να κάνετε, ποτέ δεν ικανοποιεί την ανάγκη της ψυχής.

Διότι στον πυρήνα σας είναι αυτό που ο Θεός δημιούργησε μέσα σας, όχι αυτό που δημιουργήσατε ή αυτό που δημιούργησε η κοινωνία σας. Ακόμη και το πιο τρομακτικό ή βίαιο πρόσωπο στον κόσμο έχει στο κέντρο του αυτό που ο Θεός έχει δημιουργήσει . Η άγνοιά τους, η εξέγερση τους, είναι η πηγή της απογοήτευσης, της άγνοιας και της βίας τους στον κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός δεν δημιούργησε την κόλαση και δεν τιμωρεί τους πονηρούς. Θέλετε να τιμωρήσετε τους πονηρούς για να πάρετε την εκδίκησή σας, για να επαληθεύσετε τις ιδέες σας για δικαιοσύνη. Αλλά για το Θεό, υπάρχει μόνο η λύτρωση εκείνων που έχουν πέσει ή που έχουν χαθεί. Τα άτομα που ζουν βίαιες ή καταστροφικές ζωές θα έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο ταξίδι να κάνουν και θα πρέπει να εκτελέσουν μια πολύ μεγαλύτερη υπηρεσία στην ανθρωπότητα για να λυτρωθούν. Αλλά στο τέλος, η λύτρωση είναι πραγματικά το όλο θέμα.

Τι είναι η λύτρωση; Για σας που ζείτε σ’ αυτόν τον κόσμο, σ’ αυτή τη ζωή, αυτή τη στιγμή, η λύτρωση αποκαλύπτει τον πιο σπουδαίο σκοπό σας στο κόσμο – εκφράζοντας τον, αποδέχοντας τον και εκπληρώνοντάς τον στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Αυτή είναι η λύτρωση για εσάς αυτή τη στιγμή, μέσα σε αυτή τη πραγματικότητα. Πέρα από αυτό, ο νους σας δεν μπορεί να πάει.

Ο Θεός σας έχει δώσει μια μεγαλύτερη ζωή και έχει τοποθετήσει την πραγματικότητα αυτής της μεγαλύτερης ζωής στη Γνώση μέσα σας. Η Γνώση μέσα σας είναι πέρα από τη σφαίρα και την εμβέλεια της διάνοιας σας. Είναι κάτι που πρέπει να βιώσετε βαθιά μέσα σας και να μάθετε να εμπιστεύεστε και να μάθετε να ακολουθείτε. Αυτό θα προκαλέσει εσάς που είστε ακόμη συνδεδεμένοι με τους στόχους σας, με την ιδέα σας για τον εαυτό σας, την καταδίκη σας για άλλους και για όλα αυτά τα πράγματα που έχουν διαμορφώσει την ξεχωριστή σας πραγματικότητα. Θα κληθείτε να ακολουθήσετε τη Γνώση, γιατί σας μεταφέρει σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

Είτε είστε θρησκευόμενοι είτε όχι, αν πιστεύετε σε μια θρησκευτική διδασκαλία και τηρείτε αυτή τη διδασκαλία ή εάν ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε θρησκευτική ένταξη, η πρόοδός σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη σύνδεσή σας με τη Γνώση.

Υπάρχουν άτομα που διευθύνουν μεγάλα θρησκευτικά ιδρύματα και δεν έχουν επίγνωση της Γνώσης και δεν την εκτιμούν και ίσως τη φοβούνται ακόμη, πιστεύοντας ότι θα τους οδηγήσει σε χάος ή θα αψηφήσει τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή θα τους οδηγήσει σε σοβαρές αμφιβολίες και αβεβαιότητες . Έτσι θα προσκολληθούν στις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους και θα αποφύγουν τη δύναμη της λύτρωσης που έχει τοποθετήσει ο Θεός μέσα τους.

Τότε υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα διεκδικήσουν την θρησκευτική ένταξη, αλλά που θα βιώσουν και θα ακολουθήσουν τη δύναμη της Γνώσης. Θα έχουν την ευκαιρία να λυτρωθούν πραγματικά με μεγάλη υπηρεσία σε άλλους και στον κόσμο.

