Ο Νέος Θεός

Ακούστε την αρχική προφορική Αποκάλυψη στα Αγγλικά:

Κατεβάστε (δεξι κλικ για κατέβασμα)

Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού
Mάρσαλ Βιάν Σάμμερς
στις 12 Φεβρουάριος 2009
στο Μπόλντερ, Κολοράντο

Σχετικά με την ηχογράφηση


Nesta gravação em áudio você está ouvindo a voz da Assembléia Angélica falando através do Mensageiro Marshall Vian Summers.

Aqui, a comunicação original de Deus, que existe além de palavras, é traduzida em linguagem e entendimento humano pela Assembléia Angélica que supervisiona o mundo. A Assembléia em seguida entrega a Mensagem de Deus através do Mensageiro.

Neste processo incrível a Voz da Revelação está falando novamente. A Palavra e o Som estão no mundo. Pela primeira vez na história, a gravação de uma revelação original falada está disponível a você e ao mundo para ser vivenciada.

Que você seja o recipiente desta dádiva de Revelação e que você esteja aberto para receber a sua Mensagem única para você e para a sua vida.Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.

Υπάρχει μια Νέα Αποκάλυψη για το Θεό, μια Αποκάλυψη που αποσυνδέει το Θεό από την πατροπαράδοτη ιστορία της ανθρωπότητας, τον αποσυνδέει από τις συγκρούσεις τις φαντασίες και την παρερμηνεία της ανθρωπότητας. Αυτή η Αποκάλυψη συνδέει το Θεό με το μεγαλύτερο πανόραμα της ζωής στο σύμπαν που ονομάζεται Ευρύτερη Κοινότητα.

Χρειάζεστε αυτή τη νέα κατανόηση του Θεού τώρα, επειδή ο Θεός των αρχαίων ήταν ένας μικρός Θεός, ένας Θεός του κόσμου σας και του χρόνου σας, ένας Θεός των πολιτισμών σας, ένας Θεός του λαού σας στην αρχαία εποχή.

Αλλά η ανθρωπότητα έχει αφήσει πίσω αυτόν το Θεό, αυτόν τον ανθρώπινο Θεό, αυτόν τον θυμωμένο Θεό, αυτόν τον εκδικητικό Θεό, αυτόν τον Θεό που φαίνεται να είναι η προβολή της προσωπικότητας και των τάσεων σας.

Δεν είναι ότι οι αρχαίοι έσφαλαν, απλά η κατανόησή τους ήταν περιορισμένη Δεν είναι ότι δημιούργησαν έναν Θεό με τη δική τους όψη, είναι ότι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν έναν Θεό που ήταν πέρα από την ομοιότητά τους.

Η Νέα Αποκάλυψη παρουσιάζει το Θεό μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, στο πλαίσιο της ευφυούς ζωής στο σύμπαν. Αυτό δεν είναι ένα ανθρώπινο πλαίσιο, γιατί δεν είναι ένα ανθρώπινο σύμπαν αυτό που αντιμετωπίζετε

Δεν είναι ένας Θεός που ασχολείται αποκλειστικά με αυτόν τον ένα κόσμο εδώ. Δεν είναι Θεός που κρίνει με τον τρόπο με τον οποίο κρίνετε ή καταδικάζει με τον τρόπο που καταδικάζετε. Δεν είναι ένας Θεός που χρειάζεται προσευχή και λατρεία, που χρειάζεται υπακοή και κολακεία. Αυτός είναι ο παλαιός Θεός της φυλής. Αυτό είναι ο παλαιός Θεός που ευνοεί ένα έθνος έναντι ενός άλλου, που βάζει έναν λαό πάνω από έναν άλλο. Αυτή είναι μια παλιά ιδέα περί Θεού.

Αλλά ο Θεός δεν ήταν ποτέ έτσι. Γιατί ο Θεός, τον οποίο οι άνθρωποι κοίταζαν και λάτρευαν, ο Θεός που οι λαοί έχουν κατανοήσει και παρανοήσει είναι πάντα ο Θεός της Ευρύτερης Κοινότητας – των αχανών εκτάσεων του διαστήματος, των άλλων διαστάσεων της πραγματικότητας και των αμέτρητων φυλών από όντα τόσο διαφορετικών από την ανθρώπινη οικογένεια.

Αυτός είναι ο ένας Θεός του σύμπαντος – όχι ο Θεός ενός κόσμου, ενός λαού ή μιας φυλής· όχι ένας Θεός που σκέφτεται, ενεργεί ή συμπεριφέρεται με τον τρόπο που σκέφτονται, ενεργούν και συμπεριφέρονται τα ανθρώπινα όντα.

Αυτός ο Θεός δεν περιορίζεται σε μία Αποκάλυψη για την ανθρωπότητα, άλλωστε υπήρξαν διαδοχικές Αποκαλύψεις για την ανθρωπότητα. Και τώρα υπάρχει μια Νέα Αποκάλυψη για την ανθρωπότητα, για να προετοιμάσει την ανθρώπινη οικογένεια για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στον κόσμο και να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για το μέλλον, το πεπρωμένο και να την προετοιμάσει για την αντιμετώπιση με μια Ευρύτερη Κοινότητα ευφυούς ζωής στο σύμπαν.
Δεν μπορείτε να σκέφτεστε τον Θεό με τους παλιούς τρόπους αν θέλετε να καταλάβετε τη Νέα Αποκάλυψη του Θεού για τον κόσμο. Δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε την πραγματικότητα και τη σημασία της ευφυούς ζωής στο σύμπαν αν σκέφτεστε τον Θεό με τους παλιούς τρόπους.

