Αφοσίωση και Δέσμευση

Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού
Mάρσαλλ Βιάν Σάμμερς
στις 1992
στο USA

Σημείωση προς τον αναγνώστη:

Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.

Αφοσίωση και Δέσμευση μπορούν πραγματικά να προκύψουν όταν θα αναγνωρίσετε μια σχέση ότι είναι εγγενής και όχι μια σχέση που έχει εδραιωθεί. Δεν έχετε κάνει τίποτα για να την εδραιώσετε. Δεν βασίζεται σε προηγούμενη ζωή. Βασίζεται στην αναγνώριση ότι δημιουργήθηκε πριν εισέλθετε σε αυτόν τον κόσμο, και τώρα επανακτάται μέσω της αναγνώρισης με κάποιο άλλο άτομο. Αυτή η αναγνώριση καλλιεργεί την αφοσίωση, η οποία είναι μια έκφραση αγάπης και συντροφικότητας. Καλλιεργεί αληθινή δέσμευση, η οποία είναι μία έκφραση του σκοπού σας μαζί τώρα.

Μπορεί ίσως να ρωτήσετε: “Πώς μπορεί να υπάρξει δέσμευση χωρίς υποχρέωση; Πώς μπορεί να υπάρχει αφοσίωση χωρίς προσωπική απώλεια; ” Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι πολύ θεμελιώδης, αλλά δεν είναι προφανής ή εύκολο να διακριθεί. Έχετε αφοσίωση και δέσμευση χωρίς απώλεια επειδή ολόψυχα είστε προσηλωμένοι στη Γνώση μαζί. Δεν είναι οι ιδέες σας περί Γνώσης. Είναι η ίδια η Γνώση. Είναι μια κοινή εμπειρία. Δεν μπορείτε να την έχετε αυτή με όποιον θέλετε. Μπορεί να προκύψει μόνο με ορισμένα άτομα σε ορισμένα στάδια της ανάπτυξής σας.

Η εκτίμηση των άλλων δικαιολογείται, αλλά η αφοσίωση αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Αποτελεί την κορωνίδα των σχέσεων μεταξύ των ατόμων. Είναι η υψηλότερη έκφραση σχέσης με κάποιο άλλο άτομο. Είναι μια σχέση πολλά υποσχόμενη, όμως την φοβούνται όσοι δεν την βιώνουν. Η αφοσίωση δεν δίνεται προσπαθώντας να χρησιμοποιήσετε τον άλλο για να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες σας. Η αφοσίωση απορρέει φυσικά από τον Αληθινό Εαυτό σας. Δεν ενδιαφέρεται για επιτυχία ή απώλεια.

Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ανακαλύψετε την αφοσίωση. Είναι έμφυτη στην ανατροφή των παιδιών, αλλά έχει μεγαλύτερο ρόλο ακόμη και από αυτόν, γιατί μπορεί να μην σχετίζεστε εγγενώς με τους δικούς σας απογόνους. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι γονείς και τα παιδιά βρίσκονται σε διαμάχη. Η εγγενής σχέση εδραιώνεται πέρα από αυτόν τον κόσμο. Μπορεί μόνο να αναγνωριστεί και όταν αναγνωριστεί υποστηρίζεται μέσω της δέσμευσης σας για το σκοπό της. Πρέπει να αποδώσουμε την αφοσίωση και την δέσμευση με τη σωστή σειρά διαφορετικά δεν θα καταλάβετε το νόημά μας.

Η αφοσίωση δεν είναι κάτι που μπορείτε να προσπαθήσετε να έχετε. Είναι κάτι που σας ωθεί. Δεν είναι μια αρετή που προσπαθείτε να αποκτήσετε. Είναι κάτι που σας ωθεί. Η Γνώση δεν είναι ιδέες. Σας ωθεί. Είναι μια δύναμη μέσα στη ζωή σας. Κάτι σας ωθεί. Δεν ξέρετε τι είναι. Την φοβάστε ίσως επειδή έχει τέτοια τεράστια δύναμη, και όμως είναι τόσο φυσική σε εσάς. Βγαίνει μέσα από το βάθος της καρδιά σας, αλλά σας ωθεί τώρα. Αυτή είναι η Γνώση που εκφράζει τον εαυτό της στη ζωή σας. Θα σας ωθήσει να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε κάποιον άλλο όταν είναι κατάλληλος ο χρόνος.

