ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού
Mάρσαλλ Βιάν Σάμμερς
στις 5 Απριλίου 1992
στο Μπόλντερ, Κολοράντο

Σημείωση προς τον αναγνώστη:

Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Θα θέλαμε να σας δώσουμε μια νέα κατανόηση για το τι μπορεί να σημαίνει η ειλικρίνεια για σας και τι μπορεί να κάνει η ειλικρίνεια στις σχέσεις σας με τους άλλους και στη σχέση σας με τη ζωή συνολικά. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ειλικρίνεια, συχνά σκέφτονται ότι είναι να λένε την αλήθεια για αυτό που κάποιος ξέρει, για αυτό που κάποιος έχει ή για αυτό που κάποιος κάνει. Αυτός είναι ένας χρήσιμος ορισμός, αλλά όπως και σε όλους τους χρήσιμους ορισμούς γίνεται κατάχρηση και πρέπει να δοθεί ένας νέος ορισμός, ακόμη και αν ο παλιός είναι ακόμη χρήσιμος.

Επειδή σας δίνουμε μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα για το τι σημαίνει ειλικρίνεια, ας πούμε για τους σκοπούς μας εδώ ότι ειλικρίνεια είναι να γνωρίζεις τι κάνεις και να κάνεις αυτό που γνωρίζεις ή αν προτιμάτε, με μια άλλη έννοια να κάνετε αυτό που γνωρίζετε και να γνωρίζετε τι κάνετε. Αυτός είναι ένας πολύ χρήσιμος ορισμός, αλλά επειδή είναι καινούργιος, απαιτεί κάποια έρευνα και όπως όλες οι αλήθειες, απαιτεί μεγάλη εξέταση και σκέψη για να διεισδύσετε στην πραγματική σημασία του και την πιθανή εφαρμογή του.

Η ειλικρίνεια είναι κάτι που οι άνθρωποι δεν σκέφτονται όταν εξετάζουν αυτό που γνωρίζουν μέσα τους και την αξία αυτού που κάνουν. Εκτός όταν γίνεται παράβαση των νόμων ή όταν κάποιος λέει εμφανή ψέματα στους άλλους, η ειλικρίνεια παύει να γίνεται κάτι που οι άνθρωποι εξετάζουν σε οποιοδήποτε βάθος, εκτός αν βέβαια κάποιος άλλος δεν λέει την αλήθεια. Τότε το θέμα της ειλικρίνειας αναδεικνύεται με μεγάλη έμφαση. Έτσι, στη ζωή σας, σκεφτείτε τι σημαίνει ειλικρίνεια από την άποψη αυτού που λέτε στον εαυτό σας και όχι μόνο από ό, τι λέτε στους άλλους. Ας ξεκινήσουμε από εδώ. Πείτε στον εαυτό σας ένα ψέμα και θα λέτε ψέματα και στους άλλους. Αλλάξτε την αλήθεια για τον εαυτό σας και η αναπαράσταση της αλήθειας σε σας θα αλλάξει επίσης. Βασίστε τις δραστηριότητες ή τα σχέδια σας σε ένα πράγμα που είναι ψευδές και το αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει. Εδώ είναι που πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η ειλικρίνεια και να της δοθεί μεγαλύτερη εφαρμογή.

Τι λέτε τον εαυτό σας; Αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αν πείτε στον εαυτό σας ότι αυτό που θέλετε είναι η αλήθεια, τότε θα το πιστέψετε και θα προσπαθήσετε να πείσετε και τους άλλους επίσης. Όταν αποτυγχάνετε να το κάνετε αυτό, μπορεί είτε να απογοητευθείτε είτε να βρεθείτε σε σύγχυση με τον εαυτό σας. Είστε σε συνομιλία με τον εαυτό σας όλη την ώρα·.Λέτε στον εαυτό σας πράγματα· εξηγείτε στον εαυτό σας πράγματα · αναλύετε· βγάζετε συμπεράσματα· αλλάζετε τα συμπεράσματά σας και ενισχύετε αυτό που ήδη γνωρίζετε.

Βλέπετε, ο προσωπικός σας νους – σε αντίθεση με τη Γνώση ή το Πνευματικό σας Νου – είναι σαν ένα μεγάλο δέντρο που μεγαλώνει. Είναι χτισμένο πάνω στο παρελθόν. Όπως σε ένα μεγάλο δέντρο, τα νέα φύλλα εκτείνονται προς τα πάνω, ειδικά αν μεγαλώνει σε ένα μεγάλο δάσος. Το τμήμα του δέντρου που βλέπουν οι περισσότεροι δεν είναι το μέρος που μεγαλώνει τώρα. Πρέπει να φτάσουν μέχρι την κορυφή για να βρουν τα πιο φρέσκα νεαρά βλαστάρια που μεγαλώνουν. Το παράδειγμα αυτό αντιστοιχεί με το προσωπικό νου. Είναι χτισμένος πάνω στη μεγάλη δομή του παρελθόντος, που διαμορφώνει το προσωπικό νου και προς την κορυφή αναπτύσσει νέα πράγματα και δημιουργεί νέες εμπειρίες, ιδέες και ούτω καθεξής. Αλλά η μεγάλη μάζα του είναι γειωμένη στο παρελθόν.