Γιατί ο παλαιός Θεός ήταν αποκλειστικός για την ανθρωπότητα – ένας Θεός ενός έθνους, ένας Θεός ενός λαού, ένας Θεός μίας φυλής, ένας Θεός ενός μόνο κόσμου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο παλαιός Θεός ήταν πολύ περιορισμένος και πολύ διακριτός στην ομοιότητα του με την ανθρωπότητα για να κατανοηθεί η πραγματική φύση και ο σκοπός του Θεού, ακόμα και σ’ αυτόν τον κόσμο.

Ο παλαιός Θεός οδήγησε τους ανθρώπους σε πόλεμο. Ο παλαιός Θεός φαινόταν να μην έχει καμία ανησυχία για την ευημερία των ανθρώπων και των εθνών που ο Θεός δεν ευνοούσε. Ο παλαιός Θεός χρησιμοποιήθηκε από τους βασιλείς, τους μονάρχες και τα έθνη για να δικαιολογήσει και να ενισχύσει τις διαφωνίες και τις φιλοδοξίες των εθνών τους.

Ο παλαιός Θεός φαινόταν να χαίρεται με την τιμωρία της ανθρωπότητας για τα αναπόφευκτα λάθη που θα έκανε η ανθρωπότητα στη διαχωρισμένη της κατάσταση που ζει σε αυτόν τον κόσμο.

Και έτσι ολόκληρη η έννοια του Ουρανού και της Κόλασης είναι χτισμένη γύρω από την πίστη και τις υποθέσεις για τον παλαιό Θεό.

Αλλά ο νέος Θεός, ο Θεός της Ευρύτερης Κοινότητας, ο Θεός μιας μεγαλύτερης πραγματικότητας από τη δική σας, απαιτεί έναν επαναπροσδιορισμό όλων αυτών των πραγμάτων. Γιατί η πραγματικότητα του Θεού είναι πολύ διαφορετική από το πώς πίστευαν και θεωρούσαν τον Θεό στο παρελθόν.

Ο Θεός δεν ευνοεί ένα έθνος έναντι άλλου. Ο Θεός δεν οδηγεί τους λαούς σε πόλεμο. Ο Θεός δεν επιθυμεί ένα έθνος να νικήσει ένα άλλο έθνος ή να βοηθήσει στην κατάκτηση ενός λαού από έναν άλλο λαό.

Ο Θεός δεν θέλει φυσικές καταστροφές, επιδημίες, ασθένεια, καταστροφή. Μπορείτε να κατηγορήσετε για αυτά τα πράγματα τον παλαιό Θεό, αλλά όχι τον νέο Θεό. Γιατί ο Θεός έχει θέσει σε κίνηση τις δυνάμεις της φύσης, της εξέλιξης και τη γεωλογικής αλλαγής στην απαρχή του χρόνου, και αυτή, η δημιουργία πλέον λειτουργεί από μόνη της.

Ο Θεός είναι ευφυής. Ο Θεός δεν χρειάζεται να ασχολείται με κάθε μικρό πράγμα. Ο Θεός δεν χρειάζεται να μετακινεί το αίμα στις φλέβες σας ή να χειρίζεται τα εκατομμύρια των κυττάρων σας. Ο Θεός δεν χρειάζεται να ελέγχει τον καιρό του κόσμου.

Ο Θεός δεν χρειάζεται να ελέγχει τα έθνη του κόσμου, τις οικονομίες του κόσμου. Όλα έχουν τεθεί σε κίνηση. Τέθηκαν σε κίνηση στην απαρχή του χρόνου.

Αλλά ο Θεός παρακολουθεί τον κόσμο και όλους τους κόσμους – καλώντας τους διαχωρισμένους να επιστρέψουν, καλώντας τους με τους δρόμους της θρησκείας, καλώντας τους με τους δρόμους της συνείδησης, καλώντας τους με τους δρόμους της αληθινής αγάπης και αναγνώρισης.

Ο Θεός του σύμπαντος δεν δίνει σημασία στο ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις για όσο καιρό μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με τη βαθύτερη Γνώση που ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα σας – μια βαθύτερη νοημοσύνη που ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα σας για να σας καθοδηγήσει, να σας προστατεύσει και να σας οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη υπηρεσία και συμβολή στον κόσμο.

Ο παλαιός Θεός κυριάρχησε μέσα από τους θρησκευτικούς θεσμούς. Εάν δεν στηρίζατε αυτά τα θεσμικά όργανα και δεν πιστεύατε στην ιδεολογία τους, θεωρούνταν ότι θα πηγαίνατε στην Κόλαση, επειδή υβρίζατε το Θεό. Αλλά ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα.

Οι πεποιθήσεις και τα πάθη, οι εμμονές και οι φαντασιώσεις της ανθρωπότητας δεν είναι αυτό που συγκινεί τον Θεό. Είναι η βαθύτερη κίνηση της καρδιάς και της συνείδησης. Είναι η πράξη της ανιδιοτελούς προσφοράς. Είναι η πράξη της συγχώρεσης και η επιθυμία να συμβάλετε πέρα από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Είναι η αναγνώριση μεταξύ σας. Είναι ένας εχθρός που γίνεται φίλος. Είναι η θεραπεία του φυσικού κόσμου που έχει καταστραφεί. Αυτά είναι τα πράγματα που συγκινούν τον Κύριο του σύμπαντος.

Αν θέλετε να κατανοήσετε το πεπρωμένο και το μέλλον της ανθρωπότητας μέσα σε μια Ευρύτερη Κοινότητα της ζωής στο σύμπαν, αν πρέπει να κατανοήσετε πώς να προετοιμαστείτε για τα Μεγάλα Κύματα της αλλαγής που έρχονται στον κόσμο, τότε πρέπει να έχετε μια νέα εμπειρία και κατανόηση για το Θείο.

