Επίλυση Προβλημάτων

Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού
Μάρσαλλ Βιάν Σάμμερς
στις 4 Απριλίου 1992
στο Μπόλντερ, Κολοράντο

Σημείωση προς τον αναγνώστη:

Η μετάφραση αυτή δόθηκε στη Society από μαθητές του Νέου Μηνύματος, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να μεταφράσουν το αρχικό Αγγλικό κείμενο. Κάνουμε αυτή τη μετάφραση διαθέσιμη στον κόσμο σε αυτή την πρώιμη φόρμα, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με ένα μέρος του Νέου Μηνύματος στη δική τους γλώσσα.


Το να λύνεται προβλήματα και να μαθαίνεται να ασχολείστε με τη Γνώση είναι ένα σημαντικό στοιχείο μάθησης του Δρόμου της Γνώσης στην Ευρύτερη Κοινότητα και κατανοείται τη πραγματοποίηση της συνολικής εφαρμογής του στη ζωή σας. Τόσο πλήρης είναι η Γνώση και η εφαρμογή της, και καθώς προχωράτε, συνειδητοποιείτε ότι η Γνώση είναι μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Είναι απλά πολύ ακίνητη και εσείς είστε πολύ θορυβώδεις. Καθώς βιώνετε αυτή την Πνευματική Παρουσία που βρίσκεται μαζί σας στην ακινησία της, αρχίζετε να αποκτάται εμπιστοσύνη ότι εάν όλα είναι ήσυχα με τη Γνώση, τότε είναι καιρός να είστε και σεις ήσυχοι, καθώς φροντίζετε τις εγκόσμιες δραστηριότητες της ζωής σας και εκπληρώνετε τις κανονικές σας υπευθυνότητες.

Προβλήματα μεγάλα και μικρά εμφανίζονται και εδώ η Γνώση παίζει ένα πολύ σημαντικό μέρος. Φαίνεται μπερδεμένη στον παραλήπτη επειδή η Γνώση λειτουργεί πολύ διαφορετικά από το προσωπικό νου. Είναι ήρεμη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί από κάτι πέραν αυτής για να αποκαλυφθεί πλήρως. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τον τρόπο που σκέφτεστε – να ζυγίζετε τα πάντα με το νου, να συγκρίνετε, να αναρωτιέστε, να δημιουργείτε μικρά σενάρια, να ανακαλείτε προηγούμενα[σενάρια], να αποφεύγετε ορισμένα ενοχλητικά θέματα και να αντιδράτε αρνητικά σε θέματα που σας καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια. Δουλειά δουλειά δουλειά. Απασχολημένοι, απασχολημένοι, απασχολημένοι . Είναι σαν μια σύσκεψη που δεν τελειώνει ποτέ.
Ο προσωπικός σας νους έχει πάντα την μηχανή σε λειτουργία. Μόνο όταν πηγαίνετε κάπου αλλού ενώ λειτουργεί, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει κάτι άλλο μέσα σε σας. Υπάρχει ένα πολύ διαφορετικό είδος νου εκεί. Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη και θα έρθει σιγά- σιγά, επειδή για να περάσετε από το στάδιο του να ζείτε στο προσωπικό σας νου στο να ζείτε στο νου της Γνώσης είναι μια τόσο ολοκληρωμένη και ολική μετάβαση που θα απαιτήσει μια εντελώς διαφορετική προοπτική και προσέγγιση στη ζωή, μια διαφορετική αίσθηση ταυτότητας και μια διαφορετική βάση για τις σχέσεις και τις δραστηριότητες στον κόσμο.