Αυτό που συμβαίνει όταν είστε πραγματικά ειλικρινείς είναι ότι συνδέεστε με το παρόν με μια παρούσα νοητική κατάσταση. Αυτό διαφέρει αισθητά από την κανονική κατάσταση του νου, η οποία επιδιώκει να ενσωματώσει όλες τις νέες εμπειρίες, ιδέες και ούτω καθεξής σύμφωνα με την προηγούμενη σοφία ή, με άλλα λόγια, να συνεχίζει να χτίζει το παρελθόν. Κτίζετε πάντα το παρελθόν αν δεν αποφασίσετε να αναπτύξετε την ικανότητα να συνδέεστε με το παρόν με μια παρούσα νοητική κατάσταση. Μια παρούσα νοητική κατάσταση σημαίνει ότι είστε ανοιχτοί σε κάτι και ότι συγκρατείτε τις προηγούμενες ερμηνείες σας για να κατανοήσετε κάτι πιο καθαρά. Η πραγματικά βαθιά παρούσα νοητική κατάσταση είναι η άμεση εμπειρία της Γνώσης, όπου έχετε την αναγνώριση και τη διορατικότητα σε κάτι που συμβαίνει τώρα. Εδώ είναι όπου η Γνώση μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσετε τα σημερινά όρια, να ερμηνεύσετε ξανά το παρελθόν και να προβλέψετε το μέλλον. Αυτή είναι η δύναμη της Γνώσης, του Πνευματικού σας Νου.

Η ειλικρίνεια, λοιπόν, είναι μια εμπειρία στον παρόντα χρόνο. Αν δεν συνδεθείτε με αυτή [την εμπειρία], τότε απλά ξανακτίζετε το παρελθόν ή προσθέτετε στο παρελθόν. Εδώ θα προσθέσετε πράγματα που είναι γνώριμα. Και αν συμβεί κάτι άγνωστο σε εσάς, θα το αναγνωρίσετε σαν γνώριμο ή θα το βάλετε στην κατηγορία του άγνωστου ή του ανεπιθύμητου. Για να έχετε μια παρούσα νοητική κατάσταση απαιτεί προετοιμασία, πρακτική, προσοχή και επιθυμία για αλήθεια. Σκεφτείτε το εξής: Όταν είστε πραγματικά ειλικρινείς με κάποιον άλλο, μπορεί να αλλάξει τη φύση των πραγμάτων, τόσο σε αυτή τη σχέση όσο και στις συνολικές σας δραστηριότητες . Η ειλικρίνεια φέρνει αλλαγή. Η ανειλικρίνεια ενισχύει το παρελθόν.

Ο προσωπικός νους, εκτός και αν κατευθύνεται σωστά, είναι από τη φύση του ανειλικρινής. Θα συνεχίσει να χτίζει το παρελθόν, ενσωματώνοντας όλες τις νέες εμπειρίες, ιδέες και έννοιες σύμφωνα με τις προηγούμενες ιδέες του, προκειμένου να ενισχύσει την αίσθηση της ταυτότητάς του. Ως εκ τούτου, είναι εγγενώς ανειλικρινής . Δεν είναι απαραιτήτως σκόπιμα ανειλικρινής . Είναι εγγενώς ανειλικρινής . Μπορεί να γίνει ειλικρινής αν καθοδηγείται από μια Μεγαλύτερη Δύναμη μέσα σας, η οποία είναι η Γνώση σας.

Ως εκ τούτου, η πραγματική ειλικρίνεια και η παρούσα νοητική κατάσταση απαιτούν την εμπλοκή σας με μια Μεγαλύτερη Δύναμη μέσα σας. Μήπως αυτό φαίνεται ακραίο για να προκαλέσετε μια εμπειρία ειλικρίνειας; Είναι πραγματικά θεμελιώδες, διότι βλέπετε, μέχρι να συμβεί αυτό, οι άνθρωποι θα είναι μόνο ειλικρινείς για να κερδίσουν πλεονέκτημα, που θα συνεχίσει την ανειλικρίνεια τους. “Θα πω την αλήθεια αν με βοηθάει. Αν δεν με βοηθάει, δεν θα πω την αλήθεια. ”
Έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι μέχρι να ξεπεράσουν τον μηχανισμό σκέψης τους και να τους καθοδηγήσει σε ένα νέο δρόμο. Η ειλικρίνεια, λοιπόν, θεωρείται καλή, εφόσον είναι βολική. Όταν παύει να είναι βολική, τότε επιλέγονται άλλοι τρόποι. Ίσως η αλήθεια να αλλάξει ή να ειπωθεί εν μέρει η αλήθεια. Ίσως τα γεγονότα να τροποποιηθούν. Ίσως η αλήθεια θα ντυθεί για να φαίνεται λίγο διαφορετική από αυτή που είναι στην πραγματικότητα.