Εάν προσκολληθείτε στις παλαιές ιδέες, στους παλαιούς ορισμούς, δεν θα καταλάβετε τι αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και πώς να προετοιμαστείτε. Θα σκεφτείτε ότι είναι το τέλος του χρόνου. Θα σκεφτείτε ότι είναι η μεγάλη τιμωρία. Θα σκεφτείτε ότι είναι η τελική μάχη – όλα αυτά τα πράγματα που φαίνονται να δείχνουν ένα μεγάλο τέλος στην ανθρώπινη εμπειρία.

Αλλά η ανθρωπότητα αφήνει ένα στάδιο της ανάπτυξής της και εισέρχεται σε ένα άλλο. Πρόκειται για μια μεγάλη μετάβαση από έναν κόσμο φυλετικών κοινωνιών και αγωνιστικών φατριών σε μια ενωμένη και ισχυρή ανθρωπότητα – μια ανθρωπότητα που μπορεί να ζήσει, να λειτουργήσει και να παραμείνει ελεύθερη μέσα σε μια Ευρύτερη Κοινότητα ζωής· μια ανθρωπότητα που μπορεί να αντιμετωπίσει την παρέμβαση άλλων φυλών του σύμπαντος και μπορεί να θεσπίσει τους δικούς της κανόνες δέσμευσης εδώ, μια ενωμένη ανθρωπότητα που μπορεί να μάθει να ζει μέσα στα όρια και τους περιορισμένους πόρους αυτού του κόσμου, χωρίς να οδηγηθεί σε λήθη και παρακμή.

Μια ενωμένη ανθρωπότητα θα χρειαστεί μια νέα εμπειρία και κατανόηση του Θείου, εάν θέλει να κάνει αυτή τη μεγάλη μετάβαση και να αποφύγει τον συνεχώς αυξανόμενο πειρασμό για σύγκρουση, ανταγωνισμό και πόλεμο.
Αντιμετωπίζοντας έναν κόσμο με μειωμένους πόρους, έναν κόσμο περιβαλλοντικής αναστάτωσης, έναν κόσμο βίαιων καιρικών συνθηκών και αυξανόμενης οικονομικής αστάθειας, θα χρειαστεί να αποκτήσετε μεγαλύτερη εμπειρία του Θείου και ιδιαίτερα από τη δύναμη της Γνώσης μέσα στον εαυτό σας. Γιατί σε αυτό το βαθύτερο επίπεδο κάτω από την επιφάνεια της διάνοιάς σας ο Θεός θα σας αγγίξει και θα σας παροτρύνει, από την ίδια τη δύναμη της έλξης του Θείου.

Δεν μπορείτε να κατανοήσετε τον Θεό με τη διάνοιάς σας. Δεν μπορείτε να περιορίσετε τον Θεό σε μια λογική αρχή. Πρέπει να δείτε ότι ο Θεός δεν ελέγχει όλες τις λειτουργίες του κόσμου, γιατί αυτές ξεκίνησαν στην απαρχή του χρόνου.

Δεν υπάρχει σύγκρουση εδώ ανάμεσα στη Δημιουργία και την εξέλιξη. Δεν υπάρχει πραγματική σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστήμης. Όλα γεννιούνται από την ίδια πραγματικότητα τις ίδιες ανάγκες κατανόησης της ζωής, τις ίδιες ανάγκες στη διόρθωση του ανθρώπινου λάθους και στο να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και σίγουρο μέλλον για την ανθρώπινη οικογένεια.

Η θρησκεία και η επιστήμη διαφθείρονται από τις ίδιες δυνάμεις – την επιθυμία για προσωπική δύναμη, την κυριαρχία μιας ομάδας πάνω σε μια άλλη, θεσμούς που ανταγωνίζονται για την κυριαρχία. Είναι και τα δύο δικαιωματικά ορθόδοξα και αμφότερα τείνουν να είναι περιορισμένα και σε αυτοάμυνα.

Αντί να προσπαθείτε να συνδέσετε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, είναι καλύτερο να αφήσετε το παρελθόν να ξεχαστεί, για να δούμε ότι η κατανόηση της ανθρωπότητας περί Θεού είναι μια εξελικτική διαδικασία από μόνη της. Αν προσπαθήσετε να συνδέσετε το μέλλον με το παρελθόν, είτε θα αρνηθείτε το μέλλον είτε θα πρέπει να αλλάξετε την κατανόησή σας για το παρελθόν.

Οι αρχαίες προφητείες δεν θα εκπληρωθούν. Ο μεσσίας δεν θα επιστρέψει στον κόσμο. Είναι πλέον καιρός να αναδυθεί η Γνώση. Είναι η εποχή της ανθρώπινης συνεργασίας και της ανθρώπινης ευθύνης. Κανείς μεγάλος ηγέτης δεν πρόκειται να έρθει και να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα ένδοξο μέλλον. Κανείς δεν πρόκειται να έρθει και να διευθετήσει όλες τις εχθρότητες και να εκδικηθεί για όλες τις κακοήθειες.

Αυτή είναι η παλαιά ιδέα περί Θεού. Δεν είναι πλέον σχετική , και δεν ήταν ποτέ πραγματικά αλήθεια για να αρχίσουμε με αυτή. Είναι η επιθυμία των ανθρώπων για μια τελική λύση στο αίνιγμα της ζωής, στα ερωτήματα της ζωής, στο πρόβλημα της ζωής.