Η δέσμευσή σας, τότε, θα αναγνωριστεί απλά. Δεν δεσμεύεστε. Πώς μπορείτε να αναλάβετε μια δέσμευση; Μπορείτε μόνο να κάνετε συμφωνίες που είναι προσωρινές. Η αληθινή δέσμευση προέρχεται από μέσα σας. Διαπιστώνετε ότι πρέπει να αναλάβετε μια δέσμευση επειδή πρέπει. Δεν δικαιολογείται από το τι θα σας δώσει στο άμεσο μέλλον. Ίσως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Ίσως προσωρινά θα είναι μια τεράστια ταλαιπωρία. Αλλά προέρχεται από μέσα σας. Σας ωθεί. Είναι σαν να βρίσκετε τον εαυτό σας και τον παραδίδεται ταυτόχρονα.

Εδώ παραδίδετε την εξουσία σας σε μια Μεγαλύτερη Δύναμη μέσα σας. Είσαι εσύ, αλλά είναι μεγαλύτερη από εσένα. Αυτή η φαινομενική αντίφαση ανάμεσα σε αυτό που είσαι εσύ και σε ό, τι είναι μεγαλύτερο από εσένα πρέπει να γίνει σαφώς κατανοητή. Έχω πει ότι ο Ανώτερός Εαυτός σας δεν είναι ένα μεγαλύτερο άτομο. Είναι μέρος της δομής και του δικτύου της ζωής που λειτουργούν στο χρόνο και στο χώρο. Συνδέεται με μια συγκεκριμένη ομάδα, την οποία ονομάζουμε Πνευματική Οικογένεια. Ο Ανώτερός Εαυτός σας δεν είναι ένα μεγαλύτερο άτομο. Δεν είναι ένα υπέρ εγώ. Είναι εγγενώς εσείς, αλλά είστε εσείς σε εγγενή σχέση με τη ζωή. Είστε εσείς αλλά όχι στον διαχωρισμό που υπηρετείτε σε χρόνο και χώρο, γιατί εδώ βρίσκεστε τώρα. Όταν η σχέση αυτή γίνει κατανοητή σε αυτό το επίπεδο, η αφοσίωση και η δέσμευση προκύπτουν φυσικά. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τις έχετε, ωστόσο μπορεί να χρειαστεί μεγάλη δύναμη από μέρους σας για να τις αποδεχτείτε.

Η σχέση είναι σαν την ίδια τη ζωή. Προσποιείστε μέχρι να κατανοήσετε τι πραγματικά είναι. Λειτουργείτε με τις δικές σας υποθέσεις μέχρι να τις απελευθερώσετε και να ανακαλύψετε κάτι άλλο. Είναι απολύτως προφανές ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων στη σχέση δεν τους έχουν ικανοποιήσει στη δυσκολία τους με τη μοναξιά και την απομόνωση. Ωστόσο, αυτά τα πράγματα μπορούν να επιλυθούν γιατί είναι το Σχέδιο του Θεού που θα τα λύσει.

Οι άνθρωποι είναι πολύ ανυπόμονοι επειδή φοβούνται, όμως θέλουν να σιγουρευτούν ότι έχουν τα πάντα που θέλουν τώρα πριν αποφασίσουν για κάτι σημαντικό. Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν: “Θα βρω έναν πραγματικό σύντροφο για τον εαυτό μου;” Αυτή είναι μια πολύ κοινή και κατανοητή ερώτηση. “Θα έχω αληθινή συντροφικότητα;” Είναι δυνατόν, αλλά πρώτα πρέπει να αναζητήσετε κάτι πιο σημαντικό, γιατί η αληθινή συντροφικότητα αναδύεται από το σκοπό σας στη ζωή. Οι άνθρωποι θέλουν οτιδήποτε ο σκοπός μπορεί να τους δώσει αλλά χωρίς τον σκοπό. Ως εκ τούτου, είναι ικανοποιημένοι μόνο με ιδέες. Ακούν τα λόγια μας σαν απλώς περισσότερες ιδέες: “Τώρα έχω ακούσει αυτό το δάσκαλο να το λέει αυτό, αλλά δεν είναι το ίδιο με αυτό που λέει ο άλλος ο δάσκαλος. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Είμαι περισσότερο μπερδεμένος τώρα. Δεν ξέρω ποιον να πιστέψω. ”