Η έμφαση δεν είναι στο αν είστε θρησκευόμενοι ή όχι, εδώ. Η θρησκεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, αν γίνει σωστά κατανοητή, αν θεωρηθεί ως οδός της Γνώσης. Αν όμως κρατιέται απλώς ως ένα δίκτυο πεποιθήσεων και κοινωνικών υποχρεώσεων, τότε κινείται προς λάθος κατεύθυνση.
Η Αγγελική Παρουσία τα κατανοεί όλα αυτά. Ο Θεός παρακολουθεί ολόκληρο το σύμπαν. Όχι μόνο ο Θεός παρακολουθεί ολόκληρο το σύμπαν, ο Θεός παρακολουθεί όλη τη Δημιουργία που δεν ζει στο Διαχωρισμό, η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη από τις φυσικές εκδηλώσεις της ζωής και της πραγματικότητας

Περπατάτε στον ωκεανό με ένα μικρό φλιτζάνι στο χέρι σας και το βυθίζετε στο νερό και κοιτάτε το νερό. Είναι αυτό το νερό ο ωκεανός; Ναι και όχι. Ναι, είναι μέρος του ωκεανού, αλλά είναι ο ωκεανός; Οι άνθρωποι προσπαθούν να διεκδικήσουν την πραγματικότητα του Θεού και την πρόθεση του Θεού. Οι άνθρωποι είναι ακόμη τόσο αλαζονικοί ώστε να πιστεύουν ότι ο Θεός δεν θα στείλει έναν άλλο Αγγελιοφόρο στον κόσμο, πιστεύοντας ότι όλα τα Μηνύματα έχουν σταλεί και δεν χρειάζονται περισσότερα. Παίρνουν το φλιτζάνι τους στον ωκεανό και το γεμίζουν και απομακρύνονται μακριά σκεπτόμενοι ότι έχουν τον ωκεανό. Αλλά έχουν μόνο ένα μικροσκοπικό, μικρό μικροσκοπικό κομμάτι – τόσο μικροσκοπικό που δεν φανερώνει την πραγματικότητα του ωκεανού και όλη τη ζωή που ζει μέσα στον ωκεανό.

Έτσι, παίρνετε, αντί για ένα φλιτζάνι, ένα κουβά και πάτε στον ωκεανό, και το γεμίζετε γεμάτο από ωκεάνιο νερό. Και τώρα νομίζετε ότι καταλαβαίνετε το Θεό. Βλέπετε τον κουβά και λέτε, “Ω, αυτός είναι ο ωκεανός. Αυτός είναι ο Θεός. “Αλλά ο Θεός είναι τόσο μεγαλύτερος και ο μικρός σας κουβάς νερού δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία της ζωής που ζει μέσα στον ωκεανό.

Χρησιμοποιώντας αυτό ως αναλογία, αν προσπαθήσετε να αναλογιστείτε τη πραγματικότητα του Θεού και το σκοπό και τις προθέσεις του Θεού για τον κόσμο, και λέτε, “Αυτό είναι! Αυτός είναι ο Θεός! Αυτό είναι που θέλει ο Θεός για την ανθρωπότητα! Αυτό είναι που έδωσε ο Θεός στην ανθρωπότητα! Αυτός είναι ο ύστατος! “Τότε είναι σαν να βαπτίζετε το κουβά του νερού σε ολόκληρο τον ωκεανό.

Ο ωκεανός είναι τεράστιος. Το σύμπαν είναι τεράστιο. Είναι γεμάτο ζωή, πέραν της ανθρώπινης αντίληψης. Το σύμπαν είναι σαν ένας ωκεανός χωρίς τέλος, το προϊόν των εξελικτικών δυνάμεων που ο Θεός έχει θέσει σε κίνηση, στην απαρχή του φυσικού σύμπαντος.

