Γάμος

Όπως αποκαλύφθηκε στο
Mάρσαλλ Βιάν Σάμμερς
την 1η Ιανουαρίου 1989
στο Άλμπανυ της Νέας Υόρκης


Σημείωση προς τον αναγνώστη:
Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να παντρευτείτε με κάτι στη ζωή. Μπορεί να είναι ένα άτομο, ή μπορεί να είναι μια ομάδα ανθρώπων που υπηρετούν ένα μεγάλο σκοπό στον κόσμο. Μπορεί να είναι μία καριέρα. Μπορεί να είναι κάτι άλλο, αλλά πρέπει να συμπεριλαμβάνει και άλλους ανθρώπους. Πρέπει να παντρευτείτε κάποιον. Γάμος με μια ιδέα δεν έχει νόημα.

Ο γάμος, με την αυθεντική έννοια, είναι όταν βιώνετε μια μεγαλύτερη πραγματικότητα σε μια σχέση. Ο αυθεντικός γάμος δεν είναι να πάτε απλώς στην εκκλησία και να ανταλλάξετε όρκους. Ο αυθεντικός γάμος είναι δέσμευση, παράδοση,υποχρέωση. Είναι η δέσμευση του νου και του σώματός σας, εκείνων των πραγμάτων που είναι η κορυφή της ξεχωριστής ταυτότητάς σας, σε κάποιον άλλο. Ο αυθεντικός γάμος είναι η παράδοση μιας ξεχωριστής ζωής σε ένα ορισμένο βαθμό και είναι μια υποχρέωση για πνευματική ανάπτυξη. Αυτή είναι η πραγματική ουσία του γάμου. Δεν δίνετε τον εαυτό σας εδώ. Αντ’ αυτού, κερδίζετε έναν μεγαλύτερο εαυτό. Εδώ δεν έχετε μόνο ένα μυαλό για να σας βοηθήσει, έχετε δύο μυαλά. Δεν έχετε μόνο ένα σώμα, έχετε δύο σώματα. Αν ο γάμος σας είναι με μια ομάδα ανθρώπων, έχετε περισσότερα μυαλά και περισσότερα σώματα. Εδώ η πηγή σας για σοφία μεγαλώνει. Αυτό μπορεί να επισκιάσει κάθε αίσθηση προσωπικού περιορισμού.

Μέχρι πραγματικά να παντρευτείτε κάποιον, μέχρι να δώσετε τον εαυτό σας εντελώς σε αυτό, είστε ακόμα δεσμευμένοι στη φαντασία σας και οι ιδέες σας ακόμα σας επισκιάζουν. Η φαντασία χωρίς Γνώση είναι χαοτική και δημιουργεί σύγχυση και σκοτάδι πάνω από το νου σας. Ωστόσο, η φαντασία με τη Γνώση είναι μια πηγή χαράς δημιουργίας και έκφρασης. Είτε στη ζωή σας είστε άγαμος είτε οικογενειάρχης, πρέπει να αρχίσετε να συνδέεστε βαθιά με άλλους ανθρώπους.

Ο αυθεντικός γάμος είναι απολύτως απαραίτητος στο τρίτο στάδιο της ανάπτυξης. Οτιδήποτε πέρα από τον γάμο παύει να έχει αξία. Αυτό συμβαίνει επειδή τίποτα πέρα από αυτή τη βαθύτερη δέσμευση στον γάμο δεν μπορεί να φέρει ένα μεγαλύτερο όραμα και ανώτερο σκοπό στον κόσμο. Αν πρόκειται να γίνετε οικογενειάρχης, θα παντρευτείτε τον σύντροφό σας και θα δεσμευτείτε με τους απογόνους σας. Δεσμεύεστε για την ευημερία τους και φροντίζετε για αυτούς. Καθώς το κάνετε, θα δείτε ότι δεν είστε χωρισμένοι από αυτούς. Παρόλο που παραμένετε ακόμα ένα άτομο και παρόλο που έχετε ακόμα το ιερό μέσα σας, η ζωή σας είναι αλληλένδετη με τους άλλους. Αυτό αλλάζει τη μοίρα σας και το πεπρωμένο σας και σας παρέχει μια ανταμοιβή που δεν θα μπορούσατε να είχατε διαφορετικά.