Νέες εμπειρίες, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι φέρνουν την αλλαγή. Και εδώ, η ειλικρίνεια διακυβεύεται ξανά και ξανά, ακόμα και αν η ειλικρίνεια εκτιμάται και περιβάλλεται με στοργή. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι πολύ ειλικρινείς και άμεσοι, αλλά είναι μόνο μέσα σε ένα δεδομένο εύρος εμπειριών. Πέρα από αυτό, αν δεν καθοδηγούνται από μια Μεγαλύτερη Δύναμη και αν δεν έχουν για κίνητρο την αλήθεια, γίνονται ολοένα και πιο ανειλικρινείς . Η μεγαλύτερη ανειλικρίνεια είναι να ενεργείτε για προσωπικό όφελος και προσωπική ικανοποίηση. Εδώ η αλήθεια χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς αντί για την αξία που έχει για τον εαυτό της. Η αλήθεια μπορεί να επιβεβαιώσει μια προηγούμενη εμπειρία ή ιδέα ή η αλήθεια μπορεί να απαιτήσει μια αλλαγή από την πλευρά σας. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια πάνε μαζί. Η αλήθεια πρέπει να είναι μια μεγαλύτερη αρετή, ένα μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να εκτιμήσετε από ότι η δική σας άνεση και ασφάλεια, διότι, πράγματι, η αλήθεια θα σας οδηγήσει πέρα από αυτά – όχι για να τα αρνηθείτε ή να τα καταστρέψετε, αλλά για να σας δώσει ένα μεγαλύτερο θεμέλιο για τη Γνώση

Έτσι, για να είσαστε πραγματικά ειλικρινείς, πρέπει να εμπλακείτε με μια Μεγαλύτερη Δύναμη μέσα σας. Πρέπει να είστε σε θέση να έχετε συνειδητά μια παρούσα νοητική κατάσταση, ένα ανοιχτό μυαλό. Πρέπει να είστε σε θέση να αρνηθείτε συνειδητά ή να συγκρατήσετε τις κρίσεις σας μέχρι να αποκτηθεί μεγαλύτερη βεβαιότητα μέσω της νέας εμπειρίας. Πρέπει να είστε ανοιχτοί να αλλάξετε – όχι το είδος της αλλαγής που σας οδηγεί προς την κατεύθυνση που προτιμάτε, αλλά το είδος της αλλαγής που χρειάζεται η ζωή σας ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας.

Όσον αφορά τους άλλους ανθρώπους, πρέπει να θεωρήσετε ότι υπάρχει πιθανά ένα εύρος ειλικρίνειας . Τα όρια στην ειλικρίνεια τους είναι η συνειδητοποίηση, η κατανόηση και η γενική εξέλιξή τους. Η έλλειψη συνειδητοποίησης περιορίζει την ειλικρίνεια, διότι χωρίς την συνειδητοποίηση τείνετε να είστε ανειλικρινείς για να προστατέψετε τον εαυτό σας. Η προετοιμασία είναι απαραίτητη επειδή η προετοιμασία σας εμπλέκει με μια Μεγαλύτερη Δύναμη και αναπτύσσετε την κατανόησή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νου και το σώμα υπεύθυνα. Ως εκ τούτου, καθώς η συνειδητοποίηση διευρύνεται και η προετοιμασία μεγαλώνει, το εύρος της ειλικρίνειας ενός ατόμου θα αυξηθεί επίσης. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος είναι σε θέση να έχει επίγνωση από περισσότερα πράγματα και να είναι σε θέση να έχει μια πιο παρούσα νοητική κατάσταση σε όλες τις καταστάσεις.

Αυτό το ζήτημα της ειλικρίνειας φαίνεται να είναι απελπιστικά περίπλοκο και δύσκολο αν δεν ήταν η παρουσία της Γνώσης μέσα σας, γιατί η Γνώση είναι πάντα ειλικρινής, ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζει. Η Γνώση δεν φοβάται τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να βλάψει τη Γνώση. Επομένως, όσο περισσότερο συμμαχείτε με τη Γνώση, τόσο πιο ατρόμητοι θα γίνετε, τόσο πιο ασφαλείς θα γίνετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αίσθηση του εαυτού και της ταυτότητας που θα έχετε και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αίσθηση της κατεύθυνσης και της σχέσης που θα έχετε. Αυτό βάζει τα θεμέλια για να επεκτείνετε το φάσμα της ειλικρίνειας και να λάβετε τις ανταμοιβές της με νέους και απροσδόκητους τρόπους.

Τώρα μερικοί άνθρωποι θα σκεφτούν: “Λοιπόν, λέω ότι έχω στο νου μου, λέω ότι σκέφτομαι. Αυτή είναι ειλικρίνεια! “Λέω όχι. Αυτό δεν είναι ειλικρίνεια. Ακόμα κι αν λέτε ότι σκέφτεστε είναι μια μορφή εξομολόγησης, δεν είναι ακόμα ειλικρίνεια. Έχει την δυνατότητα για ειλικρίνεια, αλλά λέγοντας ότι σκέφτεστε μπορεί να είναι καταστροφικό και επιζήμιο για τους άλλους και μπορεί πράγματι να σας θέσει σε κίνδυνο και να σας απειλήσει. Επομένως, μην προσκολληθείτε στον ορισμό αυτό, διότι δεν είναι καθόλου ολοκληρωμένος.