Λοιπόν, πώς λύνεται τα προβλήματα; Αρχικά, ας μιλήσουμε για το είδος των προβλημάτων που προσπαθείτε να λύσετε. Λοιπόν, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, υπάρχουν ενδιάμεσα προβλήματα και υπάρχουν μικρά προβλήματα. Περιστασιακά, η Γνώση θα σας βοηθήσει στα μικρά προβλήματα, αλλά συχνά δεν θα το κάνει, γι ‘αυτό πρέπει απλά εσείς να τα αντιμετωπίσετε. Αυτό είναι συνήθως πιο εύκολο από ό, τι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, αλλά επειδή συχνά δεν δέχονται ότι το πρόβλημα υπάρχει ή ίσως έχουν κάποιο βαθμό παράπονου για την εμφάνισή του, για αυτούς ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να φανεί πολύ μεγάλο. Έτσι, αντί να διορθώσετε απλώς την κατάσταση ή να διακρίνετε πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, υπάρχει συχνά σύγχυση με πολύ αναστάτωση και πολλές συνομιλίες με τον προσωπικό νου που φορτίζεται με αυτές, εργαζόμενος με υπερωρίες. Αυτή είναι μια μεγάλη αντίδραση σε ένα μικρό πρόβλημα.

Εδώ είναι το πρόβλημα με τα προβλήματα: μικρό πρόβλημα, μεγάλη αντίδραση·μεγάλο πρόβλημα, μικρή αντίδραση. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εάν χάσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας ή εάν τα ελαστικά σας ξεφουσκώσουν ή εάν κάνατε κάποιο λάθος ή εάν παραμελήσετε κάτι ή αν ξεχάσατε κάτι ή εάν κάποιο μηχανικό πράγμα που εσείς κατέχετε ή εάν το μηχανικό αντικείμενο κάποιου άλλου σπάσει όλα αυτά είναι μικρά προβλήματα, αλλά συχνά υποκινούν μεγάλες αντιδράσεις. Το γεγονός ότι υποκινούν μια μεγάλη αντίδραση είναι μέρος του μεγαλύτερου προβλήματος. Γι ‘αυτό, αντί να χρεώνουμε μόνο την επίλυση προβλημάτων, δεξιά και αριστερά, μικρά και μεγάλα, ας περιγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γνώση και τα διάφορα προβλήματα στα οποία εργάζεστε.
Προσπαθώντας να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, είτε πρόκειται για αναγκαιότητα είτε για προτίμηση, είναι πάντα ένα μικρό πρόβλημα. Το ερώτημα “Πώς μπορώ να κερδίσω περισσότερα χρήματα;” μπορεί να καταναλώσει το ενενήντα οκτώ τοις εκατό της ενέργειας σας, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μικρό πρόβλημα. Ακόμη και αν η λύση απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, είναι ένα μικρό πρόβλημα.

Τα μικρά προβλήματα περιλαμβάνουν τα περισσότερα από τα προβλήματα που οι άνθρωποι ασχολούνται προσπαθώντας είτε να τα λύσουν είτε να τα αποφύγουν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο τρεις πιθανές απαντήσεις που μπορείτε να έχετε σε ένα πρόβλημα, μεγάλο ή μικρό. Μπορείτε να το αποφύγετε και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, γιατί τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ έξυπνα στην αποφυγή. Μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε γι ‘αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το αποφύγετε, αλλά δεν έχετε ακόμη δεσμευτεί να το επιλύσετε, ώστε διαμαρτύρεστε γι’ αυτό. Ή, μπορείτε να το λύσετε. Στα δύο πρώτα, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε ένα μικρό πρόβλημα. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στο να αποφεύγετε τα προβλήματα και στο να διαμαρτύρεστε για αυτά.

Τώρα, ένα μικρό πρόβλημα γίνεται ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, ή ας πούμε ότι γίνεται ένα ενδιάμεσο πρόβλημα, αν το παραμελήσετε. Τότε οι συνέπειες της αποφυγής ή της μη λύσης του γίνονται πιο ενοχλητικές, πιο δύσκολες και ίσως πιο ακριβές. Ένα μικρό πρόβλημα συνήθως μπορεί να γίνει μόνο ένα ενδιάμεσο πρόβλημα. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι κάτι άλλο.