Υπάρχουν πολλοί γάμοι που γίνονται και διαλύονται κάθε μέρα στον κόσμο. Υπάρχουν συμβάσεις και συμφωνίες. Υπάρχουν προσπάθειες αφοσίωσης και αφιέρωσης. Ωστόσο, εκτός και εάν η Γνώση είναι η βάση σας, εκτός και εάν έχετε φτάσει στο σημείο εκείνο όπου ο αυθεντικό γάμος είναι μια αναγκαιότητα και όχι απλώς μια επιλογή, εκτός και εάν είστε έτοιμοι να είστε σε μια σχέση σε αυτό το επίπεδο, αλλιώς ο γάμος σας θα παραμείνει μόνο μια προσπάθεια. Αυτό ισχύει ακόμα και αν εκτιμάτε το γάμο για τους σωστούς λόγους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Σε κάποιο βαθμό, στον αυθεντικό γάμο, δίνετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, εδώ στην πραγματικότητα απλώς παραιτήστε από την ψευδαίσθηση που είχατε για τον εαυτό σας. Εδώ, σε κάποιο βαθμό, διαλύετε το γάμο με τις αυτο-περιοριστικές ιδέες σας και αποκαθιστάτε το γάμο μέσα στο πλαίσιο της σχέσης σας με κάποιον άλλο. Στην ουσία, είστε πάντα παντρεμένοι με κάτι επειδή είστε πάντα δεσμευμένοι με κάτι. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είστε δεσμευμένοι. Αυτό είναι ψευδές. Ο καθένας στον κόσμο είναι δεσμευμένος με κάτι, ο καθένας στον κόσμο υπηρετεί κάτι και όλοι στον κόσμο διδάσκουν κάτι επειδή πρέπει να είστε δεσμευμένοι, πρέπει να υπηρετούν και πρέπει να διδάξουν. Αυτή είναι η φυσική λειτουργία της ύπαρξης στον κόσμο. Είναι αναπόφευκτο. Εδώ η έμφαση δίνεται στην ποιότητα, την κατεύθυνση και τη σημασία της δέσμευσης σας, διότι θα εμπλακείτε όπως και νάχει.

Στον αυθεντικό γάμο, δίνετε τον εαυτό σας σε ένα ορισμένο βαθμό. Αυτό που κερδίζετε πίσω είναι ένας μεγαλύτερος εαυτός. Εδώ δεν δραπετεύετε από όλα τα προβλήματα του διαχωρισμού. Αντιμετωπίζετε μια νέα σειρά προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν είστε μόνος και παντρεύεστε με κάποιον, θα εγκαταλείψετε μια σειρά προβλημάτων για μια άλλη σειρά προβλημάτων. Έχετε κάποια από τα ίδια προβλήματα αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Πρέπει να κερδίζετε ακόμα τα προς το ζην για την επιβίωση σας, αλλά τώρα πρέπει να κερδίζετε τα προς το ζην για περισσότερους από τον εαυτό σας. Πρέπει να τα μοιραστείτε με τον σύντροφό σας και να φροντίσετε τους απογόνους σας. Η μέριμνα είναι πολύ σημαντική επειδή η ουσία του γάμου είναι η μέριμνα και όχι η αυτοϊκανοποίηση. Ωστόσο, η μέριμνα είναι απίστευτα ευχάριστη. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι που δίνει τη μεγαλύτερη χαρά, γιατί παράγει διαρκή ικανοποίηση και συνεισφορά.

Δύο άνθρωποι που συμμετέχουν σε έναν αυθεντικό γάμο πρέπει είτε να φροντίσουν για τους απογόνους τους είτε να παρέχουν κάτι άλλο στον κόσμο, επειδή όλοι οι αυθεντικοί γάμοι παρέχουν κάτι πέρα από τον εαυτό τους. Αυτό διαφοροποιεί τον αυθεντικό γάμο από μια προσωρινή σύνοδο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μοναξιά τους και να χρησιμοποιήσουν ο ένας τον άλλο για προσωπική ολοκλήρωση.

