Θεραπεία

Όπως αποκαλύφθηκε στο
Mάρσαλλ Βιάν Σάμμερς
στις 23 Σεπτεμβρίου 1988
στις ΗΠΑ


Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Η θεραπεία είναι ένα θέμα που Εμείς δεν ασχολούμαστε συχνά λόγω του τρόπου που οι άνθρωποι την προσεγγίζουν. Υπάρχουν πολλές ιδέες- ακόμα και φιλοσοφίες- σχετικά με τη θεραπεία. Πέρα από τον καθαρά μηχανικό τρόπο επισκευής του φυσικού σώματος, υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία και τη φύση της ασθένειας και την αποκατάσταση της ασθένειας. Οι θεραπείες ποικίλλουν ανάλογα με το βαθμό στον οποίο θέλετε να φτάσετε. Επειδή οποιαδήποτε δυσλειτουργία, ψυχική ή σωματική, είναι μέρος της συνολικής σας ζωής εδώ, δεν μπορεί να απομονωθεί και να διαχωριστεί. Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα χρόνιο πρόβλημα, πρέπει να απευθυνθείτε σε ολόκληρη τη ζωή σας. Αλλά επειδή η αντιμετώπιση ολόκληρης της ζωής σας είναι μια πολύ μεγαλύτερη αναζήτηση από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι ή επιθυμούν να αναλάβουν, επιθυμούν απλώς να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της ενόχλησης και να τα διαγράψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Το καθήκον Μας είναι να μιλήσουμε για την μεγαλύτερη εικόνα και να αντιμετωπίσουμε τη θεραπεία σε ένα πολύ πιο πλήρες πλαίσιο. Το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψετε τη Γνώση σας. Ωστόσο, συχνά οι άνθρωποι θέλουν μόνο ένα γιατρικό, το οποίο να μπορούν να το πάρουν στο σπίτι και να το δοκιμάσουν. Φυσικά, έχει πολύ περιορισμένη επιτυχία. Μπορεί να διευκολύνει την δυσφορία εάν ακολουθήσουν τις οδηγίες. Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι θα λάβουν την πραγματική θεραπεία, επειδή τότε πρέπει να ασχοληθούν με ολόκληρη τη ζωή τους. Αφήστε Μας να σας δώσουμε μερικές ιδέες ώστε να Μπορέσουμε να εξερευνήσουμε το θέμα μαζί.

Πρώτα απ ‘όλα, το φυσικό σώμα δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Είναι ένα όργανο, ένα όχημα. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση σε σχέση με αυτό επειδή συγχέουν τα επίπεδα. Μπερδεύουν το πνεύμα με το σώμα. Θέλουν να κάνουν το πνεύμα και το σώμα όμοιο, έχοντας τις ίδιες ιδιότητες, αλλά το πνεύμα και το σώμα δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Απλώς σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περιμένετε τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και από τα δύο, διαφορετικά θα μειώσετε ολόκληρη την εμπειρία της πνευματικής σας ζωής και θα προσπαθήσετε να ανυψώσετε τη σωματική σας ζωή σε μια αθάνατη κατάσταση.

Το φυσικό σώμα είναι όχημα. Ο προσωπικός σας νους είναι επίσης ένα όχημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσετε γιατί όταν βλέπετε ότι έχετε ένα όχημα, σας προτρέπει να κάνετε την ερώτηση «Για ποιο πράγμα είναι αυτό το όχημα;» Ένα όχημα πρόκειται να σας μεταφέρει σε κάποιο σημείο για να κάνετε κάτι. Δεν είναι απλώς μια μάσκα που φοράτε. Ένα όχημα πρόκειται να σας μεταφέρει κάπου για κάποιο σκοπό.

Για να εισέλθετε στη φυσική ζωή, πρέπει να έχετε ένα σώμα και ένα προσωπικό νου. Έχετε ένα σώμα έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βιώσουν την παρουσία σας και έχετε ένα προσωπικό νου έτσι ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους μέσω του σώματος. Είναι και τα δύο οχήματα. Δεν προορίζονται να τελειοποιηθούν. Και τα δύο υπόκεινται σε φθορά, βλάβες και προβλήματα. Μπορούν να διατηρηθούν πολύ καλά αν φροντίζετε για αυτά, αλλά δεν είναι αλάνθαστα επειδή είναι οχήματα.