Έχετε σταλεί στον κόσμο για να συμβάλετε, μια συγκεκριμένη συμβολή που αφορά ορισμένους ανθρώπους σε ορισμένες καταστάσεις. Μην νομίζετε ότι τα καταλαβαίνετε αυτά ακόμα. Μην υποθέτετε ακόμα ότι έχετε εμπλακεί πλήρως σε αυτά ακόμα.

Μην νομίζετε ότι πιστεύοντας σε μια θρησκευτική ιδεολογία, πρόκειται να σωθείτε. Γιατί αν δεν κάνετε ό, τι ήρθατε εδώ για να κάνετε, αν δεν ασχοληθείτε με εκείνους με τους οποίους θέλατε να συμμετάσχετε και να συνεισφέρετε τα δώρα σας, μόνο η πίστη δεν θα γεφυρώσει το χάσμα και δεν θα τελειώσει τον διαχωρισμό μεταξύ εσάς και του Θεού.
Για να ενωθείτε πάλι με το Θεό, πρέπει να γίνετε περισσότερο σαν αυτό που ο Θεός πραγματικά δημιούργησε μέσα σας. Ο Θεός έχει τοποθετήσει τη Γνώση μέσα σε σας για να σας καθοδηγήσει και να σας λυτρώσει. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι δευτερεύουσες και συχνά εμποδίζουν αυτή την λύτρωση.

Σκεπτόμενοι ότι η θρησκεία σας είναι η μόνη πραγματική θρησκεία θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο της λύτρωσης σας. Η καταδίκη άλλων λαών, ανθρώπων και θρησκειών θα σας εμποδίσει να λάβετε αυτή την λύτρωση. Όντας δικαιοφανής και υπερασπιστής της πίστης σας θα τυφλωθείτε και θα γυρίσετε την πλάτη σας στον Θεό.

Πρέπει να έχετε το κουράγιο και την πίστη στο Θείο για να σκεφτείτε ξανά το Θεό εκ νέου, να συνειδητοποιήσετε τις ευθύνες σας εδώ και να αναγνωρίσετε ότι έχετε σταλεί στον κόσμο για να συνεισφέρετε, και όχι ως δικαστής ή κριτής.

Εδώ πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο Θεός έχει εμπνεύσει όλες τις θρησκείες του κόσμου και όλες έχουν αλλάξει από τους ανθρώπους, έχουν αλλάξει ακόμα και ριζικά. Έτσι για να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, να ανανεώσουμε την αληθινή πίστη και να φέρουμε τη μεγάλη αλήθεια των αρχαίων θρησκειών με την καθαρή μορφή της, ο Θεός έστειλε μια νέα Αποκάλυψη στον κόσμο, όχι για να αντικαταστήσει τις θρησκείες του κόσμου, αλλά να τις διευκρινίσει και να τους δώσει νέα δύναμη και ισχύ και μεγαλύτερη ενότητα μεταξύ τους.

Δεν είναι απλά μια διόρθωση, είναι μια προετοιμασία για ένα μέλλον που θα είναι ανόμοιο με το παρελθόν. Αντιμετωπίζετε ένα μη ανθρώπινο σύμπαν. Αντιμετωπίζετε την καταστροφή του περιβάλλοντος σας και την αυξανόμενη αστάθεια και ανασφάλεια στον κόσμο. Αντιμετωπίζετε έναν κόσμο με φθίνουσες πηγές, έναν κόσμο όπου ένας ολοένα και αυξανόμενος πληθυσμός θα πρέπει να πίνει από μία σταδιακά συρρικνούμενη πηγή. Μπορείτε να προσευχηθείτε στον Θεό για να σας σώσει, αλλά ο Θεός σας έστειλε εδώ για να σώσετε τον κόσμο, να παίξετε το μικρό αλλά ουσιαστικό σας ρόλο σε αυτόν.

Δεν είναι το τέλος του χρόνου. Είναι μια μεγάλη μετάβαση. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Είναι μια μεγάλη αναμέτρηση και μια νέα εποχή της Αποκάλυψης.

Πολλά πράγματα θα φτάσουν στο τέλος τους. Πολλοί τρόποι ζωής θα πρέπει να αλλάξουν. Η ανθρώπινη κατανόηση θα πρέπει να αλλάξει. Η ανθρώπινη ευθύνη θα πρέπει να μεγαλώσει. Η ανθρώπινη συμπόνια θα πρέπει να μεγαλώσει. Η ανθρώπινη συγχώρεση θα πρέπει να μεγαλώσει.

Θα σας φανεί σαν το τέλος του χρόνου, σαν όλος ο κόσμος να έρχεται τα πάνω- κάτω, σε μια εποχή κατακλυσμικών αλλαγών και αναταραχών. Αλλά είναι πραγματικά καιρός για την ανθρωπότητα να μεγαλώσει, να γίνει σοφή και να προετοιμαστεί για το μέλλον της.

Μόνο ο Θεός ξέρει τι έρχεται στον ορίζοντα και μόνο ο Θεός μπορεί να σας προετοιμάσει για αυτό πλήρως. Μπορεί να αναγνωρίσετε ορισμένες λύσεις σε πτυχές των προβλημάτων του κόσμου, αλλά δεν μπορείτε να προετοιμαστείτε για τα Μεγάλα Κύματα της αλλαγής ή για τη συνάντησή σας με την ευφυή ζωή στο σύμπαν.