Εδώ πρέπει να έχουμε μια νέα κατανόηση: Να θέλετε ό, τι γνωρίζετε. Γνωρίστε τι θέλετε. Η ειλικρίνεια δεν απαιτεί να λέτε όλα όσα αισθάνεστε. Απλώς απαιτεί να μην αλλάξετε ή να αρνηθείτε τα γεγονότα του θέματος ή να αλλάξετε ή να αρνηθείτε την πραγματική σας εμπειρία στα πράγματα. Συχνά θα σας ζητήσει να παρακρατήσετε τα συμπεράσματά σας και να συγκρατήσετε τα λεγόμενα σας μέχρις ότου επιτευχθεί μεγαλύτερη κατανόηση. Έτσι, λέγοντας το τι σκέφτεστε, το οποίο είναι συνήθως μια μορφή αντίδρασης, είναι σχεδόν ειλικρίνεια. Η μεγαλύτερη ειλικρίνεια είναι να έχετε επίγνωση τι πραγματικά γνωρίζετε και να ακολουθείτε αυτό που γνωρίζετε, ώστε να μπορείτε να το εφαρμόσετε παντού. Ως εκ τούτου, οι πραγματικά ειλικρινείς άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ σπάνιοι στον κόσμο, και περιορίζονται από την επίγνωση και την προετοιμασία.

Πολλοί άνθρωποι λένε ελεύθερα τις ιδέες τους, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα γι αυτούς. Πολλοί άνθρωποι θα εκφράσουν τις απόψεις τους με μεγάλη πεποίθηση σε όποιον θα θέλει να ακούσει, αλλά όταν θα αφορά θέματα προσωπικού χαρακτήρα, θα δώσουν μια πολύ διαφορετική ιστορία. Η ειλικρίνεια είναι πραγματικά μέσα σας, αλλά πρώτα αποκτάται από την συνειδητοποίηση . Εάν γνωρίζετε τα αληθινά σας συναισθήματα απέναντι σε κάτι, αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε τις ενέργειές σας με έναν τρόπο που θα έχετε το μεγαλύτερο όφελος με την λιγότερη ζημιά. Σε σπάνιες περιπτώσεις η Γνώση θα το υπερκεράσει και θα θα σας ωθήσει να κάνετε κάτι πολύ απροσδόκητο και πολύ ισχυρό. Αλλά αυτή είναι η εξαίρεση. Η Γνώση σιωπά τις περισσότερες φορές. Όταν μαθαίνετε να ακολουθείτε τη Γνώση, θα σιωπάτε και εσείς τις περισσότερες φορές.

Η ειλικρίνεια δεν είναι κάτι που επιβάλλετε στον κόσμο. Η ειλικρίνεια είναι κάτι που βιώνεις μέσα σου. Οι πραγματικά ειλικρινείς άνθρωποι, τότε, μπορεί να μην μιλούν πάντα, αλλά κάθε φορά που μιλούν, θα μιλήσουν την αλήθεια. Με άλλα λόγια, για πολλά από αυτά που γνωρίζουν ότι είναι αληθινά δεν θα μιλήσουν γι’ αυτά, γιατί δεν είναι χρήσιμο να το πράξουν. Εδώ πρέπει να αναπτυχθεί η διακριτικότητα και η διάκριση – δύο μεγάλες εξελίξεις στον Δρόμο της Γνώσης. Τότε τα λόγια σας θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και θα φέρουν μεγαλύτερη συνειδητοποίηση μαζί τους.

Σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης ενός ατόμου, υπάρχει μια ιδιαίτερη εμπειρία για το τι είναι η ειλικρίνεια. Καθώς οι άνθρωποι προχωρούν, η εμπειρία τους για το τι είναι ειλικρίνεια μεταβάλλεται ξανά και ξανά αναλόγως. Ως εκ τούτου, ένα άτομο μπορεί να πει, “Η ειλικρίνεια είναι να λες ότι σκέφτεσαι”. Ένας άλλος μπορεί να πει, “Ειλικρίνεια είναι να έχεις επίγνωση των συναισθημάτων σου.” Ένας άλλος μπορεί να πει, “Η ειλικρίνεια δεν λέει ψέματα ή αναλήθειες”, Είναι όλα σωστά αλλά ελλιπή, διότι πρέπει να επιστρέψουμε στην αρχή, γιατί ειλικρίνεια είναι κάτι που λέτε στον εαυτό σας. Εάν λέτε ψέμματα στον εαυτό σας και στη συνέχεια πείτε αυτά τα ψέματα στους άλλους, ίσως να πιστεύετε ότι είστε πολύ ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Μιλάτε με το νου σας. Μοιράζεστε τις πεποιθήσεις σας. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό.

Επομένως, πάτε πίσω σε αυτό που λέτε στον εαυτό σας. Τι λέτε στον εαυτό σας για την τελευταία νέα εμπειρία που είχατε; Τι λέτε στον εαυτό σας για το άτομο που μόλις συναντήσατε; Τι λέτε στον εαυτό σας ενώ διαβάζετε αυτό το βιβλίο; Τι λέτε τον εαυτό σας; Εάν κρίνετε αυτό το βιβλίο αμέσως, ενισχύετε το παρελθόν. Αν λέτε, “Λοιπόν, μου αρέσει αυτό που λέγεται εδώ. Αυτό είναι υπέροχο. Το έχω διαβάσει και αλλού. Νομίζω ότι είναι αρκετά καλό,” ενισχύετε το παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, αν λέτε, “Δεν μου αρέσουν αυτές οι πληροφορίες. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι λογικό. Δεν είναι εύλογο. Δεν ταιριάζει με την εμπειρία μου,” ενισχύετε το παρελθόν. Για να μάθετε κάτι νέο, πρέπει να έχετε ανοιχτό μυαλό. Ένα ανοιχτό μυαλό σημαίνει ότι δεν προσπαθείτε να επιβεβαιώσετε αυτό που γνωρίζετε ήδη. Ανοίγετε τον εαυτό σας σε νέες πληροφορίες. Ο οδηγός σας εδώ είναι η δική σας βαθύτερη αίσθηση, η οποία μπορεί να υπερισχύσει των προκαταλήψεων σας, των φόβων σας και των ανασφαλειών σας. Τότε είστε σε επαφή με κάτι σπουδαίο στη ζωή σας. Ως εκ τούτου, η ειλικρίνεια αρχίζει με αυτό που λέτε στον εαυτό σας.