Εάν κοιτάξετε έξω στον κόσμο, θα διαπιστώσετε ότι ο αυθεντικός γάμος φαίνεται να είναι σπάνιος. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο τρίτο στάδιο της ανάπτυξης. Ο γάμος στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης είναι διαφορετικός από το γάμο στο δεύτερο στάδιο και ο γάμος στο τρίτο στάδιο της ανάπτυξης είναι εντελώς διαφορετικός από τον γάμο στα δύο πρώτα στάδια.

Πολύ λίγοι γάμοι μπορούν να προχωρήσουν από το πρώτο στάδιο στο δεύτερο στάδιο και ακόμη λιγότεροι γάμοι μπορούν να προχωρήσουν από το δεύτερο στάδιο στο τρίτο . Επομένως, είναι σύνηθες ότι οι άνθρωποι χωρίζουν αν κάποιος από αυτούς μετακινηθεί στο επόμενο στάδιο. Εδώ το άτομο συνειδητοποιεί ότι πρέπει να προχωρήσουν και ανακαλύπτει ότι ο σύντροφός του δεν μπορεί ή δεν θέλει να προχωρήσει μαζί του. Και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες και τη συνεργασία που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους, αυτή είναι η αλήθεια του θέματος. Οι γάμοι συχνά αποτυγχάνουν εδώ επειδή δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη φυσική εξέλιξη των εμπλεκόμενων ατόμων.

Ο αυθεντικός γάμος πρέπει να προσφέρει στους άλλους, γιατί αυτό που θα δημιουργηθεί μεταξύ δύο ανθρώπων θα υπερβεί κατά πολύ τις προσωπικές τους ανάγκες. Θα γίνουν μια πηγή γνήσιας κοινότητας για τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αυθεντικού γάμου. Ενώ πριν, στα πρώτα δύο στάδια, τα άτομα μπορεί να έχουν προσπαθήσει να προσφέρουν σε άλλους και ίσως να το έχουν καταφέρει σε κάποιο βαθμό, στο τρίτο στάδιο η αξία και η ουσία του γάμου γίνεται πραγματική πηγή τροφής για τους άλλους.

Η ζωή για τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και όλα τα ζωντανά όντα αφορά την μέριμνα. Η φύση έχει να κάνει με την μέριμνα. Δεν δοξάζει το άτομο. Εκφράζεται μέσω του ατόμου. Με αυτό τον τρόπο, το άτομο γίνεται σπουδαίο και απαραίτητο χωρίς να έχει προβάδισμα ή προτεραιότητα έναντι των άλλων. Αυτό επιβεβαιώνεται στη φύση. Αν παρατηρήσετε τη ζωή γύρω σας, αντιλαμβάνεστε ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν πολλά να μάθουν από τη φύση για να γίνουν πιο φυσικά τα ίδια. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ξεμάθετε που πρέπει να επιτευχθεί εδώ και μπορεί να επιτευχθεί επειδή η Γνώση είναι μαζί σας.

Μέσα στα τρία στάδια ανάπτυξης, υπάρχουν και τρία στάδια του γάμου επίσης. Καθένα έχει διαφορετική έμφαση. Σε γενικές γραμμές, ο γάμος στο πρώτο στάδιο αφορά την προσωπική ασφάλεια. Ο γάμος στο δεύτερο στάδιο αφορά την προσωπική εξερεύνηση. Και ο γάμος στο τρίτο στάδιο αφορά την προσωπική συνεισφορά. Παρόλο που προκύπτουν προβλήματα και η μάθηση συνεχίζεται μέσα από κάθε ένα από αυτά τα στάδια, αυτά αποτελούν τις κύριες εμφάσεις.

Σε κάθε ένα από τα τρία στάδια της ανάπτυξης, υπάρχει μια διαδικασία παράδοσης στο γάμο. Σε κάθε στάδιο, αποκτάτε κάτι και δίνετε κάτι ως αντιστάθμισμα. Αυτό που αποκτάτε και από αυτό που παραιτήστε θα καθορίσει το είδος του γάμου που θα έχετε και πόσο μακριά μπορεί τελικά να προχωρήσετε μαζί.