Εάν ένα πρόβλημα παραμεληθεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά από μόνο του, δεν αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το μικρό πρόβλημα δεν επιλύθηκε ή υπήρξε υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Αυτό είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Εάν ένα μικρό πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου γίνεται μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό δεν είναι από μόνο του ένα μεγάλο πρόβλημα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν αναγνωρίστηκε καταρχάς.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται στη Γνώση. Η Γνώση σας κουνάει σημαίες, σας δείχνει σημάδια, κάνει τα πάντα για να προειδοποιήσει το άτομο, αλλά το άτομο δεν το αντιλαμβάνεται ή το αποφεύγει. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στη ζωή – μη συμμετέχοντας στη ζωή, δεν βρίσκονται σε σχέση με τη ζωή, προχωρώντας μπροστά σύμφωνα με τις φιλοδοξίες τους, προσπαθώντας να ζήσουν τις δικές τους ιδέες και ιδανικά – αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και γεννά τα περισσότερα μικρά προβλήματα.

Έτσι, επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο περισσότερο γενικά για τα προβλήματα, και στη συνέχεια θα διερευνήσουμε την επίλυση μικρών προβλημάτων, ενδιάμεσων προβλημάτων και έπειτα το μεγάλο πρόβλημα. Πρώτα απ όλα, μην προσπαθήσετε να μην έχετε προβλήματα. Αυτό δεν είναι έξυπνο. Επειδή έχετε να κάνετε με τον φυσικό κόσμο, υπάρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα για επίλυση. Επειδή έχετε ένα προσωπικό νου που είναι διαχωρισμένος από τη ζωή, έχει πολλά προβλήματα. Επειδή δεν ασχολείστε πλήρως με τη Γνώση, έχετε προβλήματα. Έτσι, έχουμε πολλά προβλήματα. Η προσπάθεια να μην έχετε προβλήματα ή να προσπαθείτε να τα διασκεδάσετε αντί να επιλύσετε τα προβλήματα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα ή, καλύτερα, τονίζει το μεγάλο πρόβλημα. Η Γνώση επιλύει συνεχώς τα προβλήματα, αλλά επιλύει μόνο τα ενδιάμεσα προβλήματα και το μεγάλο πρόβλημα. Γιατί; Επειδή τα άλλα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν από το προσωπικό σας νου.
Πολλοί λένε: “Μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα. Θα χρησιμοποιήσω την κοινή λογική. “Για παράδειγμα, αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας, θα χαλάσουν και αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη ενόχληση. Αυτό είναι η κοινή λογική. Η κοινή λογική είναι σαν τη Γνώση του νηπιαγωγείου. Είναι σαν τη Γνώση σε ένα πολύ υποτυπώδες επίπεδο. Αυτό είναι όταν κάτι είναι προφανές και συνεχίζει να σκοντάφτει επάνω σας. Αν δεν πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, θα χάσετε πράγματα. Εάν λέτε ψέματα στους ανθρώπους, το πρόβλημα θα σας ακολουθήσει. Αυτά όλα είναι κοινή λογική, Γνώση νηπιαγωγείου . Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν αυτά τα θέματα, αλλά επιλέγουν να μην δώσουν προσοχή επειδή δεν θεωρούν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να το πράξουν ή ίσως να κοστίσει κάποια χρήματα ή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποιου είδους δυσφορία όσον αφορά αυτό, ή θα χρειαστεί απλά περισσότερη προσπάθεια στην καθημερινότητα της ζωής.

Έτσι, θα έχετε προβλήματα, και θα είναι και στα τρία επίπεδα επειδή υπάρχουν ήδη σε τρία επίπεδα. Τα μικρά προβλήματα είναι προβληματικά επειδή ζείτε σε ένα φυσικό σύμπαν. Τα ενδιάμεσα προβλήματα είναι μικρά προβλήματα για τα οποία δεν έχει ληφθεί μέριμνα. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι, είστε διαχωρισμένοι από τη Γνώση και από άλλα ζωντανά πράγματα, σαν αποτέλεσμα. Αυτή είναι η κατάσταση όλων, έτσι είναι προφανές ότι η μάθηση για την επίλυση προβλημάτων είναι πολύ σημαντική.