Η Γνώση είναι εδώ για σας. Θα είναι σιωπηλή τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, θα σας συμβουλεύσει με σύνεση εάν ακούσετε. Για να μάθετε από τη Γνώση, πρέπει να είστε σιωπηλοί τον περισσότερο καιρό και στη συνέχεια να μάθετε να ανιχνεύετε και να εφαρμόζετε αυτό που σας λέγεται ή αυτό που πιστεύετε ότι είναι αποτέλεσμα αυτού που σας έχει ειπωθεί. Αυτή είναι η αρχή της ειλικρίνειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Δρόμος της Γνώσης είναι ουσιαστικός. Διαφορετικά, οι άνθρωποι πάντα ενισχύουν το παρελθόν και προστατεύουν το προσωπικό νου τους από το παρόν. Αυτό καθορίζει τη συμπεριφορά τους και τις ενέργειές τους και έχει ως αποτέλεσμα σύγχυση, απογοήτευση και δυστυχία.

Η ειλικρίνεια με την πραγματική έννοια είναι πραγματικά ευεργετική και διαφωτιστική, αλλά μεταφέρει μεγάλη ευθύνη. Έχει μαζί της την ευθύνη να ανοίξετε τον εαυτό σας στη ζωή, να ακολουθήσετε τη Γνώση μέσα στον εαυτό σας και να καταλάβετε πώς ενισχύετε συνεχώς το παρελθόν από τις αντιδράσεις σας στα πράγματα, τις ιδέες που διατηρείτε και τις προκαταλήψεις και τις προτιμήσεις σας. Η ζωή σας δίνει συνεχώς την ευκαιρία να τα ξεπεράσετε αυτά. Οι ευκαιρίες είναι μαζί σας τώρα.

Ακολουθήστε ό, τι γνωρίζετε και θα μάθετε πώς να είστε ανοιχτοί. Ακολουθήστε ό, τι γνωρίζετε και θα μάθετε πώς να σκέφτεστε εποικοδομητικά . Ακολουθήστε ό, τι γνωρίζετε και θα μπορέσετε να εισέλθετε σε ένα νέο έδαφος στη ζωή και την εμπειρία της ζωής με ένα νέο τρόπο. Αυτό, λοιπόν, σας προετοιμάζει για την ειλικρίνεια, η οποία είναι μια εμπειρία για να συνειδητοποιήσετε το ποιοι είστε.

Στο πλαίσιο των σχέσεων, υπάρχουν στιγμές που λέτε κάτι ή όταν κάποιος άλλος λέει κάτι που είναι μια αξιοσημείωτη αλήθεια και μαζί ανταποκρίνεστε σαν να ήρθε απροσδόκητα από το πουθενά. Ήταν μια αποκάλυψη. Πόσο διαφορετική είναι αυτή η εμπειρία από τα συνηθισμένα είδη αλήθειας που προσπαθούν να μεταφέρουν οι άνθρωποι. Αυτό κινείται προς την κατεύθυνση για την οποία Μιλάω. Είναι ένα διαφορετικό είδος ειλικρίνειας . Δεν μπορείτε να το έχετε αμέσως. Πρέπει να εργαστείτε για αυτό. Πρέπει να το καλλιεργήσετε. Πρέπει να το εκτιμήσετε. Και πρέπει να το εφαρμόσετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε όταν το χρησιμοποιείτε λανθασμένα, το ξεχνάτε ή το αλλάζετε για προσωπικό όφελος. Αυτό απαιτεί να μαθαίνετε να ακούτε τι λέτε στον εαυτό σας παρά να απαντάτε στις ιδέες και τα συναισθήματά σας σαν ένας άχρηστος υπηρέτης.

Καθώς εμπλέκεστε με τη Γνώση, θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε όλα αυτά. Επιτρέψτε τα λόγια μου να διεισδύσουν και με την πάροδο του χρόνου δείτε τι θα προκύψει ως αποτέλεσμα. Εάν ισχυρίζεστε αμέσως ότι σας αρέσουν αυτές οι ιδέες ή ισχυρίζεστε ότι δεν σας αρέσουν αυτές οι ιδέες ή κάνετε κάποιες άλλες αξιολογήσεις, δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Ακολουθώντας ένα παλιό μοτίβο σκέψης και συμπεριφοράς δεν είναι ειλικρίνεια· είναι μια μορφή υποτέλειας.