Πρέπει πρώτα να αναζητήσετε το σκοπό. Είναι εγγενής μέσα σας. Αυτό θα δώσει στις σχέσεις σας νόημα και κατεύθυνση. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα για πραγματική ένωση. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για σύντροφο. Αυτοί θα σας αναζητήσουν, οι δραστηριότητές σας που αφορούν το σκοπό σας θα σας φέρουν σε αυτούς. Είναι η ζωή που λειτουργεί τώρα. Λειτουργείτε τώρα με τη ζωή και δεν είστε ανεξάρτητοι από αυτήν.

Βασικά, η ανεξαρτησία σας είναι το πρόβλημά σας. Δεν υπάρχει ελευθερία στην ανεξαρτησία. Είστε ένας απόβλητος. Ποια ελευθερία υπάρχει τότε; Είστε στερημένος από την Πνευματική σας Οικογένεια. Στερείστε τη Γνώση, και έχετε μόνο τις επιθυμίες και τους φόβους σας να σας καθοδηγούν. Αυτό δημιουργεί έναν πολύ ταραγμένο κόσμο. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η Κληρονομιά σας. Αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε έρθει εδώ – να δράσετε με αυτή την μοναχική και στείρα ύπαρξη. Οτιδήποτε θέλετε, ξέρετε ότι θα το χάσετε. Αλλά αυτό δεν είναι αυτό που προοριζόταν για εσάς.

Έχετε μέσα σας τον σπόρο της Γνώσης. Περιέχει όλη τη Γνώση που έχετε αποκτήσει ή ανακτήσει μέχρι στιγμής. Περιέχει επίσης τις συγκεκριμένες σας κλήσεις σε αυτή τη ζωή. Περιέχει την ικανότητά σας να αναγνωρίζετε εκείνες τις σχέσεις που είναι εγγενείς με το σκοπό σας. Αυτό είναι ένα δώρο. Ωστόσο, είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν πολλοί που θα το αναζητήσουν. Αυτό είναι το Βασίλειο.

Στην επιθυμία σας για κοινότητα και συνεργασία, αναζητάτε πάντα την Πνευματική σας Οικογένεια. Είναι απολύτως φυσικό να το κάνετε αυτό. Ωστόσο, πρέπει να το αναζητήσετε με τρόπους που φέρνουν επιτυχία. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους κόσμους.Δεν έχετε έρθει στον κόσμο μόνο για μάθηση. Η μάθηση είναι μόνο ένα μικρό μέρος της αιτίας που βρίσκεστε εδώ. Είναι διασκεδαστικό να είσαι μαθητής, αλλά οι μαθητές δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στη ζωή. Μελετούν μόνο τα πράγματα. Δεν έχουν εισέλθει στην κύρια ροή της ανθρώπινης ζωής. Ο σκοπός σας εδώ είναι να ανακαλύψετε τη Γνώση σας και να την συνεισφέρετε . Αυτός είναι, ένας πιο συνοπτικός ορισμός. Οι άνθρωποι επιχειρούν τις πιο επικίνδυνες και καταστροφικές συμμετοχές στο όνομα της μάθησης.

Λένε, “Είναι μια μεγάλη εμπειρία μάθησης, αν και εξαιρετικά οδυνηρή”, και ούτω καθεξής. Αυτό δεν αποτελεί αιτία συμμετοχής. Μπορείτε μόνο να ξεμάθετε το ψεύτικο, αποδεχόμενος το αληθινό. Το αληθινό είναι αυτό που περιέχεται μέσα σας στη Γνώση σας. Η Γνώση εκφράζεται μέσα από σας με ανεπαίσθητους τρόπους. Περιοδικά, εκφράζεται μέσα από σας με δραματικούς τρόπους. Δεν σκέφτεται όπως νομίζετε. Δεν επιλέγει μεταξύ ιδεών. Γνωρίζει. Ενεργεί. Η Γνώση είναι ένστικτο στην νοήμονα ζωή.