Όταν προσπαθείτε να στρέψετε την προσοχή σας εντελώς στο όχημα και κάνετε το όχημα το αντικείμενο της προσοχής σας τότε χάνετε την προοπτική για το λόγο που αυτό έχει δημιουργηθεί. Αν η έμφαση σας δοθεί εντελώς στο σώμα μας, τότε θα απαιτείτε περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει και θα κάνετε τα συμπτώματά του και τα προβλήματά του εξαιρετικά περίπλοκα όταν, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολύ απλά. Επειδή ο προσωπικός νους και το σώμα είναι πολύ στενά συνδεδεμένα, έχουν τεράστια επίδραση το ένα στο άλλο. Προφανώς, το φυσικό σώμα σας επηρεάζει τις συναισθηματικές σας καταστάσεις. Εάν έχετε πόνο ή ενόχληση, αν αισθάνεστε άσχημα, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείτε τίποτα άλλο. Ομοίως, οι συναισθηματικές σας καταστάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σώμα σας, επειδή και τα δύο εργάζονται μαζί ως οχήματα.

Η Γνώση δεν είναι όχημα. Είναι ο αληθινός σας Εαυτός στον κόσμο. Είναι ο αληθινός σας Νους. Δεν είναι ένα άτομο, αν και επιδιώκει μια ατομική έκφραση. Εκπληρώνει το νου και το σώμα εκφράζοντας τον εαυτό της μέσω αυτών. Εδώ το σώμα σας χρησιμοποιείται πλήρως και είναι κάτι που πρέπει να εκτιμηθεί, όχι να κακοποιηθεί. Ο προσωπικός σας νους είναι κάτι που απασχολείται και βρίσκει τη δική του αγάπη για τον εαυτό του εδώ.

Τι είναι λοιπόν η ασθένεια; Γιατί τα πράγματα καταρρέουν; Τα σώματα καταρρέουν και τα προσωπικά μυαλά καταρρέουν επίσης επειδή είναι οχήματα. Αλλά μπορούν να διατηρηθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο λειτουργίας. Δεν είναι περίπλοκο να το κάνετε αυτό. Απλά πρέπει να έχετε την επιθυμία και πρέπει να θεωρούνται ως οχήματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χωρίς αυτή την κατανόηση, θα τα κάνετε το αντικείμενο της ζωής σας, στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε το σώμα και τον προσωπικό σας νου άνετα. Στη συνέχεια, πέρα ​​από την κατοχή ωραίων καθισμάτων για να καθίσετε και ευχάριστο φαγητό για να τρέφεστε, θα προσπαθήσετε να κρατήσετε τον προσωπικό σας νου πάντα ήρεμο, ικανοποιημένο και ευχάριστα διεγερμένο. Αλλά αυτό δεν είναι ο σκοπός της ζωής σας , γιατί όταν αφήνετε αυτή τη ζωή, αφήνετε πίσω αυτά τα οχήματα. Εάν ταυτιστείτε πάρα πολύ με τα οχήματά σας, θα νομίζετε ότι όλο αυτό που είστε, είναι αυτά. Εδώ φοβάστε να προχωρήσετε πιο πέρα, και η ζωή σας βρίσκεται μέσα στο φόβο επειδή τα οχήματά σας μπορούν να απομακρυνθούν από εσάς. Απειλούνται εύκολα.

Έτσι η θεραπεία Μας είναι πολύ μεγάλη, και είναι επίσης πολύ πλήρης. Είναι πολύ περιεκτική. Σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε συμπόνια για τον κόσμο. Η θεραπεία πρέπει να συμβεί στη ζωή, αλλά δεν είναι το είδος της θεραπείας που συχνά σκέφτονται οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι θεραπεία είναι να είναι όλοι ευτυχείς και να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες. Θεωρούν την θεραπεία σαν μια κατάσταση όπου δεν υπάρχουν φυσικά προβλήματα, όπου οι συναισθηματικές καταστάσεις είναι σταθερές και όπου οι άνθρωποι δεν έχουν τριβές. Ακούγεται λίγο γελοίο, αλλά πραγματικά όταν εξετάζετε το μοντέλο σας για τη ζωή, μπορεί να μοιάζει πολύ κοντά σε αυτό – μια ζωή όπου ο καθένας υποτίθεται ότι είναι άνετος.

Ωστόσο, η άνεση δεν είναι ο λόγος όπου οι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ. Προφανώς, υπάρχει πολύ λίγη άνεση στον κόσμο. Για τέτοια νοήμονα όντα, υπάρχουν πιο άνετοι κόσμοι, αλλά όχι αυτός. Υπάρχει κάτι άλλο εδώ, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν. Αυτοί που το γνωρίζουν συχνά αισθάνονται εξαιρετικά απομονωμένοι επειδή η εμπειρία τους στη ζωή είναι πολύ διαφορετική.