Τα περισσότερα μικρά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με το προσωπικό σας νου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα απλά. Απλώς σημαίνει ότι μπορούν να λυθούν. Με άλλα λόγια, εάν ξεκινήσατε να ανάψετε το αυτοκίνητό σας και ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά, αυτό δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια μεγάλη ενόχληση, αλλά δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πολύ σπάνια είναι απειλητικό για τη ζωή. Έτσι, θα πρέπει να διαλογιστείτε για το τι πρέπει να κάνετε; Ίσως. Αλλά η κοινή λογική είναι που θα σας βοηθήσει. Μερικές φορές, αν χάσετε τα κλειδιά σας, θα τα βρείτε όπου και να είναι, αλλά άλλες φορές μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε ολόκληρο το σπίτι. Είναι ένα μικρό πρόβλημα. Γίνεστε πιο αποτελεσματικοί, πιο ικανοί και πιο επαρκείς στον φυσικό κόσμο, λύνοντας αυτά τα μικρά προβλήματα, ξανά και ξανά.

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης είναι στο πως να μαθαίνετε να λύνεται προβλήματα. Αν είναι έτσι, γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφορτωθούν τα προβλήματά τους ώστε να είναι άνετοι; Αυτό είναι σαν να λέτε ότι δεν θέλετε να εκπαιδευτείτε. Τώρα, εάν αντιμετωπίζετε τα μικρά προβλήματα χωρίς τόση αποφυγή, άρνηση και διαμαρτυρία, δεν καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ζωής σας και σας επιτρέπουν να γίνετε πιο συνειδητοποιημένοι, πιο ευσυνείδητοι και πιο ικανοί σε πρακτικούς τρόπους. Αυτό σας απαλλάσσει ώστε να αναλάβετε το μεγάλο πρόβλημα της ζωής.

Το μεγάλο πρόβλημα θέτει τα εξής ερωτήματα: Ποιος είσαι; Γιατί είσαι εδώ; Ποιο πράγμα έχεις έρθει εδώ για να ολοκληρώσεις; Πώς θα επανασυνδέσεις τον εαυτό σου με το βαθύτερο νου σου; Αυτό απαιτεί να θέτετε αυτές τις ίδιες ερωτήσεις με διαφορετικούς τρόπους. Απαιτείται η εξέταση του μεγάλου προβλήματος από πολλές διαφορετικές γωνίες. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που οι άνθρωποι το βλέπουν με διαφορετικούς τρόπους και έχουν πολύ διαφορετικές ερμηνείες. Είναι σαν να βλέπετε ένα τεράστιο πράγμα, αλλά δεν μπορείτε να το δείτε ολόκληρο. Μπορείτε να δείτε μόνο ένα μέρος του. Έτσι, κάποιος εδώ βλέπει αυτό το κομμάτι και κάποιος εκεί πέρα βλέπει εκείνο το κομμάτι. Και αν τυχαίνει να επικοινωνούν, έχουν εντελώς διαφορετικές ιστορίες για το τι βιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να πείτε ότι το μεγάλο πρόβλημα προσπαθεί να γίνει πνευματικά συνειδητό ή ότι προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το μεγάλο πρόβλημα με πραγματική ειλικρίνεια ή το μεγάλο πρόβλημα είναι η διάκριση στις σχέσεις. Αυτό είναι το ίδιο πρόβλημα, αλλά το βιώνετε και το παρατηρείτε από διαφορετικές προοπτικές. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ακόμα κι αν λύσετε όλα τα μικρά προβλήματα και έχετε μεγάλη άνεση στη ζωή, αν δεν αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα, δεν θα αισθάνεστε ανακούφιση και τα μικρά θα σας απασχολούν ακόμα.