Ο Θεός δεν χρειάζεται να διαχειριστεί τη ζωή σας. Ο μηχανισμός της εξελικτικής αλλαγής και όλες οι βιολογικές και γεωλογικές δυνάμεις στον κόσμο σας δημιουργούν το περιβάλλον για τη ζωή σας. Αλλά ο Θεός έχει τοποθετήσει τη Γνώση μέσα σας για να σας καθοδηγήσει, να σας προστατεύσει και να σας οδηγήσει στην μεγαλύτερη εκπλήρωση και λύτρωση σας.

Επομένως, μην κατηγορήσετε τον Θεό για τους τυφώνες ή τις ξηρασίες ή τις επιδημίες ή τις πανδημίες ή την προσωπική αποτυχία. Οι άνθρωποι περνούν όλη μέρα λέγοντας: “Λοιπόν, ο Θεός με διδάσκει ένα μάθημα μέσω αυτού”, σαν να είναι ο Θεός ο δάσκαλός τους, σαν ο Θεός να είναι ο δούλος τους, σαν ο Θεός να είναι ο συγκυβερνήτης της ζωής τους.

Τι είδους Θεός είναι αυτός; Δεν μιλάτε για τον Θεό τώρα. Μιλάτε για την Αγγελική Παρουσία. Όλες οι μεγάλες αποκαλύψεις στην ανθρωπότητα έχουν δοθεί από την Αγγελική Παρουσία. Μιλούν ως εμείς όχι ως εγώ. Είναι μια ομάδα και όχι μόνο ένα θαυμάσιο άτομο.

Υπάρχουν τόσα πολλά να ξεμάθουμε εδώ. Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να είναι μια πρωτόγονη φυλή σε αυτό το θέμα, που ακόμα πιστεύει σε τοπικές θεότητες και φανταστικά πράγματα. Εξακολουθεί να είναι πολύ δεισιδαίμονας, ακόμα πολύ απασχολούμενη με τον εαυτό της, εξακολουθώντας να πιστεύει ότι είναι σημαντική και με τη πρωτοκαθεδρία στο σύμπαν. Αλλά είναι εντάξει γιατί εδώ ακριβώς βρίσκεστε στη ζωή.

Είστε σαν μία 13- χρονη. Η ανθρωπότητα είναι σαν μία 13-χρονη που αρχίζει να βιώνει κάποια δύναμη, αρχίζει να αισθάνεται ισχυρή, αρχίζοντας να θέλει να επεκταθεί και να εκφραστεί ως σύνολο. Αλλά είναι ακόμα ανώριμη. Είναι ανυπόληπτη και ανεύθυνη. Δεν κατανοεί πραγματικά τις απαιτήσεις της ζωής σε μακροπρόθεσμη κλίμακα. Δεν έχει βρεθεί σε μια ώριμη κατάσταση όπου πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στη σταθερότητα και την ασφάλεια από ότι στην ανάπτυξη και την επέκταση.

Αυτό είναι το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ανθρωπότητα. Υπάρχουν άτομα που είναι πολύ πέρα από αυτό το στάδιο, φυσικά. Όμως, στο σύνολό της, η ανθρωπότητα βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εφηβείας της. Δεν σκέφτεται για το μέλλον. Δεν σχεδιάζει για το μέλλον. Δεν χρησιμοποιεί τους πόρους της με σύνεση. Παίρνει άγριες και ανόητες αποφάσεις. Είναι επιρρεπής στην πάλη μεταξύ των μελών της. Πιστεύει στη χρήση βίας. Είναι επιθετική. Είναι βίαιη. Είναι έφηβη.

Στο σύμπαν γύρω σας, υπάρχουν πολύ πιο ώριμες φυλές, τουλάχιστον ώριμες με την έννοια ότι εκτιμούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια περισσότερο από την ανάπτυξη και την επέκταση. Αλλά η ανακάλυψη της Γνώσης είναι σπάνια ακόμα και στο σύμπαν. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εργασία που η Αγγελική Παρουσία έχει αναλάβει και που εξυπηρετεί σε κάθε κόσμο και κάθε ομάδα είναι να προσπαθεί και να εργάζεται για να φέρει τους ανθρώπους στη πραγματικότητα της Γνώσης μέσα τους. Ανεξάρτητα από τον πολιτισμό τους, την εμφάνισή τους, τα συστήματα πεποιθήσεών τους, τις παραδόσεις τους ή τη φύση της καταπίεσης στις δικές τους κοινωνίες, αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει επειδή αυτή είναι η Μεγάλη Έλξη του Θεού.