Ο Θεός έστειλε μια Νέα Αποκάλυψη στον κόσμο για να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για το μέλλον της, να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για τους μεγάλους κινδύνους μέσα στον κόσμο και πέρα από τον κόσμο και να ευλογήσει την ανθρωπότητα με τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης που έχει τοποθετηθεί ως βαθύτερη δύναμη μέσα σε κάθε άτομο, ώστε η ανθρωπότητα να επιλέξει την ειρήνη αντί του πολέμου, τη συνεργασία αντί της διαίρεσης, την λύση της διαφωνίας αντί της απώλειας εμπιστοσύνης, την ελευθερία αντί της συνθηκολόγησις και την ευθύνη αντί της αδυναμίας.

Δεν πρόκειται για την πρόνοια μερικών εμπνευσμένων ατόμων ή μερικών μικρών ομάδων που εργάζονται για να στηρίξουν την ανθρώπινη οικογένεια. Θα πρέπει να είναι κάτι που θα πρέπει να συμβεί σε μεγάλο βαθμό. Όχι ότι ο καθένας θα πρέπει να λάβει και να πιστέψει στο Νέο Μήνυμα από τον Θεό, αλλά πρέπει να φτάσει σε αρκετούς ανθρώπους για να έχει τις επιπτώσεις του εδώ, να προσφέρει μια νέα συνειδητοποίηση και εμπειρία του Θείου στη ζωή σας και στην βαθύτερη κίνηση της ζωής σας.

Εδώ θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις ιδέες σας για τον Ουρανό και την Κόλαση, την πίστη σας σε μια τελική Ημέρα Κρίσης και όλα αυτά, γιατί δεν θα ταιριάζουν με τη μεγαλύτερη πραγματικότητα στην οποία μπαίνετε.

Αν ακολουθήσετε τη Γνώση, θα είστε πιο κοντά στον Θεό. Εάν αρνηθείτε τη Γνώση και ακολουθήσετε τους φόβους και τις φιλοδοξίες σας, θα είστε πιο μακριά από τον Θεό. Εάν συμβάλλετε με τα δώρα σας στον κόσμο, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψετε ξανά εδώ. Θα έχετε ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο της εξέλιξης και της ανάπτυξη σας.

Ο Θεός δεν πρόκειται απλώς να σας φέρει πίσω στον Ουρανό. Ο Θεός θα σας βάλει να εργαστείτε στο σύμπαν, στην πραγματικότητα των διαχωρισμένων . Έχετε πολλές παρούσες εργασίες και πολλά μελλοντικά καθήκοντα. Δεν φεύγετε από αυτά προς στον Ουρανό, γιατί υπάρχει πολλή δουλειά να κάνετε, βλέπετε. Ο Θεός δεν σπαταλά αυτήν την ευκαιρία. Η λύτρωση σας πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους άλλους και πρέπει να συνεχίσει να έχει μια απήχηση και θετική επίδραση στη ζωή στο σύμπαν.

Κανείς δεν θα σταλεί στην Κόλαση. Αλλά οι άνθρωποι ζουν ήδη στην Κόλαση, όντας διαχωρισμένοι από τον Θεό – την κόλαση της φρικιαστικής φαντασίας τους, την κόλαση του να μισούν τον εαυτό τους και τους άλλους, την κόλαση των καταστάσεών τους, την Κόλαση της απομόνωσης τους. Ναι, υπάρχει χειρότερη Κόλαση από αυτό, αλλά ο Θεός δεν θα σας στείλει εκεί.

Στο τέλος, ο Θεός θα τους κερδίσει όλους πίσω, ακόμα και τους πιο κακούς. Απλώς θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο για να λυτρώσουν τον εαυτό τους, θα πρέπει να δώσουν περισσότερα για να εξουδετερώσουν τις επιζήμιες επιπτώσεις τους σε άλλους. Εδώ οι βασιλιάδες θα πρέπει να είναι μεταφορείς νερού και να οργώνουν τους αγρούς .Εδώ οι τύραννοι θα πρέπει να σκουπίζουν τους δρόμους.

Οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι. Θέλουν μια Ημέρα Κρίσης. Θέλουν τα πάντα να ολοκληρωθούν . Δεν θέλουν να ζουν με μεγάλα ερωτήματα, με μεγάλες ανεπίλυτες ερωτήσεις. Θέλουν τον Θεό να τιμωρήσει τους άλλους που οι ίδιοι δεν μπορούν ή δεν θα τιμωρήσουν. Πιστεύουν ότι ξέρουν ποια είναι η δικαιοσύνη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο παλαιός Θεός γεμίζει με εκδίκηση και θυμό και απάρνηση, και οι άνθρωποι αναγκάζονται να πιστεύουν με την απειλή του Θανάτου και της Κόλασης. Αυτός είναι ένας πρωτόγονος τρόπος να κοιτάζεις τη ζωή. Είναι ένας τρόπος να κοιτάζεις την ζωή με άγνοια. Δεν περιλαμβάνει την πραγματικότητα του Θείου ή την πραγματικότητα της Θεϊκής σας φύσης και του πεπρωμένου σας.

Ο Θεός τελικά θα τους καλέσει όλους πίσω, αλλά το τελικά θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τώρα. Εν τω μεταξύ, υποφέρετε, ζείτε στο σκοτάδι και τη σύγχυση. Δεν συνειδητοποιείτε τη δύναμή σας, την αξία σας ή τη μεγαλύτερη δύναμη της Γνώσης μέσα σας που περιμένει να ανακαλυφθεί και που προσπαθεί να σας σώσει ακόμα και αυτή τη στιγμή.

Εάν η ανθρωπότητα πρόκειται να αποφύγει την μεγάλη κατάρρευση στο μέλλον, αν θέλετε να αποφύγετε την κυριαρχία σας από άλλες φυλές του σύμπαντος, πρέπει τώρα να ακούσετε και να αποκτήσετε μια νέα και μεγαλύτερη κατανόηση της Θείας Παρουσίας και της Δύναμης στη ζωή σας, την κατανόηση της πραγματικής φύσης του ανθρώπινου πεπρωμένου και τι θα απαιτηθεί από τους λαούς, τις ομάδες και τα έθνη να επιλέξουν με σοφία μπροστά σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.