Εάν ζούσατε σε μια ιδανική ή αγνή κατάσταση στον κόσμο, δεν θα υπήρχαν ενδιάμεσα προβλήματα. Υπάρχουν μόνο μικρά προβλήματα και το μεγάλο πρόβλημα και τα περισσότερα μικρά προβλήματα μπορούν να λυθούν με την κοινή λογική. Εάν τα παραμελήσετε ή τα αποφύγετε ή αν δεν τα συνειδητοποιήσετε, γίνονται ενδιάμεσα προβλήματα και στη συνέχεια η Γνώση θα σας βοηθήσει. Για παράδειγμα, εάν αισθάνεστε την ανάγκη να πάτε στο γιατρό επειδή έχετε πόνους και δεν παίρνετε το μήνυμα και πείτε στον εαυτό σας: “Ω, δεν μπορώ να το αντέξω. Θα ασχοληθώ με αυτό με κάποιο άλλο τρόπο” ή κάτι τέτοιο, τελικά θα γίνει ένα ενδιάμεσο πρόβλημα και η Γνώση θα αρχίσει να σας ζητάει να κάνετε κάτι. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε κάτι. Θα νιώσετε την εσωτερική ώθηση της Γνώσης. Γιατί η Γνώση δεν ασχολείται περισσότερο με τα καθημερινά προβλήματα, ακόμα και με τα επιβαρυντικά; Γιατί; Επειδή η Γνώση ασχολείται με την επίλυση του μεγάλου προβλήματος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σας. Εάν κινείστε προς την κατεύθυνση της επίλυσης εκεί, μπαίνετε σε μια νέα ζωή. Εδώ τα μικρά προβλήματα συνεχίζονται, αλλά παραμένουν μικρά.
Τι αντικαθιστά τα προβλήματα; Η Ελευθερία. Εάν τα μικρά σας προβλήματα παραμείνουν μεγάλα και εριστικά και απορροφήσουν όλη την ενέργειά σας, δεν μπορείτε να κατακτήσετε την ελευθερία. Τι είναι ελευθερία; Η ελευθερία ανταποκρίνεται στην αλήθεια μέσα σας και την ακολουθεί. Η ελευθερία σας είναι να είστε σε θέση να το κάνετε αυτό. Αυτό λύνει το μεγάλο πρόβλημα και σας δίνει τη δυνατότητα να βιώσετε την αξία και τον σκοπό σας στον κόσμο. Όταν συμβαίνει αυτό, η αγάπη για τον εαυτό σας είναι φυσική. Όταν η αγάπη για τον εαυτό σας συμβεί, οι σχέσεις σας μπαίνουν στη σωστή σειρά. Αυτό είναι ελευθερία. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ελευθερία υπάρχει όταν είναι σε θέση να κάνουν ό, τι θέλουν με ελάχιστα εμπόδια ή φραγμούς. Αυτό δεν είναι ελευθερία. Η έλλειψη φραγμών είναι απαραίτητη έως ένα σημείο, αλλά αυτό δεν είναι ελευθερία. Σκεφτείτε κάποιον που ζει σε μια χώρα όπου υπάρχει πολύ μικρή πολιτική ελευθερία και πάρτε κάποιον που ζει σε μια χώρα όπου υπάρχει μεγάλη πολιτική ελευθερία. Το άτομο στην τελευταία περίπτωση θα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα και ευκαιρίες, αλλά δεν σημαίνει ότι θα επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα στη ζωή πιο αποτελεσματικά από ότι το άλλο άτομο. Σημαίνει απλά ότι τα μικρά τους προβλήματα είναι διαφορετικά.