Έχετε ψυχικά και σωματικά προβλήματα, ενοχλήσεις και πόνους, πράγματα που καταρρέουν. Εάν δεν φροντίζετε και τροφοδοτείτε το σώμα σωστά, και εάν δεν φροντίζετε την προσωπική πλευρά και δεν του δώσετε μερικές προσωπικές απολαύσεις, καταρρέουν και έχουν προβλήματα. Αλλά μπορούν να συντηρηθούν χωρίς να επενδύετε πολλά αν συνειδητοποιήσετε ότι αυτά τα πράγματα είναι τα οχήματα για κάτι μεγαλύτερο. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στο κρεβάτι του θανάτου τους, με το σώμα τους ενενήντα τοις εκατό να έχει φύγει, που βρίσκονται περισσότερο κοντά στον Θεό στη ζωή τους από ό, τι ένα πρόσωπο που τρέχει πάνω κάτω στο δρόμο γεμάτο υγεία.

Ο Θεός δεν ζητάει τα οχήματά σας να είναι τέλεια επειδή είναι προσωρινά μέσα εξυπηρέτησης σκοπιμότητας. Ο Θεός δεν σας ζητά να φαίνεστε όμορφοι. Δεν ήρθατε γι αυτό εδώ. Είναι πολύ καλύτερα από την άλλη πλευρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι θέλουν να φύγουν όταν εγκαταλείπουν την ελπίδα εδώ. Αλλά εδώ θέλετε να είστε, έτσι είστε εδώ, και είστε εδώ για ένα σκοπό – καθένας από σας. Βαθιά μέσα σας, σαν ένα μυστικό φορτίο, μεταφέρετε το σκοπό σας στη ζωή, αλλά δεν μπορείτε να τον κατανοήσετε με το νου σας. Δεν είναι μια ιδέα ή μια εξήγηση. Είναι μια βαθιά εμπειρία που αναδιατάσσει τη ζωή σας, δίνοντάς της κατεύθυνση και αποκαθιστώντας την αγάπη για τον εαυτό σας. Προέρχεται από μέσα σας και αποκαθιστά τη σχέση σας με το σύμπαν επειδή η πηγή του είναι το σύμπαν. Σας προστατεύει από το να κάνετε ψευδείς υποθέσεις για τον εαυτό σας, και σας επανασυνδέει με τη ζωή.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι βρίσκετε τη Γνώση σας μέσω της εμπειρίας. Είναι πολύ ισχυρή. Δεν είναι λεπτή. Είναι τόσο ισχυρή στην πραγματικότητα και τόσο παρούσα που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ακόμη και μικρά βηματάκια προς την κατεύθυνση αυτή για το φόβο ότι θα τους πάρει τα πάντα μακριά από αυτούς.

Ο Θεός είναι τόσο κοντά σε σας που δεν μπορείτε να τον αποφύγετε. Ο Θεός είναι τόσο μεγάλος και τόσο υπέροχος που ακόμα και εάν είχατε μόνο ένα πόδι και ένα χέρι και τον Θεό, θα ήσασταν καλά. Έτσι, όταν μιλάμε για θεραπεία, δεν μιλάμε μόνο για επισκευή των οχημάτων.

Υπάρχουν ήδη πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αν το πρόβλημα είναι καθαρά μηχανικό, πηγαίνετε στο γιατρό και το διορθώνετε. Αν έχει σχέση με το νου σας, που συχνά αυτή είναι η περίπτωση ή έχετε ένα ψυχικό πρόβλημα, πρέπει να πάτε να εργαστείτε με κάποιον για λίγο για να επιστρέψετε στη σχέση, να επαναφέρετε την αυτο-έκφραση σας και να αποκτήσετε κάποια προοπτική στη ζωή σας. Αλλά είναι πολύ σημαντικό σε όλα αυτά να δώσετε την προσοχή σας σε αυτό που είναι πέρα ​​από τον προσωπικό σας εαυτό. Δεν είναι παραμέληση του εαυτού σας όταν το κάνετε αυτό. Ο προσωπικός σας εαυτός χρειάζεται κάποια πράγματα πέρα ​​από τροφή καταφύγιο και ρούχα. Χρειάζεται κάποια πράγματα όπως το φυσικό σας σώμα χρειάζεται κάποια πράγματα- αλλά οι ανάγκες τους δεν είναι η ζωή σας.