Εδώ οι παλαιές σας πεποιθήσεις αποσαφηνίζονται και εξαγνίζονται . Εδώ δεν εγκαταλείπετε τις μεγάλες διδασκαλίες. Αντίθετα, βλέπετε τη σχέση μεταξύ τους και τη μεγάλη αξία και τη σοφία που βρίσκεται στην καρδιά της διδασκαλίας τους.

Αλλά η κοσμολογία σας θα αλλάξει επειδή μπαίνετε στην Ευρύτερη Κοινότητα. Η θρησκεία σας τώρα δεν μπορεί να είναι θρησκεία ενός μόνο κόσμου ή ενός μόνο λαού. Θα πρέπει να είναι μια ευρύτερη κοινοτική θρησκεία με τον Θεό του σύμπαντος και μια πνευματικότητα του σύμπαντος, που ενώνει εσάς και συνδέει εσάς μεταξύ σας παρά τις διαφορετικές σας απόψεις και ερμηνείες.

Πολεμήσετε αυτό και πολεμάτε εναντίον της θέλησης και του σκοπού του Θεού για την ανθρωπότητα. Αποκηρύξτε αυτό και θα αποκηρύξετε το μέλλον σας, την εξέλιξή σας και την γνώση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πρέπει να λάβετε αυτή τη στιγμή. Επιτεθείτε στη Νέα Αποκάλυψη του Θεού και θα απομακρυνθείτε από τη Δύναμη και την Παρουσία του Θεού στη ζωή σας.

Είναι όλες συνδεδεμένες, αυτές οι Αποκαλύψεις. Αλλά πρέπει να δείτε το καθαρό νήμα και το περιεχόμενό τους για να το καταλάβετε.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που οι άνθρωποι πιστεύουν είναι καθαρά ανθρώπινη δημιουργία -οι ιστορίες, τα θαύματα, οι παραδόσεις ιστοριών και θαυμάτων – είναι ανθρώπινη δημιουργία.

Ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο μέσα σε λίγες ημέρες είναι μια ανθρώπινη δημιουργία, η προσπάθεια μιας περιορισμένης κατανόησης για να αντιληφθεί τη πραγματικότητα και το μυστήριο της Δημιουργίας.

Είναι σαν να ζητάς από ένα πεντάχρονο να μιλήσει για την εξέλιξη του κόσμου. Μπορούν να το κάνουν μόνο με απλή γλώσσα, απλές ιστορίες και ένα απλό χρονοδιάγραμμα . Δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν την έκταση, το αχανές και την πολυπλοκότητα αυτών που κοιτάζουν.

Αλλά εάν αποχωρίσετε από τη Χάρη και τη Δύναμη του Θεού, την Πρόνοια του Θεού και την Καθοδήγηση του Θεού, τότε η Κόλαση σας θα βαθύνει και μπορεί να φανεί ατελείωτη. Αλλά δεν είναι ατελείωτη, επειδή ο Θεός έχει τοποθετήσει τη Γνώση μέσα σε σας και τελικά θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη Γνώση, πρέπει να αποδεχθείτε αυτή τη Γνώση και ότι μόνο η Γνώση μπορεί να σας απομακρύνει από την Κόλαση του Διαχωρισμού σας, και από τις θλίψεις σας και την αυτό- απόρριψη σας.

Έτσι, καθώς διευρύνετε την ευαισθητοποίηση και την κατανόησή σας, αποκτάτε μεγαλύτερη κατανόηση του Θεού, του θαύματος της Δημιουργίας και το ακόμη μεγαλύτερο θαύμα της λύτρωσης.

Εδώ ο νέος Θεός είναι ο παλαιός Θεός που αποκαλύπτεται, διευκρινίζεται, δεν είναι ντυμένος με αρχαίες αντιλήψεις ή αρχαίες μυθολογίες. Γιατί υπάρχει μόνο ένας Θεός και αυτός είναι ο Θεός όλων των κόσμων, ένας Θεός όλων των φυλών. Ο Θεός έχει ένα Σχέδιο λύτρωσης για τον καθένα και ο καθένας μας αναγεννάτε μέσω της Γνώσης, γιατί ο Θεός έχει τοποθετήσει την Γνώση μέσα στον καθένα μας.

Αν και οι περισσότερες φυλές στο σύμπαν είναι πολύ λιγότερο ελεύθερες από την ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή – πολλές φυλές υποφέρουν από υποτέλεια από άλλες φυλές ή έχουν γίνει εξ ολοκλήρου κοσμικές και τεχνολογικές στην έμφαση τους – υπάρχει ακόμα Σχέδιο λύτρωσης για όλους τους.

Αλλά μπορείτε να πείτε ποιο είναι αυτό; Φυσικά και όχι. Μπορείτε να ορίσετε το Θέλημα και το Σχέδιο του Θεού για το σύμπαν; Φυσικά και όχι. Μπορείτε να κατανοήσετε μια ευρύτερη κοινότητα ευφυούς ζωής – ένα δισεκατομμύριο, δισεκατομμύρια, δισεκατομμυρίων φυλές και πολλά άλλα πέρα από αυτό;

Εδώ, αντί να προσπαθείτε να προσαρμόσετε τη ζωή στην ιδεολογία σας, να κάνετε τα πάντα να συμπιεστούν στην περιορισμένη σας κατανόηση, αρχίζετε να ακολουθείτε τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης μέσα σας. Αυτό αποκαλύπτει την Παρουσία του Θεού και το Σχέδιο για τη ζωή σας. Και συνειδητοποιείτε ότι πέρα από το μυαλό, υπάρχει μια μεγαλύτερη διάσταση στην ύπαρξή σας και ότι η διάνοια πρέπει να υπηρετεί αυτήν.