Θυμηθείτε ότι η Γνώση ασχολείται με την επίλυση του μεγάλου προβλήματος και με το να διατηρεί τα μικρά προβλήματα μικρά, επιτρέποντάς σας να τα λύσετε στο επίπεδο στο οποίο εμφανίζονται . Επειδή όλοι έχουν το μεγάλο πρόβλημα, αυτό δημιουργεί πολλά μικρά προβλήματα που δεν θα υπήρχαν διαφορετικά. Για παράδειγμα, εξετάστε την ιδέα της επίλυσης προβλημάτων στο επίπεδο στο οποίο συμβαίνουν. Αυτό έχει νόημα, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Εάν χάσετε τα κλειδιά σας και ψάχνετε παντού στο σπίτι και θεωρήσετε ότι “αυτό πρέπει να έχει κάποια πνευματική σημασία για μένα” ή “αυτό πρέπει να αποτελεί κάποια πτυχή της ψυχολογίας μου” και αρχίσετε να εμπλέκεστε σε διάφορα είδη υποθέσεων , τότε το μικρό σας πρόβλημά αρχίζει να αντιπροσωπεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο και εσείς βρίσκεστε παγιδευμένοι στο να ψάχνετε να βρείτε τη σημασία του. Εν τω μεταξύ, δεν βρέθηκαν τα κλειδιά σας. Περιμένουν κάπου εκεί για να τα βρείτε, αλλά ο νους σας είναι εκτός σας κάνοντας κάτι άλλο.

Όταν οι άνθρωποι ασχολούνται με την προσωπική τους ανάπτυξη με συνειδητό και ενεργό τρόπο, συχνά φουσκώνουν τα πράγματα τρομακτικά. Όλα όσα συμβαίνουν έχουν ιδιαίτερη σημασία γι ‘αυτούς. Όλα όσα αισθάνονται πρέπει έχουν ιδιαίτερη σημασία. Όλα τα προβλήματά τους αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερες αλήθειες ή μεγαλύτερες ειδικές ανάγκες στη ζωή. Η απώλεια των κλειδιών είναι φυσιολογική. Θα σας συμβεί ανεξάρτητα από το ποιος είστε. Ακόμη και ο άνδρας και η γυναίκα της Γνώσης θα χάσουν τα κλειδιά τους. Ο άνδρας και η γυναίκα της Γνώσης θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν. Η διαφορά είναι στην εμπειρία τους της Γνώσης και στο που αφιερώνουν την ενέργειά τους. Τα περισσότερα από τα πράγματα στον κόσμο που απασχολούν τους ανθρώπους και τους κυριεύουν είναι μικρά προβλήματα που έχουν γίνει μεγαλύτερα. Είτε έχουν παραμεληθεί είτε τους έχει δοθεί πολύ μεγάλη σημασία.