Ο Θεός δεν είναι τοπικός. Ο Θεός δεν εμφανίζεται και παραδίδει ένα μήνυμα σε μια ομάδα ανθρώπων. Αυτό γίνεται πάντα μέσω της Αγγελικής Παρουσίας. Η συνάντησή σας με τον Θεό θα γίνει μέσω της Αγγελικής Παρουσίας και μέσω της εμπειρίας της Γνώσης μέσα σας.

Πώς γνωρίζετε τον Θεό; Αρχίζετε να ακούτε και να εξερευνάται το βαθύτερο ρεύμα της ζωής σας. Αρχίζετε να κάνετε τα Βήματα της Γνώσης, τα οποία σας οδηγούν, σαν να κατεβαίνετε μια σπειροειδή σκάλα, σε ένα βαθύτερο πηγάδι της νοημοσύνης που ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα σας.

Ο νους και η φαντασία σας επιπλέουν πάνω από την επιφάνεια όπως τα σύννεφα, αλλά κάτω στο έδαφος υπάρχει βαθύτερη νοημοσύνη. Είναι σταθερή. Είναι αληθινή. Είναι μόνιμη. Έχει μεγαλύτερη δύναμη. Είναι βέβαιη. Δεν φουσκώνει καθημερινά, όπως η διάνοια ή τα συναισθήματά σας. Δεν είναι επιρρεπής στην πειθώ και στην άρνηση, όπως η διάνοια και τα συναισθήματά σας.

Ο Θεός δεν θέλει να χάσετε τον εαυτό σας στο Θεό, σε κάποιο είδος έκστασης. Αντίθετα, σταλθήκατε εδώ για να εκτελέσετε ορισμένες υπηρεσίες σε άλλους και με άλλους, συγκεκριμένα πράγματα στον κόσμο. Γι ‘αυτό έχετε μοναδικό χαρακτήρα και μοναδικό σχεδιασμό. Αλλά αν δεν ξέρετε ποια είναι η φύση σας ή τι σχεδιάσατε να κάνετε, τότε θα έχετε την τάση να παρ ερμηνεύσετε τον εαυτό σας και να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους που πιστεύετε ότι είναι πιο εντυπωσιακοί . Αλλά είστε πραγματικά σχεδιασμένοι για κάτι που δεν έχετε ακόμα ανακαλύψει.

Έτσι είναι η ανακάλυψη αυτού του σκοπού που αρχίζει να φέρνει σαφήνεια στη ζωή σας. Αρχίζετε να δέχεστε και να καταλαβαίνετε τον εαυτό σας – τις δυνάμεις σας και τις αδυναμίες σας. Είστε σχεδιασμένοι για κάτι μοναδικό. Ποιο είναι αυτό; Ο νους σας δεν το γνωρίζει· ο πολιτισμός σας δεν το γνωρίζει· η οικογένειά σας πιθανώς δεν το ξέρει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λήψη των Βημάτων της Γνώσης είναι το πιο βασικό πράγμα. Γι αυτό στον πυρήνα όλων των θρησκειών του κόσμου, υπάρχει ο δρόμος προς τη Γνώση. Ίσως αυτά τα μονοπάτια υπάρχουν στις μυστικιστικές παραδόσεις, αλλά είναι μονοπάτια παρόλα αυτά.

Ο Θεός έστειλε ένα Νέο Μήνυμα στον κόσμο για να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για τα Μεγάλα Κύματα της αλλαγής που έρχονται στον κόσμο και για τη συνάντηση της ανθρωπότητας με την Ευρύτερη Κοινότητα της νοήμονος ζωής στο σύμπαν.