Η Γνώση είναι μαζί σας. Αναζητείστε τη Γνώση. Μάθετε να αναγνωρίζετε τη Γνώση. Μάθετε να δίνετε στη Γνώση τη μεγαλύτερη θέση στη ζωή σας. Μάθετε να βλέπετε ποιες είναι οι ευθύνες σας και να τις αναλάβετε για τον εαυτό σας. Αυτό απαιτεί χρόνο, προετοιμασία και υποστηρικτικές σχέσεις. Απαιτεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που δεν έχετε εφεύρει για τον εαυτό σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο είδος συνομιλίας μέσα στον εαυτό σας και θα δημιουργήσει ένα νέο είδος απόκρισης επίσης. Είμαι ειλικρινής με τα λόγια μου λόγω της πρόθεσης μου. Η πρόθεσή μου είναι πιο ισχυρή από τα λόγια μου. Ίσως να πιστεύετε ότι μια πιο εύγλωττη ή ορθολογική παρουσίαση θα ήταν καλύτερη. Λέω, “Μην είσαι ανειλικρινής με τον εαυτό σου.” Τα λόγια μου είναι επαρκή για να μεταφέρω το μήνυμά μου, για όσους ακούν και για όσους επιθυμούν κάτι μεγαλύτερο.

Είναι πολύ σημαντικό εδώ να μην καταδικάζετε τους άλλους για την ανειλικρίνεια τους. Είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης να είστε ανειλικρινείς . Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η πραγματική σας φύση·είναι απλά μέρος της κατάστασης του να είσαι άνθρωπος. Είναι μέρος της κατάστασης του να είσαι νοήμων ον στον φυσικό κόσμο, όπου έχεις επίγνωση για τα δικά σου κίνητρα και τις αδυναμίες σου.

Για να είσαι ευφυής στη φυσική ζωή απαιτεί μια σταδιακή πνευματική ανάδυση. Διαφορετικά, το πιο ευφυές πλάσμα θα είναι το πιο άθλιο και το πιο αυτοκαταστροφικό . Σίγουρα, αυτό γεννάται από τις ανθρώπινες σχέσεις. Η νοημοσύνη απαιτεί σοφία. Διαφορετικά, είναι επικίνδυνη και καταστροφική και θα στραφεί εναντίον του ίδιου του εαυτού του. Η ανάπτυξη της νοημοσύνης απαιτεί ένα πνευματικό κίνητρο, όπου η πνευματικότητα θεωρείται η μεγαλύτερη ταυτότητά σας. Εάν θέλετε να έχετε περισσότερη δύναμη, θα χρειαστείτε μεγαλύτερη καθοδήγηση. Θα χρειαστείτε μεγαλύτερους ορισμούς, νέα μοντέλα και νέους τρόπους ανάπτυξης του εαυτού σας και λήψη της Γνώσης.

Μην καταδικάζετε την ανειλικρίνεια. Η ανειλικρίνεια είναι αυτή που μπορεί να περιμένετε αν το άτομο δεν έχει κάνει πραγματική προσπάθεια να την εξουδετερώσει. Πολλά από αυτά που ακούτε, είτε είναι ευχάριστα είτε δυσάρεστα, είναι εγγενώς ανειλικρινή . Δεν το θεωρούμε αυτό καθόλου σαν καταδίκη· το βλέπουμε με συμπόνια. Αναμένεται. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι θα λένε ψέματα μέχρι να σκοντάψουν σε κάποιο είδος αλήθειας ή μέχρι που, με την απόλυτη αφοσίωση και επιθυμία τους, να σπάσουν τα παλιά μοτίβα που δημιούργησαν στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει όταν το μεγάλο δέντρο απλώνει τους σπόρους του και κάτι νέο μεγαλώνει και έχει τη δική του ύπαρξη στον κόσμο. Έχει νέα ζωή.

Τώρα, όταν Λέω ότι η ειλικρίνεια υπάρχει σε μια παρούσα νοητική κατάσταση, μην νομίζετε ότι δεν θα πρέπει να γνωρίζετε για το παρελθόν. Αυτό που Λέω είναι να μην αφήσετε το παρελθόν σας να καθορίσει πώς θα ανταποκριθείτε και τι θα διαπιστώσετε ως αποτέλεσμα.

Να είστε πολύ συμπονετικοί. Εάν θέλετε να είστε πιο σοφοί και πιο συνειδητοποιημένοι, η συμπόνια είναι απαραίτητη. Θα είστε πολύ περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως άνδρας ή γυναίκα της Γνώσης. Αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καταδίκη, εκτός και αν αυτή η συνειδητοποίηση μετριάζεται από μια μεγαλύτερη κατανόηση.