Η Παρουσία Μας είναι σημαντική από την άποψη αυτή, διότι Εμείς εκπροσωπούμε τη ζωή σας πέρα ​​από αυτό το κόσμο, αν μπορείτε να δεχτείτε την αλήθεια Μας. Αν συσχετιστείτε με Εμάς, η μνήμη επιστρέφει. Ωστόσο, δεν είμαστε το αντικείμενο της αφοσίωσής σας. Είμαστε απλώς μια υπενθύμιση ότι η ζωή σας σε αυτόν τον κόσμο είναι μέρος ενός κάτι πολύ μεγαλύτερου και ότι ο Θεός δεν είναι απλώς ένα ρομαντικό ιδανικό ή ένα σπουδαίο μεγάλο πρόσωπο κάπου εκεί. Ο Θεός οργανώνει τα πάντα για να επιστρέψετε στην ένωση, αλλά ο Θεός το κάνει με τον τρόπο του Θεού. Είναι καλό που συμβαίνει ακριβώς έτσι γιατί η ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για την ένωση καταλήγει να είναι πολύ καταπιεστική όταν εφαρμόζεται στην κοινωνία.

Όταν αρχίζετε να ανακαλύπτετε τη Γνώση και να βιώνετε τη σκέψη της και την ηρεμία της και να μαθαίνετε πώς αναλαμβάνει δράση, τότε θα δείτε ότι υπάρχει μια πολύ διαφορετική προσέγγιση για την θεραπεία των πραγμάτων στον κόσμο. Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της θεραπείας των πραγμάτων στον κόσμο, πέρα ​​από τον εαυτό σας, είναι να αφήνετε τα πράγματα μόνα τους. Ενενήντα τοις εκατό του χρόνου αφήνετε τα πράγματα μόνα τους , όπως κάποιος που καλλιεργεί έναν κήπο. Ενενήντα τοις εκατό του χρόνου αφήνετε τα πράγματα μόνα τους. Δέκα τοις εκατό του χρόνου αναλαμβάνετε μια πολύ συγκεκριμένη δράση που κάνει όλα τα υπόλοιπα δυνατά. Αφήνοντας τα πράγματα μόνα τους, δεν λέμε ότι παραμελείτε τα πράγματα επειδή ο καλός κηπουρός δεν παραμελεί ποτέ τον κήπο, αλλά αυτός ή αυτή κατανοεί ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη διαδικασία που παράγει και φέρνει αποτελέσματα με έναν προβλέψιμο τρόπο.

Αυτός είναι ένας νέος τρόπος να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Συχνά όταν οι άνθρωποι βοηθούν τους άλλους, θέλουν το άλλο πρόσωπο να δείχνει καλά έτσι ώστε οι ίδιοι να αισθάνονται καλά. Σας αναστατώνει να έχετε κάποιον γύρω σας να κλαίει και να βρίσκεται μέσα στη δυστυχία. Δεν μπορείτε να έχετε μια όμορφη στιγμή με κάποιον τέτοιο, και αν δεν τους βοηθήσετε, αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας. Αλλά η Γνώση είναι διαφορετική. Η Γνώση περιμένει για την ώρα και στη συνέχεια δίνει το φάρμακο. Τον υπόλοιπο χρόνο φαίνεται να κοιμάται, όπως ο Θεός. Φαίνεται να μην κάνει τίποτα για την κατάσταση, όπως ο Θεός. Ο λόγος που οι άνθρωποι δεν βιώνουν το Θεό είναι ότι ο Θεός δεν κινείται πολύ γρήγορα γιατί όταν ο Θεός κινείται, όλα κινούνται. Τότε ο πολιτισμός αλλάζει. Όμως ο Θεός είναι ενεργός κάθε στιγμή.

Η Γνώση φαίνεται να είναι ακίνητη ενενήντα τοις εκατό του χρόνου. Έτσι, καθώς εκτελείτε τις βασικές κοσμικές υπευθυνότητες σας, μπορείτε να είστε ήρεμοι ενενήντα τοις εκατό του χρόνου. Αν η Γνώση δεν σας δείχνει να κάνετε κάτι, μην κάνετε τίποτα. Απλά πραγματοποιήστε τα προφανή καθήκοντα στη ζωή σας. Στη συνέχεια, αν φροντίζετε τους ασθενείς, φροντίστε μόνο τους ασθενείς. Κάνετε τα συνήθη πράγματα και αν κάποια φορά, η Γνώση θα σας ωθήσει να κάνετε κάτι, τότε κάντε το. Εάν η Γνώση είναι ήρεμη ενενήντα τοις εκατό του χρόνου, τότε μπορείτε να είστε και εσείς ήρεμοι, επίσης. Οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν ήρεμοι το πολύ το ένα τοις εκατό του χρόνου, έτσι ώστε βλέπετε ότι το να είστε ήρεμοι το ενενήντα τοις εκατό του χρόνου είναι μια πολύ ειρηνική κατάσταση. Και όμως είναι μια εξαιρετικά άγρυπνη και δυνατή κατάσταση. Το άτομο της Γνώσης έχει μεγάλη επίδραση σε άλλους ανθρώπους επειδή ζει μια διαφορετική ζωή και έχει πάντα μια δεξαμενή ενέργειας.