Είναι η Γνώση που υποστηρίζουμε. Αποτελεί το κεντρικό σημείο για την όλη σας επιτυχία εδώ. Είναι η μεγαλύτερη λαχτάρα και ο μεγαλύτερος φόβος σας. Ωστόσο, είναι τόσο ελεήμων με τον τρόπο που αναδύεται. Η ευλογία της για σας είναι τόσο εμφανής. Εάν το ξανασκεφτείτε, θα συνειδητοποιήσετε πώς προσπάθησε να σας συγκρατήσει από λάθη και να σας καθοδηγήσει προς την καλύτερη επιλογή σας και προς την πραγματική σας χρήση. Έχει σώσει ακόμα και τη ζωή σας μερικές φορές. Είναι μια μυστηριώδης δύναμη, και πολλοί άνθρωποι την αποδίδουν σε δυνάμεις πέρα από τον εαυτό τους. “Ο Θεός ήρθε και με έβγαλε από αυτή την τρομερή κατάσταση!” Ο Θεός δεν το έκανε αυτό. Είναι η Γνώση που σας διατήρησε να συνεχίσετε να προχωράτε. Αν καταστρέψετε την ικανότητά σας και την τάση σας να διακρίνετε τη Γνώση, η ζωή σας θα αρχίσει να τελειώνει. Η Ύπαρξη σας θα προσπαθήσει να σας προσεγγίσει σε άλλο χρόνο.

Υπάρχουν διαφωνίες που πρέπει να λυθούν σε μια σχέση. Αυτό είναι προφανές. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αναγνωριστούν. Πρέπει να μάθετε τι είναι αυθεντικό και τι δεν είναι. Υπάρχουν πολλά θέλγητρα που φαίνεται να παράγουν μεγάλη διέγερση αλλά δεν έχουν καθόλου περιεχόμενο. Υπάρχουν άλλα θέλγητρα που φαίνονται άγευστα αλλά έχουν τη δύναμη του Θεού μέσα τους. Εδώ η μάθηση της διάκρισης είναι πολύ σημαντική. Μην επιχειρήσετε την αφοσίωση και τη δέσμευση έως ότου να την κατευθύνει η Γνώση, διαφορετικά θα γίνετε ανειλικρινείς. Θα πείτε στους ανθρώπους ότι είστε αφοσιωμένοι και δεσμευμένοι, αλλά στην πρώτη δοκιμασία θα φύγετε μακριά. Είναι πιο συνετό να κάνετε προσωρινές συμφωνίες που θα σας επιτρέψουν να ακολουθήσετε τα σχέδιά σας. Αλλά η αφοσίωση και η δέσμευση είναι πολύ μεγαλύτερες.

Με αφοσίωση και δέσμευση, θα είστε πρόθυμοι να κάνετε αυτό που λίγοι άνθρωποι θα κάνουν, και θα είστε πρόθυμοι να το κάνετε με ελάχιστους επαίνους. Γιατί? Γιατί πρέπει. Είναι αυτό το “πρέπει” που είναι η ουσία της ζωής. Οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ άπληστοι με την ελευθερία τους, αλλά δεν τους έδωσε τίποτα εκτός από την ευκαιρία να διακρίνουν τη Γνώση.