Όταν Μιλώ για την Ευρύτερη Κοινότητα και σας παρέχω αυτή τη μεγαλύτερη πεποίθηση και προοπτική και σας παρέχω πληροφορίες για την Ευρύτερη Κοινότητα, παρακολουθείστε τι λέτε στον εαυτό σας. Αναστείλετε την κρίση. Μην αντιδράτε. Αυτό είναι μια πειθαρχία. Οι νέες πληροφορίες απαιτούν μια παρούσα νοητική κατάσταση. Οι νέες πληροφορίες το απαιτούν, και η αξιολόγηση όλων όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν το απαιτεί επίσης αυτό. Εάν θέλετε να έχετε μια μεγάλη εικόνα των δραστηριοτήτων σας στο παρελθόν, ασχοληθείτε μαζί τους σε μια παρούσα νοητική κατάσταση. Αναστείλετε την ανάγκη να βγάλετε συμπεράσματα. Μην ενισχύετε το προσωπικό σας νου, δημιουργώντας όλο και περισσότερα τούβλα κρίσεων πάνω στα οποία θα σταθείτε. Ο αετός που πετάει θα ανεβαίνει πάντα υψηλότερα από αυτόν ή αυτήν που κατασκευάζει έναν πύργο από τον οποίο θα κοιτάξει από ψηλά. Όσο ψηλότερος είναι ο πύργος, τόσο μεγαλύτερη είναι η φυλακή για σάς – μια φυλακή από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Καλύτερα να αναπτύξετε φτερά παρά να χτίζετε πύργους προς τον ουρανό.

Η ειλικρίνεια είναι κάτι που μπορείτε να εξασκείτε καθημερινά σε κάθε περίπτωση. Ακολουθούν δύο ερωτήσεις που μπορείτε να ρωτάτε τον εαυτό σας όταν ασχολείστε με νέες εμπειρίες που, ανεξάρτητα από την κατάσταση του νου σας, πρέπει να κάνετε συνεχώς: “Τι γνωρίζω γι αυτό;” και “Τι πρέπει να κάνω;” Εάν ρωτάτε αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να είστε πρόθυμοι να μην έχετε τις απαντήσεις. Θυμηθείτε ότι η Γνώση σιωπά τις περισσότερες φορές. Είναι σιωπηλή και παρατηρητική . Επομένως, για να μάθετε από τη Γνώση, πρέπει και εσείς να σιωπάτε και να παρατηρείτε.
Σκεφτείτε το ως εξής: Φανταστείτε για μια στιγμή ότι η Γνώση είναι ένας πολύ σοφός, άγιος άνθρωπος- φωτισμένος, αν σας αρέσει αυτή η ιδέα. Αυτό το πρόσωπο είναι διαθέσιμο σε εσάς, γι ‘αυτό πηγαίνετε σε αυτόν ή σε αυτήν με όλες τις ερωτήσεις σας και λέτε, “Δάσκαλε ή Μάστερ ή Άγιε, πες μου τι πρέπει να κάνω εδώ. Πες μου πού πρέπει να πάω. Πες μου αν πρέπει να πάρω αυτή την απόφαση. Εξήγησε μου τι συνέβη χθες με μένα. Ποια είναι η σημασία του ονείρου μου; Θα βρω την αγάπη μου στο μέλλον; Θα έχω χρήματα; Θα πετύχω; ”
Ωστόσο, όταν πηγαίνετε στον δάσκαλό σας, διαπιστώνετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο δάσκαλός σας είναι σιωπηλός. Στην αρχή, φεύγετε πολύ απογοητευμένοι. Ίσως να ενοχλείστε από αυτή τη σιωπή. Μπορεί να πείτε: “Αυτή ήταν μια ειλικρινής ερώτηση. Έχω το δικαίωμα να τη ρωτήσω. Αυτή είναι μια ειλικρινής ερώτηση και το μόνο που παίρνω είναι η σιωπή’’. Λοιπόν, αν επιστρέψετε ξανά και ξανά και συνεχίζετε, ακόμα κι αν το μόνο που παίρνετε είναι η σιωπή, τότε μετά από λίγο θα αρχίσετε να σκέφτεστε ότι ίσως πρέπει να στοχαστείτε τι ρωτάτε και να σκεφτείτε εάν είστε πραγματικά έτοιμοι να πάρετε μια απάντηση. Καθώς το αναλογίζεστε αυτό, θα πρέπει να ρωτήσετε αν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε και πόσο ευέλικτοι είστε. Θέλετε περισσότερες απαντήσεις απλά για να δώσετε στο νου σας το καύσιμο με το οποίο να σκέφτεται τις παλιές του σκέψεις;

Η σιωπή είναι μια κατάλληλη απάντηση για τις περισσότερες από τις ερωτήσεις που θέτουν οι άνθρωποι επειδή τα περισσότερα από αυτά τα ερωτήματα είναι άχρηστα. Είναι τότε όταν κάποιος υποβάλλει μια ερώτηση με πραγματικά κίνητρα, μια πραγματική επιθυμία για αλήθεια και μια προθυμία να αλλάξει όπου μια απάντηση έχει πραγματική αξία και αντίκτυπο. Έτσι, αν συνεχίσετε να πηγαίνετε στον σοφό σας, άγιο άνθρωπο, μια μέρα αυτός ή αυτή θα πει, “Ακούστε, δοκιμάστε αυτό” ή “Σκεφτείτε αυτό” ή “Σταματήστε να το κάνετε αυτό” και είστε συγκλονισμένοι γιατί τελικά, μετά από όλο αυτό το διάστημα, έχετε μια απάντηση. Μετά από εκατοντάδες ερωτήσεις και κάθε είδους απογοητεύσεις και αντιδράσεις, παίρνετε τελικά μια απάντηση. Αλλά δεν ξέρετε τι να κάνετε με την απάντηση, έτσι επιστρέφετε και λέτε, “Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω; Τι πρέπει να κάνω; “Σιωπή.