Εδώ παύετε να διακηρύττετε ότι γνωρίζετε το Θέλημα του Θεού και γίνεστε ταπεινοί και επιτρέπετε στο Θέλημα του Θεού για σας,αυτή τη φορά να αποκαλυφθεί. Και αν η πρόθεσή σας είναι αγνή, θα ακολουθήσετε κάτι χωρίς να φτάσετε σε μεγάλα συμπεράσματα, χωρίς να διακηρύσσεται τον εαυτό σας, χωρίς να διαμορφώσετε μια νέα ιδεολογία που είναι πραγματικά ανθρώπινη δημιουργία.

Η Γνώση ξέρει πού πηγαίνετε. Η Γνώση ξέρει τι έρχεται πέρα από τον ορίζοντα. Η Γνώση προσπαθεί να σας προστατεύσει και να σας προετοιμάσει ακόμα και αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν γνωρίζετε ακόμα τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης μέσα στον εαυτό σας για να ακούσετε τα μηνύματά της, να λάβετε υπόψη τις προειδοποιήσεις της και να λάβετε την καθοδήγησή της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νέα Αποκάλυψη του Θεού παρέχει τα Βήματα στη Γνώση, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή την βαθύτερη πραγματικότητα και σε αυτό το βαθύτερο ρεύμα της ζωής σας.

Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της. Δεν μπορεί να βρει μια λύση για τα Μεγάλα Κύματα της αλλαγής. Δεν ξέρει πώς να προετοιμαστεί για ένα σύμπαν ευφυούς ζωής – ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον σε κλίμακα που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει ένα νέο μήνυμα από τον Θεό στον κόσμο – για να δώσει την Αποκάλυψη, την προειδοποίηση, τη παροχή ενθάρρυνσης και την προετοιμασία.

Εδώ πρέπει να γίνετε ένα άτομο που μπορεί να λειτουργήσει στην Ευρύτερη Κοινότητα, ένα άτομο που μπορεί να σκεφτεί με όρους όλου του κόσμου, ένα άτομο που δεν είναι περιορισμένο και αναγκασμένο από μια προηγούμενη κατανόηση που είναι υπερβολικά περιοριστική και ανεπαρκής για να σας επιτρέψει να αντιληφθείτε τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται.

Εδώ η Νέα Αποκάλυψη ανοίγει πόρτες, διευρύνει την συνειδητοποίηση και την αντίληψή σας, σας απελευθερώνει από παλαιές ιδέες, που ποτέ δεν θα σας επέτρεπαν να δείτε το παρόν και το μέλλον, να σας απαλλάξει από την καταδίκη και να σας επαναφέρει το μυστήριο και τη δύναμη της ζωής σας και τον μεγαλύτερο σκοπό σας στον κόσμο.

Ο Θεός έχει ένα Μεγαλύτερο Σχέδιο για την ανθρώπινη οικογένεια, αλλά αυτό το Σχέδιο μπορεί να ακολουθηθεί μόνο μέσω της Γνώσης, μέσω της συνεργασίας και της αναγνώρισης μεταξύ των λαών, μέσω της περιβαλλοντικής ευθύνης, μέσω της λογοδοσίας προς την ανθρώπινη οικογένεια, μέσω ταπεινότητας και απλότητας χωρίς αλαζονεία, χωρίς αυτοκαταδίκη. Γιατί όλα αυτά είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση.

Και δεν περιορίζονται μόνο στην ανθρωπότητα. Τέτοιες τάσεις υπάρχουν σε όλο το σύμπαν. Είναι το αποτέλεσμα του Διαχωρισμού, του μεγάλου Διαχωρισμού από το Θεό που έβαλε σε κίνηση τη δημιουργία και την επέκταση του φυσικού σύμπαντος. Το φυσικό σύμπαν είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της Δημιουργίας του Θεού.

Αλλά αυτό παραμένει για να το μάθετε. Έχετε ένα μεγαλύτερο ταξίδι και πεπρωμένο να κάνετε εδώ. Αλλά θα πρέπει να επιτρέψετε στο μυαλό σας να επεκταθεί, τα μάτια σας να ανοίξουν και τα αυτιά σας να ακούσουν αν θέλετε να κερδίσετε αυτή την μεγαλύτερη προετοιμασία και κατανόηση.

Οι παλαιές θρησκείες, αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση η μία την άλλη, έχουν πραγματικά καταστεί απαρχαιωμένες και θα γίνουν όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τώρα πρέπει να δείτε τον Ιησού μέσα στην Ευρύτερη Κοινότητα, τον Μωάμεθ και τον Βούδα και όλους τους μεγάλους αγίους και τους απεσταλμένους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο – μέσα σε μια ευρύτερη σειρά Αποκαλύψεων, που φέρνουν την ανθρωπότητα πιο κοντά στον παγκόσμιο πολιτισμό και σε μεγαλύτερη συνεργασία και στη βαθύτερη εμπειρία της συνείδησης που έχει θέσει ο Θεός μέσα σας. Με αυτή την έννοια, όλες οι θρησκείες είναι οικουμενικές, όλες προορίζονται να υποστηρίξουν η μια την άλλη, αντί να ανταγωνίζονται και να καταγγέλλονται μεταξύ τους.