Τελικά, το να παραδίνεσαι πραγματικά επιτρέπει στο σώμα σας να υπηρετεί το νου σας και τον νου σας να υπηρετεί το πνεύμα σας, το οποίο είναι μια έκφραση του Θεού. Εδώ το να παραδίνεσαι επαναφέρει τη σωστή τάξη της εξουσίας μέσα σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι το να παραδίνεσαι είναι όταν παραιτούνται από αυτό που πραγματικά θέλουν για κάτι άλλο ή όταν παραχωρούν τη δύναμή τους σε κάποιον άλλο. Αυτό είναι που υποθέτουν συχνά πολλοί άνθρωποι στα δύο πρώτα στάδια. Ωστόσο, το να παραδίνεσαι αληθινά είναι το να βρείτε ποιοι είστε, γιατί είστε εδώ, τι πρέπει να κάνετε και ποια είναι τα δώρα σας. Εδώ τα πράγματα παραδίδονται οικειοθελώς για να ξεκαθαρίσει ο δρόμος για αυτή τη μεγάλη ανακάλυψη. Η θυσία εδώ είναι μικρή και η ανταμοιβή τόσο μεγάλη.

Ο γάμος στο πρώτο στάδιο συνήθως επικεντρώνεται σε πράγματα όπως ευχαρίστηση, συναισθηματική ασφάλεια, οικονομική ασφάλεια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κοινωνικά προνόμια. Για να αποκτήσουν αυτά τα πράγματα, οι άνθρωποι, εν γνώσει τους ή μη, θυσιάζουν την ελευθερία τους, την αυτοεκτίμησή τους, την ακεραιότητά τους και την πνευματική τους ανάπτυξη. Αυτό είναι σύνηθες. Η έμφαση μπορεί να βρίσκεται στην αγάπη, αλλά αυτή είναι μια πολύ περιορισμένη εμπειρία της αγάπης, και η πρωταρχική έμφαση είναι η αυτο-ικανοποίηση ή, με άλλα λόγια, να πάρετε αυτό που θέλετε. Μετά από μια δελεαστική ρομαντική φάση, αυτές οι σχέσεις μπορεί να περιέλθουν σε μεγάλη διαμάχη καθώς συμβιβάζονται με τις απαιτήσεις της πραγματικής ζωής. Καθώς οι άνθρωποι προχωρούν σε αυτές τις σχέσεις, η πραγματική οικειότητα και ειλικρίνεια τείνουν να στερεύουν καθώς προσπαθούν να προστατεύσουν την «επένδυσή τους» στην κοινή ιδιοκτησία και την οικονομική τους ασφάλεια. Τα παιδιά συχνά αποτελούν τον λόγο για τον οποίο παραμένουν μαζί, γεγονός που δημιουργεί την ενοχή και το φταίξιμο σε αυτά για την όλο και πιο δυσαρεστημένη σχέση των γονιών τους.

Αργά ή γρήγορα, ο ένας ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, και τα δύο άτομα στο γάμο θα αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι ο γάμος τους είναι ανεκπλήρωτος και ότι πρέπει να γίνει επανεκτίμηση και αλλαγή. Εδώ η Γνώση αρχίζει να ανακινείται στα άτομα, ενθαρρύνοντας τους να αναζητήσουν μεγαλύτερη ένωση είτε με τον σύντροφό τους είτε με κάποιον άλλο. Το άτομο προσεγγίζει τώρα το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους.

Ο γάμος στο δεύτερο στάδιο ανάπτυξης έχει πολύ μεγαλύτερη υπόσχεση. Εδώ δίνεται μεγαλύτερη προτεραιότητα στη πνευματική ανάπτυξη και στη προσωπική ειλικρίνεια, αλλά εξακολουθεί να δίνεται μεγάλη έμφαση στη συναισθηματική ασφάλεια και την οικονομική ασφάλεια. Αυτοί οι γάμοι αντανακλούν συχνά τον αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ της Γνώσης και της προσωπικής ολοκλήρωσης που βιώνουν ο ένας ή και οι δύο εμπλεκόμενοι . Ως αποτέλεσμα, ο γάμος επιβαρύνεται με το σχεδόν αδύνατο καθήκον εξισορρόπησης δύο μεγάλων δυνάμεων που ανταγωνίζονται να κυριαρχήσουν μέσα στο ένα ή και στα δύο άτομα στη σχέση.