Η απάντηση είναι ένα πρόβλημα για να το επιλύσετε. Πρέπει να το επιλύσετε. Θα μπορούσε να είναι μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να μάθετε να επιλύσετε. Μαθαίνοντας να τα επιλύετε σας αναπτύσσει ως άτομο, ωριμάζει το νου σας και σας δίνει μεγαλύτερη κατανόηση. Μια σοφή απάντηση είναι πάντα μια διαδικασία ανάπτυξης. Γι ‘αυτό πρέπει να είναι σπάνια. Συχνά οι άνθρωποι δεν έχουν δεσμευτεί σε καμία ανάπτυξη. Απλώς θέλουν νέες ιδέες να κρατήσουν το νου τους ενεργό και να συνεχίσουν τα πάθη τους.

Η Γνώση μέσα σας είναι σαν αυτόν τον σοφό άγιο άνθρωπο. Έτσι, πηγαίνετε με ερωτήσεις και δεν παίρνετε τίποτα, και είστε δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι. Αμφισβητείτε τον εαυτό σας και αμφιβάλλετε για τη Γνώση και λέτε στον εαυτό σας: “Λοιπόν, ίσως όλο αυτό είναι ένας τρόπος αυταπάτης. Θα κάνω ακριβώς αυτό που θέλω. Ίσως θα διαβάσω ένα νέο βιβλίο και θα πάρω νέες ιδέες και θα το πραγματοποιήσω αυτό. “Αλλά αν συνεχίσετε να επανέρχεστε ξανά και ξανά και δεν αποδέχεστε καμία ιδέα, που ο νους σας ονοματίζει όλες αυτές τις παρελάσεις ως Γνώση, τότε θα αναπτύξετε την συνειδητοποίηση και τη διάκριση. Και τελικά θα δείτε ακόμα και την αναγκαιότητα και την αξία της διάκρισης.

Ως εκ τούτου, η πραγματική ειλικρίνεια φέρνει την ικανότητα να περιμένετε, την ικανότητα να αξιολογείτε τον εαυτό σας εποικοδομητικά, την ικανότητα να διακρίνετε, την ικανότητα να μην μιλάτε όταν πρέπει, την ικανότητα να μιλάτε όταν πρέπει, την ικανότητα να ακολουθείτε μια Μεγαλύτερη Δύναμη μέσα σας, την ικανότητα να παραμένετε με αυτό που γνωρίζετε και τη ικανότητα να αποφεύγετε ή να απομακρύνεστε από αυτό που είναι επιβλαβές ή αναληθές.

Έτσι, προχωρώντας προς την ειλικρίνεια, σκεφτείτε ποιο είναι το εύρος της ειλικρίνειας σας τώρα. Υπό ποιες συνθήκες θα λέγατε την αλήθεια; Κάτω από ποιες συνθήκες θα δεσμευόσασταν σε μια μορφή δράσης, αισθανόμενος ότι ήταν το σωστό πράγμα να κάνετε χωρίς να γνωρίζετε τις συνέπειες ή τι θα απαιτούσε από εσάς ή ακόμα και αν τελικά ήταν το σωστό; Κάτω από ποιες συνθήκες δεν θα μιλούσατε, ακόμα κι αν είστε σίγουροι για κάτι; Αυτά είναι πολύ σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να εξετάσετε.
Μην πείτε ότι απαιτείτε ειλικρίνεια από άλλους ανθρώπους σαν να ήταν ένα δικαίωμα, το δικαίωμά σας στην ειλικρίνεια. Πράγματι, η ειλικρίνεια είναι ένα προνόμιο, κάτι σπάνιο και υπέροχο στον κόσμο. Αν μια μεγαλύτερη αλήθεια ειπωθεί, χωρίς προσωπική επένδυση ή για προσωπική ευεργεσία, αυτό είναι ένα σπάνιο πράγμα. Δεν είναι δικαίωμά σας να έχετε ειλικρίνεια. Μην το ζητήσετε από κάποιον εάν δεν μπορεί να το δώσει σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση. Θυμηθείτε, όλοι έχουν όρια εδώ. Έχετε όρια. Ποια είναι τα όριά σας; Γνωρίστε τα όριά σας και θα είστε σε θέση να δείτε τους άλλους με μεγαλύτερη συμπόνια. Αναγνωρίστε πόσο μεγάλο και δύσκολο πράγμα είναι να κερδίσετε πραγματική ειλικρίνεια και δεν θα το ζητάτε από τους άλλους.

Πώς επιτυγχάνετε η ειλικρίνεια; Επιτυγχάνετε ειλικρίνεια μέσω της αποκατάστασης της Γνώσης και μέσω της ανάπτυξης της πραγματικής Σοφίας – που εύκολα λέγεται, αλλά είναι δύσκολο να γίνει. Το πιο άμεσο μονοπάτι είναι η απότομη ανάβαση. Ο ταχύτερος δρόμος προς την κορυφή του βουνού είναι η ευθεία. Γι ‘αυτό, πάρτε το δρόμο του ζικ-ζακ προς την αλήθεια. Υπομονή, ανάπτυξη, σιωπή και διάκριση – μάθετε να τα αφομοιώνετε αργά και προσεκτικά. Αποκτήστε μια παρούσα νοητική κατάσταση.