Το άτομο της Γνώσης μπορεί να ενεργήσει πολύ σκόπιμα. Αυτή η ενέργεια έχει τεράστιες επιπτώσεις. Είτε εργάζεστε σε νοσοκομείο και φροντίζετε τραύματα είτε εργάζεστε σε εργοστάσιο, υπάρχει μια στιγμή δράσης όταν η Γνώση σας μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός άλλου ατόμου. Δεν είναι εσείς που αλλάζετε τη ζωή του άλλου ατόμου. Είναι ότι η Γνώση σας έχει ενεργοποιήσει τη Γνώση στον άλλο, και κάποιος έχει στρίψει σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι μέσα στον εαυτό του ή τον εαυτό της. Αυτή είναι η θεραπεία. Πέρα από την επισκευή των οχημάτων και τη διατήρησή τους, αυτή είναι η πραγματική.

Κάτι πρέπει να σας αγγίξει πολύ βαθιά και πρέπει να ανάψει τη ζωή μέσα σας σε τέτοιο βαθμό ώστε να αρχίσει να φλέγεται μέσα σας. Αλλά η ανάφλεξη είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει επίσης η προετοιμασία και τώρα η προετοιμασία σας γίνεται πολύ συνειδητή. Γίνεται επίσης μυστηριώδης γιατί, όπως βλέπετε, η προετοιμασία για τη Γνώση δεν είναι η ίδια με την προετοιμασία που οι άνθρωποι συνταγογραφούν για τον εαυτό τους. Ακόμα και οι συνταγές σας για διαφώτιση ή βελτίωση μπορεί να μην είναι παρόμοιες με τη διαδικασία που βρίσκεστε πραγματικά μέσα. Η πραγματική σας προετοιμασία αφορά περισσότερο το ξεκαθάρισμα πραγμάτων παρά την προσθήκη νέων πραγμάτων.

Αν θέλετε να γνωρίσετε το σκοπό της ζωής σας, θα το γνωρίσετε, αλλά δεν θα υπάρχει μια εξήγηση. Θα είναι περισσότερο σαν να έχει ανοιχθεί μια μεγάλη πόρτα και πρέπει να την περάσετε. Τότε τα πράγματα αληθινά θα αρχίσουν να κινούνται στη ζωή σας. Μόλις δείτε τη δύναμη αυτής της κίνησης, δεν θα έχετε καμία αμφιβολία ότι είναι αποτελεσματική και θα δείτε γιατί δεν ήσασταν έτοιμοι γι αυτή πριν.

Οι συνταγές μας για τη φροντίδα του σώματος και του νου είναι πολύ απλές. Δεν είναι περίπλοκες. Οι άνθρωποι κάνουν το πρόβλημα περίπλοκο επειδή δεν είναι σίγουροι αν θέλουν τη λύση. Έχουν όλη αυτή την τεχνολογία για να γίνουν καλύτερα, και αυτή τους βαθαίνει περισσότερο και περισσότερο το πρόβλημά τους. Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις επιθυμούν να μελετήσουν προβλήματα που δεν είναι έτοιμες να επιλύσουν. Δεν είναι αλήθεια; Έτσι, οι επιτροπές συνεδριάζουν και γράφουν χιλιάδες σελίδες αναφορές. Απασχολούν εμπειρογνώμονες, και όλοι γνωρίζουν τι να κάνουν γι αυτό, φυσικά, αλλά κανείς δεν θέλει να πληρώσει το τίμημα.

Το άτομο της Γνώσης αναζητά μόνο τη Γνώση. Αν ασχοληθείτε πολύ με τη μελέτη της προσωπικότητάς σας, θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, αλλά όχι μεγάλη κίνηση, σαν το πλατσούρισμα μέσα στο νερό αλλά όχι τη μετακίνηση στην απέναντι όχθη. Νομίζετε ότι συμβαίνουν πράγματα επειδή πλατσουρίζετε, ανακατεύοντας τον εαυτό σας. Το να πηγαίνετε από ένα ζεστό ντους στον κρύο ωκεανό, μπρος πίσω, πίσω μπρος, είναι πολύ διεγερτικό για το σώμα, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα στην ουσία.