Όταν μιλάμε για τη Γνώση μέσα στο άτομο, μιλάμε για αυτή την ουσιαστική ώθηση. Δεν είναι παρορμητική. Δεν βασίζεται στο φόβο. Έχει βάθος. Είναι συνεπής. Δεν συζητά τα πράγματα. Με αυτή, γίνεστε ζωντανοί. Έτσι είναι όταν η ζωή είναι ενεργή μέσα σας. Από εκεί προέρχεται η αφοσίωση και η δέσμευση. Δεν αφιερώνετε τον εαυτό σας, επειδή είναι καλό να το κάνετε ή επειδή θα φανεί πιο πνευματικό ή γιατί αν δεν το κάνετε, δεν θα πάρετε αυτό που θέλετε. Δεν αφιερώνετε τον εαυτό σας για να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι μαζί σας. Δεν αφιερώνετε τον εαυτό σας για δική σας ικανοποίηση οποιουδήποτε είδους. Εσείς αφιερώνετε τον εαυτό σας επειδή πρέπει. Αυτό είναι όλο. Οι επεξηγήσεις είναι δευτερεύουσες τώρα. Είναι απολύτως φυσικό. Θα ήταν αφύσικο να μην το κάνατε. Εδώ είναι όπου η αναγνώριση αρχίζει πραγματικά.

Όπως έχω πει, μέχρι να έχετε αυτή την εμπειρία, μην παίζετε με την αφοσίωση και τη δέσμευση. Να είστε μαθητής. Όταν οι άνθρωποι είναι αφιερωμένοι, δίνουν τη ζωή τους σε πράγματα. Δεν το κάνετε αυτό σαν θυσία. Θα ήταν μεγαλύτερη θυσία το να μην το κάνατε. Ως εκ τούτου, αυτή η ποιότητα της αφοσίωσης είναι αρκετά μοναδική. Δεν θα τη δείτε να εκφράζεται συχνά. Όπου υπάρχει, θα υπάρχει μεγάλη ανησυχία σε αυτούς που την παρατηρούν. Και θα υπάρξει και μεγάλη έμπνευση επίσης.
Η αφοσίωση είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να κάνετε το επόμενο βήμα σας πέρα από αυτόν τον κόσμο. Στη συνέχεια, θα ενταχθείτε στην Πνευματική σας Οικογένεια και η αίσθηση της αφοσίωσής σας θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε το επόμενο καθήκον σας. Βλέπετε, αυτός ο κόσμος δεν είναι μέρος όπου θα συμμετάσχετε στην Απόλυτη Πραγματικότητα. Είναι ένας τόπος όπου προετοιμάζεστε για το επόμενο βήμα.
Γι ‘αυτό δεν υποστηρίζουμε την προσπάθεια σας να φτάσετε σε μεγάλα ύψη στην πνευματική σας ανάπτυξη. Δεν ξέρετε τι είναι αυτό. Προσπαθείτε να τελειοποιήσετε αυτό που πρέπει να τεθεί κατά μέρος.

Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να είναι πλήρεις σε αυτόν τον κόσμο έχουν πολύ απλές ζωές. Είναι απλοί μέσα τους. Η ζωή τους μπορεί να φαίνεται θαρραλέα και γενναία σε άλλους, αλλά υπάρχει μια αρχοντική απλότητα. Είναι πλέον σε θέση να υπηρετήσουν τον κόσμο, γιατί δεν χρειάζεται να πάρουν τίποτα από αυτόν. Η επιθυμία τους για υπηρεσία και η θρέψη τους από την υπηρεσία τους επιτρέπει να ενταχθούν στους Δασκάλους που υπηρετούν αυτόν τον κόσμο. Είναι σε θέση να λάβουν τη Γνώση και την γενναιοδωρία των Αθέατων, οι οποίοι επιβλέπουν αυτούς που υπηρετούν αυτόν τον κόσμο.

Η ζωή δεν σας ζητάει να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες, ούτε τέλεια σώματα. Αυτά τα πράγματα είναι παροδικά. Η ζωή δεν το απαιτεί αυτό. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να το απαιτείτε αυτό και από τον εαυτό σας. Αυτό θα ήταν πολύ σκληρό. Δεν σας ζητείται. Θα πρέπει να κάνετε προσωπικές προσαρμογές στη συμπεριφορά και τις συνήθειες σας, φυσικά, αλλά μόνο για να ικανοποιήσετε μια πραγματική ικανότητα που αρχίζει να αναδύεται από εσάς. Τότε η προσωπική αλλαγή δεν είναι για υπερηφάνεια. Είναι για χρησιμότητα. Απλώς πρέπει να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας για να αποκτήσετε μεγαλύτερη εμπειρία της Γνώσης και να βρείτε τη σωστή έκφραση γι ‘αυτήν. Είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει επιδεικτική προβολή γι’αυτό. Τα πράγματα που είναι καταστροφικά εγκαταλείπονται επειδή είναι καταστροφικά. Δεν είναι θέμα καλού ή κακού τώρα. Είναι θέμα επιλογής της υποστήριξης έναντι της παρεμπόδισης. Αυτό σας φέρνει στη ζωή. Εδώ αρχίζετε να βλέπετε τη ζωή να λειτουργεί στην υπηρεσία σας, τόσο στον ορατό χώρο όσο και πέραν αυτού. Αρχίζετε να νιώθετε μαζί σας την Πνευματική Παρουσία και αρχίζετε να διακρίνετε την Παρουσία. Η ζωή σας δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά κινείται.