Το θέλημα του Θεού είναι να ενωθεί η ανθρωπότητα, να διατηρηθεί ο κόσμος και να προετοιμαστεί για το μέλλον της σε μια Ευρύτερη Κοινότητα -ένα μέλλον όπου η ελευθερία της ανθρωπότητας θα αμφισβητηθεί επανειλημμένα, ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα θα αποπλανηθεί από τις προσφορές εξωγήινων τεχνολογιών, ένα μέλλον με πολλούς κινδύνους, αλλά ένα μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα πρέπει να διατηρήσει την ανθρώπινη ελευθερία και κυριαρχία της μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Χάσατε αυτό και χάνετε τα πάντα – όλα τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας .

Μόνο η Νέα Αποκάλυψη του Θεού μπορεί να σας δείξει αυτά τα πράγματα, γιατί δεν ήταν μέρος των προηγούμενων Αποκαλύψεων του Θεού. Γιατί η ανθρωπότητα δεν χρειαζόταν να γνωρίζει την ευρύτερη κοινότητα και η ανθρωπότητα δεν αντιμετώπιζε έναν κόσμο σε παρακμή τις προηγούμενες εποχές.
Αλλά τώρα αντιμετωπίζετε αυτά τα πράγματα και πρέπει να προετοιμαστείτε . Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απεστάλη ένας απεσταλμένος στον κόσμο φέρνοντας ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό. Δεν είναι σωτήρας. Δεν είναι υπέροχος. Είναι απλός και ταπεινός. Και είναι ο Αγγελιοφόρος.

Για άλλη μια φορά η ανθρωπότητα προκαλείται με μια Νέα Αποκάλυψη. Μπορεί να τη λάβει αυτή; Μπορεί να την αντιληφθεί; Μπορεί να την αποδεχθεί, ή θα την πολεμήσει και θα αγωνιστεί και θα την καταγγείλει και θα συνεχίσει τους βίαιους και ανίδεους τρόπους της; Η ανθρώπινη διάνοια θα προσπαθήσει ακόμα και να αντικαταστήσει τη δύναμη της Γνώσης μέσα στο άτομο; Θα αναπτυχθεί η θρησκεία και θα επεκταθεί ή θα συρρικνωθεί και θα περάσει στην αυτοάμυνα;

Θα μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν, να έχουν μια πραγματική αλλαγή μέσα από την καρδιά τους που θα τους προετοιμάσει για το μέλλον και θα τους εξασφαλίσει μεγαλύτερη ζωή και μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο;
Αυτές είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντήσουν μόνο οι άνθρωποι.

Αλλά η Αποκάλυψη εξαρτάται από εσάς επειδή οι μεγάλες ανάγκες εξαρτώνται από εσάς. Και ο Θεός έχει να πει περισσότερα στην ανθρώπινη οικογένεια και έχει δώσει μια Νέα Αποκάλυψη και έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός.

Αυτό έρχεται από το νέο Θεό, νέο μόνο ως προς τη κατανόησή σας. Διότι υπάρχει μόνο ένας Θεός και ο Θεός δεν είναι ούτε νέος ούτε παλαιός, αλλά πάντα ήταν αυτός. Είναι η κατανόηση της ανθρωπότητας που πρέπει να εξελιχθεί τώρα και έχει δοθεί Νέα Αποκάλυψη για να γίνει αυτό δυνατό.

Η Αποκάλυψη δόθηκε ενόψει της μεγάλης ανάγκης, επειδή η ανθρωπότητα δεν αναγνωρίζει τα Μεγάλα Κύματα της αλλαγής και δεν ανταποκρίνεται στην παρουσία δυνάμεων από την Ευρύτερη Κοινότητα, οι οποίοι είναι στον κόσμο για να επωφεληθούν από μια αδύναμη και διαιρεμένη ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα δεν ανταποκρίνεται και δεν μπορεί να προετοιμαστεί εγκαίρως και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε η Αποκάλυψη.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα της ανύψωσης της ανθρώπινης κατανόησης για την πνευματική φύση και πραγματικότητα στο επίπεδο της Γνώσης, όπου δεν υπάρχουν συγκρούσεις και αμφιβολίες μεταξύ των λαών.

Γιατί η Γνώση δεν μπορεί να είναι σε αντίθεση με τον εαυτό της, και η μεγαλύτερη πνευματική σας πραγματικότητα και ταυτότητα δημιουργήθηκε σε αρμονία με όλους τους άλλους. Είναι μόνο η αλαζονεία των ανθρώπινων εικασιών και η υπερβατική παρουσία του φόβου και του ανταγωνισμού που απομακρύνει τους ανθρώπους από την πραγματική τους φύση και τον σκοπό τους εδώ.

Αλλά να είστε ευτυχισμένοι, επειδή ένα μεγάλο Μήνυμα αποστέλλεται στον κόσμο από τον Δημιουργό όλης της ζωής του σύμπαντος. Έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, γιατί η δύναμη και η παρουσία της Γνώσης είναι μέσα σας. Καθώς μαθαίνετε να ακολουθείτε τα Βήματα στη Γνώση, θα βρείτε τη δύναμή, τη χάρη και την καθοδήγηση για τον εαυτό σας και για τους άλλους.

Και θα δείτε ότι πραγματικά δημιουργηθήκατε από τον Θεό και σταλθήκατε στον κόσμο για έναν μεγαλύτερο σκοπό και ότι έχετε ένα μεγαλύτερο πεπρωμένο πέρα από αυτόν τον κόσμο και ένα μεγαλύτερο μέλλον μέσα και πέρα από τα όρια του χρόνου.