Η Γνώση είναι πολύ κοντά, αλλά δεν μπορείτε να την αδράξετε. Ωστόσο, είναι διαθέσιμη όταν αρχίζετε να ρωτάτε τι γνωρίζετε για τα πράγματα. Εδώ πρέπει να διακρίνετε τι γνωρίζετε από αυτό που θέλετε και από αυτό που νομίζετε. Στη συνέχεια, υπάρχουν όλα τα πράγματα που πιστεύετε ότι γνωρίζετε ή θέλετε να γνωρίσετε. Εάν μπορείτε να περάσετε από όλα αυτά, θα φτάσετε μέχρι τον πυρήνα του εαυτού σας. Γνωρίζοντας οτιδήποτε, ακόμη και γνωρίζοντας κάτι πολύ απλό που είναι ακριβώς μπροστά σας, θα σας οδηγήσει στον ίδιο τον πυρήνα της ζωής όπου όλα είναι απλά. Ο Θεός είναι απλός. Αλλά οι ιδέες για το Θεό είναι πολύ περίπλοκες. Όλα αυτά τα επίπεδα, και οι απόψεις και τα σχήματα και οι μορφές. Μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει να δημιουργήσουν όλα αυτά μόνο για να φτάσουν στο Θεό. Αλλά στο τέλος, είναι σαν να γυρνάτε πίσω σπίτι στη Μαμά.

Για να φροντίσετε το σώμα σας, τροφοδοτήστε το σωστά. Μάθετε αν υπάρχουν κάποια τρόφιμα που σας επιδεινώνουν ή όχι. Να είστε βέβαιοι ότι ασκείστε, και να ασκείτε κάποια μορφή διαλογισμού ή χρόνο ηρεμίας. Για το ενενήντα εννέα τοις εκατό των ανθρώπων, αυτό είναι επαρκές. Εάν αντιμετωπίζετε ειδικά σωματικά προβλήματα, πρέπει να τα παρακολουθήστε . Αυτό είναι εντάξει επειδή τα σώματα είναι οχήματα και μερικές φορές δεν βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης απολύτως τέλεια.

Όταν δεν θα είστε πλέον στον κόσμο αυτό και θα σκέφτεστε τη ζωή σας εδώ, δεν θα ανησυχείτε για τα οχήματα. Θα σκεφτείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει στον κόσμο. Παραδώσατε το φορτίο σας ή όχι; Γυρίσατε σπίτι με τα πακέτα κλειστά; Θέλουμε να έχετε μια καλή ζωή γιατί αυτό σας επιτρέπει να παραδώσετε το φορτίο σας. Αλλά αν το σώμα ή ο νους σας είναι πάντα σε κατάσταση επιδείνωσης, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Θα σταματήσετε στην άκρη του δρόμου και δεν θα μπορείτε να πάτε πουθενά. Όταν δεν προσπαθείτε να πάρετε τα πάντα στη ζωή, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά και μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε με ποιο τρόπο να προχωρήσετε. Παρά όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα και είναι ευτυχισμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που κατέχουν πολλά και είναι ευτυχισμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα που είναι ταλαίπωροι, και το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που κατέχουν πολλά.

Στον Δρόμο της Γνώσης συνειδητοποιείτε ότι όλα προορίζονται για ένα σκοπό και κατανοείτε ότι ο σκοπός δεν προέρχεται από τη διάνοια σας αλλά από ένα πολύ βαθύτερο μέρος μέσα σας. Δεν το κατανοείτε αρκετά, διότι η Γνώση ξεπερνά πάντα την κατανόηση. Αυτό σας κάνει να μπορείτε να κάνετε κάτι πραγματικά σημαντικό στη ζωή. Αν ήρθατε εδώ για να κάνετε κάτι σημαντικό και δεν το κάνετε, δεν θα νιώθετε καλά. Θα αρρωστήσετε και θα βάλετε τον εαυτό σας σε τέλμα.

Για την προσωπική πλευρά, χρειάζεστε υγιή αυτοέκφραση και σχέσεις· χρειάζεστε τρυφερότητα και οικειότητα· χρειάζεστε στιγμές ηρεμίας και πρέπει να είστε στη διαδικασία να επιτρέψετε τη Γνώση σας να εμφανιστεί. Είναι το ίδιο με τα παιδιά. Μερικές φορές συνειδητοποιείτε ότι όταν είναι αναστατωμένα για κάτι γελοίο, θα πρέπει να τους δώσετε κάτι άλλο που πρέπει να κάνουν. “Εδώ, κάνε αυτό!” Στη συνέχεια ξεχνούν τον εαυτό τους, πηγαίνουν να το κάνουν και τα δάκρυα τους στεγνώνουν. “Εδώ, κάνε κάτι άλλο.”