Η Γνώση ασχολείται με τα μεγάλα θέματα, αλλά παρακολουθεί τα πάντα. Έτσι, χάνετε τα κλειδιά σας και πηγαίνετε στη Γνώση και λέτε, “Πού είναι τα κλειδιά μου; Θα διαλογιστώ. “Μερικές φορές σας έρχεται να κοιτάξετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος και λέτε:” Ω, υπέροχο! Η Γνώση είναι τόσο καλή! “Άλλες φορές προσπαθείτε να εστιαστείτε και δεν υπάρχει τίποτα εκεί και τελικά πρέπει να κοιτάξετε παντού στο σπίτι. Και τότε σκέφτεστε, “Λοιπόν, ίσως η Γνώση δεν λειτουργεί.” Η Γνώση ασχολείται με κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτά τα πράγματα.
Συχνά όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να μαθαίνουν τον δρόμο της Γνώσης της Ευρύτερης Κοινότητας, τρέφουν αδιάκοπα ερωτήματα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σχετικά με αυτό και τι πρέπει να κάνουν σχετικά με εκείνο και πώς μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και πώς μπορούν να βρουν την αληθινή αγάπη και πώς μπορούν να απαλλαγούν από πόνους και ενοχλήσεις και ούτω καθεξής . Δεν υπάρχει εσωτερική ανταπόκριση και λένε: «Είτε είμαι πολύ ηλίθιος για να αποκτήσω τη Γνώση, ή ίσως η Γνώση δεν υπάρχει». Η Γνώση ασχολείται με κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτά τα ερωτήματα. Είναι σαν ένας επιστήμονας που εργάζεται για μια σημαντική ανακάλυψη.
Πρέπει να λύσετε το ενενήντα τοις εκατό των προβλημάτων σας. Να είστε πολυμήχανος. Αναζητήστε βοήθεια. Μάθετε πράγματα. Αυτή είναι η παιδεία σας όντας ένα ανθρώπινο ον. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ωριμάσετε ως ανθρώπινο ον: αποδεχόμενοι αυτά τα προβλήματα, μαθαίνοντας να τα κατανοείτε και επιλύοντας τα. Αλλά δεν θέλετε ενδιάμεσα προβλήματα, γιατί θα σας κλέψουν το χρόνο, την ενέργεια και την εστίασή σας στη ζωή.
Τώρα ας μιλήσουμε για το μεγάλο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορείτε να το καθορίσετε με έναν ενιαίο ορισμό. Αν έχετε μάθει να λύνεται επαρκώς τα μικρά προβλήματα ή να μπορείτε να τα εντοπίσετε καθώς προκύπτουν, τότε ίσως θα περάσετε ένα άλλο κατώφλι και θα εισέλθετε σε μια μεγαλύτερη διάσταση της ζωής σας. Εδώ υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, και εδώ υπάρχουν ανταμοιβές που δεν θα ήταν διαθέσιμες σε σας, εκτός αν έχετε αναζητήσει αυτή τη μεγαλύτερη επίλυση στη ζωή σας. Δεν υπάρχει μόνο επίλυση σε αυτό, υπάρχει ολοκλήρωση και μαζί με αυτό σε όλα αυτά τα πράγματα που έχετε έρθει στον κόσμο για να υπηρετήσετε. Η Γνώση είναι εδώ. Η Έννοια είναι εδώ – η υποκρυπτόμενη σημασία του τρόπου που συμπεριφέρεστε στα διάφορα θέματα και του ποιος είστε. Εδώ η έμφαση δεν δίνεται τόσο στα μικρά προβλήματα, αλλά σε ολόκληρο το περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν. Αλλάξτε αυτό το περιβάλλον και όλα αλλάζουν μαζί με αυτό. Τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται . Απλώς ελαχιστοποιούνται και γίνονται πιο ενδιαφέροντα. Πολύ λίγοι άνθρωποι εισέρχονται σε αυτό το επίπεδο επίλυσης προβλημάτων. Αυτό είναι πρόοδος.

Μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού στην Ευρύτερη Κοινότητα, είναι για την νοημοσύνη. Η νοημοσύνη αναπτύσσεται τόσο στο πλαίσιο της ζωής του ατόμου όσο και στο πέρασμα των γενεών στον ή στην ιδιαίτερη φυλή του, με την επίλυση προβλημάτων – μικρών και σε ορισμένες περιπτώσεις, και του μεγάλου. Η Γνώση είναι εκεί. Η Γνώση εργάζεται για το μεγάλο πρόβλημα. Η Γνώση σας καθοδηγεί να λύσετε τα ενδιάμεσα. Και για τα μικρά, η Γνώση σας λέει: “Αντιμετωπίστε το. Αντιμετωπίστε το. Αντιμετωπίστε το.” Μπορείτε να δείτε εδώ γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη Γνώση- την παρουσία της, την πραγματικότητά της ή τη Σοφία της. Έχουν μικρά προβλήματα που έχουν γίνει μεγάλα γι ‘αυτούς. Ζητούν από τη Γνώση να τα λύσει και η Γνώση λέει: “Αντιμετωπίστε το. Αντιμετωπίστε το. “Λένε,” Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω! Είναι πάρα πολύ μεγάλο! Είναι πολύ δύσκολο! “Η Γνώση λέει: “Αντιμετωπίστε το.” Η Γνώση δεν γίνεται κατανοητή εδώ επειδή οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα μικρά προβλήματα είναι εξαιρετικά πελώρια.

Όταν λύνετε τα προβλήματα και αντιμετωπίζετε τα περισσότερα από αυτά, τι έχει απομείνει; Νοιώθετε ένα κενό. Αυτή είναι η πρόσκληση να μπείτε στο μυστήριο της ζωής σας, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα για επίλυση, απογοητεύονται, αρχίζουν να αγχώνονται και έπειτα νοιώθουν κενοί.