Δεν θα γνωρίσετε το κάλεσμα σας στη ζωή, στις περισσότερες περιπτώσεις, έως ότου η ζωή σας είναι για τα καλά σε εξέλιξη στην υπηρεσία της Γνώσης. Είναι σπάνιο τα άτομα να έχουν μια εμπειρία του καλέσματος τους πριν από αυτό. Για να δεχτείτε ένα κάλεσμα στη ζωή, πρέπει να είστε απολύτως διαθέσιμοι.
Οι άνθρωποι λένε, “Λοιπόν, τι είναι αυτή η αφοσίωση για την οποία μιλάτε; Τι μπορεί να μου δώσει; Φαίνεται να είμαι απλώς ένας υπηρέτης τώρα. Ποιο είναι το όφελος για μένα;” Υπάρχει όφελος. Υπάρχει μεγάλο όφελος- η αίσθηση του εαυτού, η αίσθηση της κατεύθυνσης, η αίσθηση της πραγματικής συσχέτισης με τους άλλους, η αίσθηση της ευημερίας, η αίσθηση της συνέχειας της ζωής – δεν είναι όλα αυτά που αναζητάτε; Δεν είναι θεμελιώδη για την ευτυχία σας εδώ; Η ζωή θα σας προσφέρει αυτό που πρόκειται να σας προσφέρει και εσείς θα δώσετε στη ζωή αυτό που πρέπει να προσφέρετε εάν ανακαλύψετε τη Γνώση. Θα σας πάρει μια ζωή για να το κάνετε αυτό. Δεν υπάρχει γρήγορη και εύκολη διαδρομή, αν και υπάρχουν άμεσοι τρόποι που σας εξοικονομούν χρόνο.

Η αφοσίωση, τότε, είναι αυτό που θέλετε να δεχθείτε, γιατί αυτό μιλά για την εγγενή σχέση σας με τη ζωή, που βάζει τέλος στην ιδέα του διαχωρισμού για πάντα.
Η Γνώση είναι το πιο μυστήριο αλλά και το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Ο κόσμος δεν το αναγνωρίζει γιατί ο κόσμος αγνοεί τη Γνώση. Ωστόσο, η Γνώση είναι η μόνη πραγματικότητα που φέρατε μαζί σας από την Αρχαία σας Εστία και θα είναι η μόνη πραγματικότητα που θα πάρετε φεύγοντας. Είναι το φως μέσα σας.

Οι εγγενείς σας ανάγκες σε αυτή τη ζωή είναι για αληθινή σχέση, αληθινή κοινότητα, αληθινό σκοπό και αληθινό κάλεσμα. Αυτές είναι οι εγγενείς σας ανάγκες. Θα τις έχετε χωρίς να έχει σημασία του ποιος νομίζετε ότι είστε, ανεξάρτητα από το τι προσπαθείτε να κάνετε ή από το ποιος προσπαθείτε να είστε. Δεν μπορείτε να τις εξαλείψετε. Είναι ουσιώδεις για σας. Όταν έχετε λάβει τα μέσα για να απαντήσετε στις ανάγκες αυτές, τότε θα είστε σε θέση να βοηθήσετε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Η Γνώση ανάβει τη γνώση. Καθώς η Γνώση είναι πιο εμφανής σε εσάς, θα ενεργοποιηθεί και στους άλλους. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική διαδικασία.