Αν δεν είχατε τίποτα σημαντικό στη ζωή, αυτός ο κόσμος θα ήταν πράγματι ένας τραγικός τόπος. Αλλά έχετε έρθει όλοι εδώ για κάποιο σκοπό. Εάν μπορείτε να το αποδεχτείτε αυτό, θα αρχίσετε να κοιτάζετε πέρα ​​από τα οχήματά σας. Κοιτάζοντας πέρα ​​από τα οχήματά σας σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε να γίνετε ήρεμοι και προσεκτικοί και να αποφύγετε τη δική σας κρίση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε Μυστήριο στη ζωή σας. Το Μυστήριο είναι η πηγή όλων των σημαντικών πραγμάτων – το Μυστήριο της ζωής σας. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε τα πάντα τακτοποιημένα και υπό έλεγχο, αλλά αφήστε την πόρτα του Μυστηρίου ανοιχτή. Όταν μαθαίνετε να εμπιστεύεστε το Μυστήριο και δείτε ότι δεν πρόκειται να σας στερήσει, τότε η ζωή σας θα γίνει μια τεράστια ανακάλυψη από στιγμή σε στιγμή.

Η Γνώση είναι πολύ διαφορετική από την προσωπική φιλοδοξία. Με τη Γνώση, η θεραπεία άλλων είναι κάτι που συμβαίνει απλά φυσικά, και δεν γνωρίζετε καν τι πραγματικά συμβαίνει. Εάν εγκυμονείτε με τη Γνώση, θα ενεργοποιήσετε τη Γνώση σε άλλους, και ελπίζουμε ότι θα γνωρίζετε να μην παρεμβαίνετε στη διαδικασία. Ας ελπίσουμε ότι θα γνωρίζετε ότι δεν είστε εσείς που το κάνετε, αν και παίζετε σημαντικό ρόλο.

Σας παρουσιάζουμε ένα πολύ μεγάλο γιατρικό. Αυτό το γιατρικό απαιτεί μια πραγματική επένδυση του εαυτού σας με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Εάν πάρετε μια φυσική αδιαθεσία, την εξαλείψετε και επιστρέψετε στον τρόπο ζωής σας, θα επαναληφθεί. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, σίγουρα θα το αισθανθείτε και στο φυσικό επίπεδο και τελικά θα κάνετε κάτι στον εαυτό σας για να το σταματήσετε. Σύγκρουση με το αυτοκίνητό σας! Πτώση από μια στέγη! Στη συνέχεια, βρίσκεστε εκεί στο νοσοκομείο, τα πάντα σας έχουν προλάβει, και αρχίζετε να γίνεστε οραματιστής. Οι ζωές μπορούν να αλλάξουν δραματικά για τους ανθρώπους που το κάνουν, αλλά αυτός είναι ένας πολύ ριζοσπαστικός τρόπος για να βρείτε τα πράγματα.

Ως εκ τούτου, σας δίνουμε το μεγάλο γιατρικό. Μερικοί από εσάς θα το χρησιμοποιήσουν και δεν θα γνωρίζουν γιατί το χρησιμοποιούν·είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνετε επειδή η Γνώση σας ωθεί. Όταν η Γνώση κινείται, υπάρχει απίστευτο Μυστήριο στη ζωή σας και υπάρχει το θαύμα. Το θαύμα δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Μπορείτε είτε να το έχετε είτε όχι. Εάν λέμε: “Πηγαίνετε στη ζωή και απολαύσετε το θαύμα”, δεν μπορείτε να το σκέφτεστε και να προσπαθήστε να το δημιουργήσετε αυτό για τον εαυτό σας, “Σήμερα θα προσπαθήσω να έχω ένα θαύμα!” Είτε έχετε ένα θαύμα είτε δεν το έχετε. Αν δεν έχετε ένα θαύμα, δεν το έχετε. Κοιτάτε τα πάντα γύρω σας και σκέφτεστε, “Είναι όλα βαρετά αυτά τα πράγματα! Σκουπίδια! Είναι όλα σκουπίδια! “Μπορεί να είστε ένας γκρινιάρης και να τριγυρνάτε εμπαίζοντας τους ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι είναι συμπαθητικοί και δεν αισθάνονται καλά, το πρώτο πράγμα είναι να τους προκαλέσετε να αισθάνονται χειρότερα. Τότε μπορούν να έρθουν πιο κοντά στην ευτυχία. Τουλάχιστον ένα βήμα πιο κοντά.