Στο δεύτερο στάδιο, κανένα άτομο δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ποια είναι η πραγματική του ζωή και κανένα δεν έχει ξεκάθαρη αίσθηση του πού πηγαίνουν. Και συχνά, ανακαλύπτουν αργά ή γρήγορα ότι δεν πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση με τον σύντροφό τους. Εδώ η έμφαση στην συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια γίνεται απειλητική και πρέπει να ανταγωνιστεί με τη μεγάλη αβεβαιότητα που μπορεί να δημιουργήσει η εσωτερική διερεύνηση. Εδώ οι άνθρωποι μπορεί να παραδώσουν την υγεία τους, την οικονομική τους σταθερότητα και μερικές φορές ακόμη και τη λογική τους καθώς προσπαθούν και κατανοήσουν την απόκλιση μεταξύ της κατεύθυνσης της ατομικής τους ζωής και της υποχρέωσης τους στο γάμο. Και δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να θυσιάζουν τη δική τους ανακάλυψη της Γνώσης καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν τον γάμο τους και τα οφέλη του ανέπαφα.

Ο γάμος στο πρώτο στάδιο έχει πολύ λίγα θεμέλια και γενικά απειλείται από την εμφάνιση της αλήθειας και της πραγματικής ειλικρίνειας, που αποκαλύπτουν συνήθως μαζί όλα όσα πραγματικά λείπουν στη σχέση. Ο γάμος στο δεύτερο στάδιο συχνά θα αντικατοπτρίζει υψηλότερα προσωπικά πρότυπα και στόχους, αλλά είναι σχεδόν πάντα επισφαλής από το γεγονός ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν έχουν ακόμη οικοδομήσει τη βάση τους πάνω στη Γνώση μέσα τους. Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τόσο τις προσωπικές τους επιθυμίες όσο και την βαθύτερη ανάγκη της ψυχής τους με μεγάλο κόστος για την ευημερία και την προσωπική τους σταθερότητα. Μπορεί να βιώσουν πραγματική αγάπη μαζί, αλλά η πραγματική αγάπη εδώ μπορεί να τους αναγκάσει να χωρίσουν για λόγους που δεν μπορούν σε αυτό το σημείο να κατανοήσουν.

Στην ουσία, το πρώτο στάδιο αφορά την εξάρτηση. Το δεύτερο στάδιο αφορά την ανεξαρτησία. Και το τρίτο στάδιο αφορά την αλληλεξάρτηση – εξάρτηση, ανεξαρτησία και αλληλεξάρτηση. Ο γάμος στο πρώτο στάδιο αφορά την ασφάλεια και την ενίσχυση της εξάρτησης. Αυτό βασικά αντιτίθεται στην προσωπική ειλικρίνεια και την εμφάνιση της Γνώσης. Ο γάμος στο δεύτερο στάδιο είναι περισσότερο για τους ανθρώπους που ανακαλύπτουν και διαφοροποιούν τον εαυτό τους μαθαίνοντας να σκέφτονται και να ενεργούν ανεξάρτητα. Αυτό δημιουργεί προσωπική ανάπτυξη, αλλά καθιστά πολύ δύσκολη την εδραίωση της προοπτικής επίτευξης πραγματικής ένωσης και δέσμευσης στη σχέση.

Η απόπειρα του γάμου στα δύο πρώτα στάδια είναι πολύ δύσκολη. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να θέσετε τον γάμο σε κίνδυνο για να βρείτε και να ακολουθήσετε τη Γνώση μέσα στον εαυτό σας. Εάν αυτό δεν μπορεί να γίνει, θα καταλήξετε να εγκαταλείψετε τη Γνώση σας εντελώς και με αυτό κάθε ελπίδα να βρείτε την πραγματική ευτυχία και ικανοποίηση στη ζωή σας.

Η ζωή έχει σκοπό να σας πάει κάπου. Έχει ως στόχο να σας επιτρέψει να φτάσετε σε πραγματική διαύγεια και ωριμότητα μέσα στον εαυτό σας και μέσα στις σχέσεις σας. Εδώ πρέπει να παραιτηθείτε από την προσπάθειά σας για προσωπική ολοκλήρωση, ώστε να είστε ελεύθεροι να βρείτε την πραγματική ολοκλήρωση που σας περιμένει. Αυτό φυσικά οδηγεί σταδιακά στην ανάπτυξη σας. Εδώ μετακινήστε πέρα από την εξάρτηση για να γίνετε ανεξάρτητοι, και αυτό είναι μια μεγάλη διαδικασία από μόνη της. Και τελικά θα μετακινηθείτε πέρα από την ανεξαρτησία για να γίνετε αλληλοεξαρτώμενοι. Εδώ είναι που ο γάμος έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα, γιατί μπορείτε να είστε σε αυθεντικό γάμο μόνο σε μια κατάσταση αλληλεξάρτησης.