Το Νέο Μήνυμα από τον Θεό αντιπροσωπεύει την προετοιμασία για μια εντελώς νέα εποχή της ανθρώπινης εμπειρίας- μια εποχή που θα είναι κατάφωρη με μεγάλες περιβαλλοντικές δυσκολίες και μεγάλη πολιτική και οικονομική αστάθεια, μια εποχή στην οποία η ανθρωπότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες να αναδυθεί σε μια Ευρύτερη Κοινότητα της νοήμονος ζωής, μια εποχή όπου η ανθρωπότητα θα πρέπει να επιλέξει αν θα ενωθεί και θα πετύχει ή αν θα αντιμάχεται τον εαυτό της και θα αποτύχει. Αυτό απαιτούσε μια νέα Αποκάλυψη από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Είστε τυχεροί που μπορείτε να μάθετε κάτι τέτοιο. Αυτή η διδασκαλία που ακούτε και διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι μέρος αυτής της Νέας Αποκάλυψης. Είναι μια διαδικασία διευκρίνισης για να διαλύστε στρώματα και στρώματα σύγχυσης και παρερμηνείας, να σας δώσουμε σαφήνεια, δύναμη και σκοπό και να σας οδηγήσουμε στη Γνώση μέσα στον εαυτό σας – στην βαθύτερη συνείδησή σας, στη βαθύτερη σας νοημοσύνη.

Εκεί όπου η Βούληση του Θεού σας κινεί και σας συγκρατεί, σας μεταφέρει εδώ και όχι εκεί, σας κατευθύνει να ενωθείτε με αυτό το άτομο και όχι με αυτούς τους άλλους ανθρώπους. Είναι αυτό που σας δίνει τη δύναμη να ξέρετε ποιο δρόμο να πάρετε σε κάθε στροφή του δρόμου, πώς να ανταποκρίνεστε σε κάθε νέο γεγονός στη ζωή και πώς να ανταποκριθείτε στα αυξανόμενα κύματα αβεβαιότητας και αστάθειας σε έναν κόσμο που υπόκειται σε βαθιές αλλαγές.

Εδώ δεν υπάρχουν ήρωες και δεν υπάρχει πρόσωπο να προσκυνηθεί . Υπάρχουν φυσικά μεγάλα άτομα και μεγάλοι απεσταλμένοι, αλλά μόνο ο Θεός είναι Θεός. Όλα τα υπόλοιπα είναι η Δημιουργία.

Τα υπόλοιπα είναι φαντασία. Ζείτε σε έναν κόσμο όπου η φαντασία πρέπει να συναγωνιστεί την πραγματικότητα, όπου και η πραγματικότητα δεν είναι σαφώς κατανοητή. Είναι λοιπόν μια πολύ συγκεχυμένη κατάσταση. Ο Θεός το κατανοεί αυτό και γι ‘αυτό η Αγγελική Παρουσία επιβλέπει τον κόσμο και είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει όταν εσείς επιθυμείτε σοβαρά την βοήθεια.

Η Αγγελική Παρουσία μπορεί να μην σας δώσει ό, τι ζητάτε, αλλά θα σας φέρει πιο κοντά στη Γνώση, η οποία είναι τόσο μεγαλύτερη απάντηση. Αν απλώς ζητάτε ευχές χωρίς να συνειδητοποιήσετε ότι είστε χαμένοι, ζητάτε πραγματικά πολύ λίγα. Είναι η Γνώση μέσα σας που θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε την συνείδησή σας για το ποιοι είστε και γιατί ποιο λόγο βρίσκεστε εδώ, πού πρέπει να πάτε και τι πρέπει να κάνετε. Αυτή η αίσθηση αποφασιστικότητας θα είναι φυσική για σας, και θα σας δώσει μια αίσθηση ελευθερίας και απελευθέρωσης.