Εάν έχετε ένα πόδι και ένα χέρι και ένα μάτι και ένα αυτί και φαίνεστε γελοίος, μπορεί ακόμα να είστε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ιστορία. Γιατί? Επειδή κάτι συμβαίνει στη ζωή σας και δεν συμβαίνει μόνο στη ζωή σας. Συμβαίνει σε όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί σας. Δεν είστε μόνο ένα άτομο που τώρα προσπαθεί να εκπληρώσει τον εαυτό σας. Είστε κάτι μεγαλύτερο. Είστε ολόκληρη η Πνευματική σας Οικογένεια. Η ζωή σας είναι σαν την άκρη της πένας που αγγίζει το χαρτί, αλλά αυτό που τρέφει τη ζωή σας είναι στην πραγματικότητα το σκεύος που κρατά το δοχείο της μελάνης. Εκείνο που αισθάνεστε είναι ότι είστε ο τόπος όπου ο Ουρανός και η Γη συναντώνται μαζί. Δεν χρειάζεται να έχετε αυτή την εμπειρία συχνά, αλλά αν την έχετε βιώσει μία φορά, θα είναι αρκετή.

Για να διατηρήσετε το φυσικό σας όχημα και την προσωπική πλευρά του περιεχομένου του νου σας ενώ κάνετε πιο σημαντικά πράγματα, είναι πολύ καλό να έχετε μια απλή ζωή. Εάν θέλετε να έχετε κάποια ηρεμία στη ζωή, θα χρειαστείτε κάποια απλούστευση. Η απλούστευση της ζωής σας είναι πολύ σημαντική γιατί τότε αρχίζετε να ρωτάτε: “Τι είναι απαραίτητο στη ζωή μου;” Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα επειδή η Γνώση ασχολείται με τα ουσιώδη πράγματα. Τι είναι απαραίτητο στη ζωή σας; Εδώ θα αρχίσετε να βλέπετε πόσα δεν είναι απαραίτητα και πόσο πολύ κοστίζει η ζωή σας. Αυτό σας κάνει να συνειδητοποιήσετε: “Έχω μόνο αυτό το ποσό ενέργειας.” Μην νομίζετε ότι δεν είναι έτσι. Έχετε μόνο τόση. Είναι ωραίο να διασκεδάζετε σκεπτόμενος ότι έχετε απεριόριστη ενέργεια και μπορείτε να είστε σούπερ άνδρας ή σούπερ γυναίκα, αλλά έχετε μόνο τόση. Πρόκειται για ένα περιορισμένο ποσό. Τι κάνετε με αυτό;

Αν ο καθένας δεν είχε χρήματα και Δίναμε σε όλους σας δέκα δολάρια και σας λέγαμε: “Αυτά είναι τα μόνα που έχετε. Βγείτε έξω και κάντε κάτι στη ζωή, “τι θα συνέβαινε; Έτσι είναι και η ζωή. Έχετε μερικά χρόνια, έχετε τον χρόνο που είστε ξύπνιοι και τον χρόνο που κοιμάστε και έχετε μια τεράστια ευκαιρία. Συνειδητοποιώντας αυτό, αρχίζετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να προσαρμόζετε την ενέργειά σας πιο συνειδητά. Οι συναντήσεις σας με τους ανθρώπους γίνονται πιο σημαντικές και με νόημα. Τα πράγματα γίνονται πιο σημαντικά, αλλά είστε πιο αμέριμνοι με αυτό.

Όταν είστε με τη Γνώση, θα προχωρήσετε πέρα ​​από το λάθος. Σε προσωπικό επίπεδο, θα εξακολουθείτε να είστε γελοίοι, αλλά αυτό θα είναι πλέον μια πηγή διασκέδασης τώρα. Και το σώμα σας θα είναι ακόμα λίγο γελοίο, αλλά δεν είναι πρόβλημα. Δεν είστε εσείς. Μπορείτε να είστε ευτυχείς εάν το αυτοκίνητό σας έχει ένα βαθούλωμα ή λάσπη επάνω του; Μπορείτε να είστε χαρούμενοι αν πέσει ο προφυλακτήρας σας; Μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι ένα φανταχτερό ξενοδοχείο με τον προφυλακτήρα σας να σέρνεται στο έδαφος; Μην κοιτάτε τα άτομα με δυσλειτουργίες και αισθάνεστε πόνο. Αν έχουν Γνώση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τρέφονται από την ίδια τη ζωή. Είναι μεγαλύτεροι από τον κόσμο.