Το τρίτο στάδιο είναι το στάδιο της αλληλεξάρτησης. Εδώ έχετε συνειδητοποιήσει ότι ανεξάρτητα από το πόσο ελεύθεροι και ανεξάρτητοι έχετε γίνει, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μόνος. Η ζωή σας έχει λίγη σημασία και υπόσχεση όταν είστε μόνος. Μόνος είστε απλά μια δυνατότητα. Για να βρείτε τα δώρα σας, χρειάζεστε πραγματικές σχέσεις στη ζωή σας που πρέπει να έχουν χτιστεί με Γνώση. Εδώ το να παραδίνεσαι γίνεται η φυσική έκφραση της επιθυμίας σας να δώσετε τη ζωή σας σε αυτούς τους ανθρώπους και στον ανώτερο σκοπό που προορίζονται για σας. Εδώ δεν παραδίνεται πραγματικά τον εαυτό σας. Αντ ‘αυτού, η Γνώση παραδίνεται σε σας. Εδώ δεν χρειάζεται να βρίσκεστε σε διαμάχη με τον εαυτό σας για το αν θέλετε να δώσετε τον εαυτό σας σε κάποιον άλλο. Είναι απλά γνωστό.

Αυτό που θεωρούνταν σημαντικό πριν, γίνεται απαραίτητο τώρα. Η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα, η συμβατότητα και η υπηρεσία προς τον κόσμο μπορεί να έχουν επιχειρηθεί στα πρώτα δύο στάδια, αλλά τώρα έχουν καταστεί καθοριστικά κριτήρια για το ποιος μπορείτε να είστε και πώς θα συμμετάσχετε μαζί με τους άλλους. Εδώ οι φαντασιώσεις της αγάπης διαλύονται υπέρ της πραγματικής δύναμης της αγάπης, η οποία συνδέεται με τον ανώτερο σκοπό σας στον κόσμο. Όταν δώσετε τη ζωή σας σε αυτό, η πραγματική αγάπη θα προέρθει φυσικά από σας. Αλλά αν το παραβλέψετε αυτό και πάτε ενάντια στον ανώτερο σκοπό, η αγάπη σας θα εκφυλιστεί σε ξέφρενη επιθυμία και φόβο. Εδώ η λυτρωτική χάρη της αγάπης και η δύναμη της θα χαθούν.

Ο αυθεντικός γάμος είναι η ανταμοιβή για τη διέλευση από τα στάδια της ανάπτυξης. Αυτό που αναζητούσατε πριν γίνεται τώρα πράγματι δυνατό και απαραίτητο. Προετοιμάζεστε πάντα για αυθεντικό γάμο, γιατί ο αυθεντικός γάμος είναι ο στόχος σας. Είναι αληθινή συνεισφορά. Αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσω μιας ένωσης με ένα άλλο πρόσωπο ή με πολλούς ανθρώπους που υπηρετούν ένα μεγάλο σκοπό στον κόσμο. Και στις δύο περιπτώσεις, η Γνώση, η συμβατότητα και η υπηρεσία προς τον κόσμο είναι αυτό που διακρίνει έναν αυθεντικό γάμο από όλες τις άλλες σχέσεις.

Ο αυθεντικός γάμος είναι όταν ανταλλάσσετε ένα μικρό εαυτό για έναν μεγαλύτερο εαυτό χωρίς να χάσετε την ατομικότητά σας. Ο αυθεντικός γάμος είναι όταν η ατομικότητα σας γίνεται μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος και ένα όχημα για κάτι μεγαλύτερο. Εδώ η ατομικότητα σας αποτελεί προσόν και όχι υποχρέωση. Αυτό σας ελευθερώνει και δεν σας κρατάει δέσμιο. Στα προηγούμενα στάδια, έπρεπε να υπηρετήσετε τις επιθυμίες και τις πεποιθήσεις σας. Τώρα υπηρετείτε κάτι μεγαλύτερο. Αυτός είναι ο δρόμος της εκπλήρωσης.