Τέλος, μπορείς να είστε αυτοί που είστε και να κάνετε ό, τι ήρθατε εδώ για να κάνετε και να είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τι είναι σωστό για εσάς αντί να δεσμεύεστε από άλλες υποχρεώσεις, μπαίνοντας κάτω από ένα ζυγό άλλων απαιτήσεων, αλυσοδεμένοι σε έναν τοίχο από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Γιατί η πρώτη σας ευθύνη είναι η Γνώση, γιατί αυτή είναι η ευθύνη σας προς τον Θεό.

Η Αγγελική Παρουσία που επιβλέπει αυτόν τον κόσμο κατανοεί την ανθρώπινη κατάσταση και όλη την ιστορία της ανθρώπινης κατάστασης. Επικεντρώνονται σε αυτό. Είναι σαν τους μεταφραστές, που προσπαθούν να μεταφράσουν μια μεγαλύτερη πραγματικότητα σε αυτή την πραγματικότητα, έτσι ώστε τα ανθρώπινα όντα να γίνουν ισχυρά και εμπνευσμένα και να παρέχουν μεγάλη εξυπηρέτηση προς όφελος της ανθρωπότητας και του κόσμου.

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λυτρωθείτε εδώ και να αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνη και επίπεδο υπηρεσίας στο σύμπαν. Αυτό είναι πέρα από την συνείδησή σας και είναι πέρα από την εστίασή σας για τώρα, γιατί σε αυτή τη ζωή πρέπει να επιτύχετε. Και αυτό που την κάνει επιτυχημένη δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες της κοινωνίας αλλά εκπληρώνει το μεγαλύτερο σκοπό που ο Θεός σας έχει δώσει για να ζήσετε, να εκφράσετε και να συνεισφέρετε στον κόσμο όπως είναι σήμερα και να το κάνετε χωρίς καταδίκη και χωρίς να μισείτε τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Αυτός είναι αυτός που πραγματικά είστε και γιατί εβρίσκεστε εδώ. Και το ταξίδι σας είναι τεράστιο. Και είναι θεμελιώδες για την ευημερία σας, την εκπλήρωση και την επιτυχία σας. Είναι μυστηριώδες, διότι ξεπερνά την ανθρώπινη κατανόηση και την ανθρώπινη μέριμνα. Και όμως είναι τόσο θεμελιώδες και φυσικό για σας και θα αναγνωρίσετε αμέσως την αξία του μόλις το βιώσετε. Είναι φυσικό για εσάς γιατί αντιπροσωπεύει τη βαθύτερη φύση και τον βαθύτερο σκοπό σας.

Παντού στο σύμπαν ο Θεός λυτρώνει τους διαχωρισμένους μέσω της Γνώσης. Και η Αγγελική Παρουσία που εξυπηρετεί όλους τους κόσμους αποτελεί μέρος του Σχεδίου για να φέρει αυτή την συνειδητοποίηση σε όσους διαχωρίζονται, να ενθαρρύνει την ελευθερία, τη δημιουργικότητα, την ειλικρίνεια και τη συμπόνια.
Αυτή είναι μια καθολική διδασκαλία. Αυτό συμβαίνει παντού. Παντού στο σύμπαν υπάρχει ένας αγώνας ανάμεσα στη καταπίεση και την ελευθερία, ανάμεσα στην άγνοια και τη σοφία. Είναι μια μάχη που συνεχίζεται στα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων παντού – όχι μόνο σε αυτόν τον κόσμο, αλλά παντού.

Φυσικά, αυτό είναι μια πρόκληση. Φυσικά, θα χρειαστεί επανεκτίμηση . Φυσικά, είναι ενοχλητικό για τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες ορισμένων ανθρώπων. Ακόμη και οι μακροχρόνιες παραδόσεις θα πρέπει να επανεξεταστούν κάτω από αυτό το πρίσμα. Αλλά αυτό είναι υγιές για την ανθρωπότητα. Είναι υγιές να έχετε διευκρινίσεις, να αναθεωρήσετε τις αξίες σας, τις πεποιθήσεις σας και τις ιδέες σας. Αυτό δημιουργεί πρόοδο. Αυτό είναι που μπορεί να ανοίξει τη ζωή σας στην λυτρωτική δύναμη και παρουσία που ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα σας.