Ο αυθεντικός γάμος σας περιμένει. Ωστόσο, ίσως να μην γνωρίζετε με τι θα μοιάζει. Μπορεί να μην γνωρίζετε αν θα είναι με ένα άλλο άτομο ή με μια ομάδα ανθρώπων που υπηρετούν ένα μεγάλο σκοπό. Μπορεί να μην γνωρίζετε αν ο γάμος σας με κάποιον άλλο θα είναι για το σκοπό της απόκτησης παιδιών ή όχι. Ωστόσο, ο αυθεντικός γάμος σας περιμένει.

Όποτε και όπου ο αυθεντικός γάμος έχει υπάρξει, έχει δώσει μεγάλη ευλογία στον κόσμο, ένα θαύμα επιδεικνύεται. Δύο ή περισσότερα άτομα έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Αυτές οι ενώσεις, όσο σπάνιες και αν είναι, είναι πραγματικά ευεργετικές και έχουν τεράστια θεμέλια. Είναι αυτές που έχουν διατηρήσει τη Γνώση ζωντανή στον κόσμο. Είναι αυτές που προωθούν την ανθρωπότητα.

Στον αυθεντικό γάμο, είστε σε θέση να βιώσετε την ένωση που έχετε με τους Εσωτερικούς Δασκάλους και την Πνευματική σας Οικογένεια μαζί με ένα άλλο άτομο. Αυτή η ένωση εκφράζεται τώρα στον κόσμο. Μόλις βιώσετε την ένωσή σας με την Πνευματική σας οικογένεια, δεν θα θέλετε τίποτα λιγότερο στο γάμο σας με κάποιον άλλο.

Μόλις ένας αυθεντικός γάμος εδραιωθεί, μια δέσμευση πρέπει να παρθεί για να αναπτύσσεται και να συντηρείται. Η επιθυμία για αυτό θα αναδειχθεί με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να παραμελήσετε και να θεωρήσετε δεδομένο ότι το άλλο πρόσωπο θα είναι μαζί σας για πάντα. Διότι αν παραμελήσετε τι πρέπει να κάνετε μαζί και αν παραμελείτε αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσετε μέσα στον εαυτό σας, τότε και ένας γάμος με μεγάλη υπόσχεση θα μαραζώσει . Αυτή η σχέση πρέπει να καλλιεργείται και να τρέφεται. Χωρίς τροφή, θα πεθάνει. Θα σταματήσει να εξελίσσεται και χωρίς εξέλιξη δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Από μία άποψη η προστασία και η υπεράσπιση του διαχωρισμού, η αλήθεια φαίνεται να είναι μια υπονομευτική απειλή για την ευτυχία και την προσωπική εκπλήρωση του ατόμου. Αλλά για τη Γνώση, η αλήθεια είναι μια ευλογία, ένας ευπρόσδεκτος και θαυμάσιος φιλοξενούμενος που επιθυμείτε να παραμείνει για πάντα, μια εμπειρία τόσο διαφορετική από οτιδήποτε άλλο αντίθετο με αυτήν και τόσο απολύτως ευεργετική και επιβεβαιωτική που με το χρόνο δεν θα αναζητήσετε τίποτε άλλο.

Επομένως, αποδεχτείτε ότι ο αυθεντικός γάμος είναι αναπόφευκτος για σας επειδή είστε ήδη παντρεμένοι με την Πνευματική σας Οικογένεια και τους Εσωτερικούς Δασκάλους. Αυτός ο γάμος πρέπει να εκφραστεί στον κόσμο στις σχέσεις σας με τους άλλους. Αποδεχθείτε ότι έχετε δεσμευτεί ήδη στην Πνευματική Οικογένειά σας και στους Εσωτερικούς σας Δασκάλους. Στον κόσμο, είστε παντρεμένοι και δεσμευμένοι στα ιδανικά σας μέχρι να είστε σε θέση να απελευθερωθείτε για να βιώσετε το γάμο και την δέσμευση στο πλαίσιο των πραγματικών σας σχέσεων με τους άλλους.