Στον τομέα του μεγάλου προβλήματος, εργάζεστε με τη Γνώση, ακολουθείτε τη Γνώση και η Γνώση σας διδάσκει πώς να αντιμετωπίσετε όλα τα πρακτικά διλήμματα που σας απασχολούν. Σας διδάσκει πώς να αντιμετωπίσετε τις διορθώσεις που πρέπει να κάνετε στη δική σας σκέψη και στη συναισθηματική σας ζωή. Όταν εργάζεστε με τη Γνώση, λαμβάνετε το μεγαλείο της Γνώσης, τη σιωπή της Γνώσης, το μυστήριο της Γνώσης, τη διάκριση της Γνώσης και την ειρήνη της Γνώσης.
Είναι αλήθεια ότι όσο πιο σοφό γίνεται ένα άτομο, τόσο λιγοστεύουν τα μικρά προβλήματα που έχει και τόσο μεγαλύτερη αξία δίνουν στη κενότητα έτσι ώστε να μπορούν να ασχοληθούν με τη Γνώση σε μεγάλο βαθμό. Αρχικά, ένα άτομο κυριεύεται από τα μικρά προβλήματα και τα ενδιάμεσα προβλήματα, έτσι συχνά το πρώτο πράγμα που συμβαίνει ακολουθώντας τον Δρόμο της Γνώσης είναι να μάθετε πώς να λύνετε αυτά τα πράγματα έτσι ώστε να είστε ελεύθεροι να προχωρήσετε σε κάτι μεγαλύτερο. Και το αστείο είναι ότι πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Μπορείτε να λάβετε βοήθεια, αλλά πρέπει να το κάνετε. Είναι τότε όταν περνάς αυτό το κατώφλι και εισέρχεσαι στο μυστήριο της ζωής σου και αναλαμβάνεις μεγαλύτερα προβλήματα χωρίς να παραμελείς τα μικρά καθώς εισέρχεσαι στο τομέα του μεγάλου προβλήματος. Τότε είναι όπου η Γνώση γίνεται πολύ πραγματική. Με την πάροδο του χρόνου, αν επιμείνετε, θα αισθανθείτε το μεγαλείο της και θα αρχίσετε να κατανοείται την πρόθεσή της. Πριν από αυτό, η Γνώση είναι απλώς μια περίεργη και ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δύσκολα χρήσιμη για την επίλυση μικρών προβλημάτων, τα οποία συνήθως θεωρούνται μεγάλα προβλήματα.

Ένας άλλος τρόπος να το πούμε αυτό είναι όταν μαθαίνετε να λύνετε αποτελεσματικά τα μικρά προβλήματα, έτσι ώστε να έχετε λίγα από αυτά μαζί σας ανά πάσα στιγμή και είστε σε θέση να τα αντιμετωπίζετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, τότε προχωράτε σε ένα διαφορετικό είδος επίλυσης προβλημάτων στη ζωή και ένα εντελώς διαφορετικό είδος ζωής. Εδώ μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε το πρόβλημα για τους αρχάριους μαθητές της Γνώσης. Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν όλους στον κόσμο, αφού οι προηγμένοι μαθητές της Γνώσης γενικά δεν βρίσκονται καν εδώ στο φυσικό επίπεδο. Έτσι, να είστε ευχαριστημένοι που είστε αρχάριοι. Μπορείτε να δείτε το πρόβλημα για τους αρχάριους μαθητές της Γνώσης. Πιστεύουν ότι τα μικρά τους προβλήματα είναι μεγάλα· πιστεύουν ότι το μεγάλο τους πρόβλημα είναι μικρό ή δεν το σκέφτονται καθόλου. Και αναζητούν θεία παρέμβαση ή θεία συμβουλή για λογαριασμό τους .Επιδιώκουν τη Σοφία, αλλά η όλη προσέγγισή τους είναι λάθος. Η όλη αξιολόγηση είναι λανθασμένη. Τι συμβαίνει λοιπόν; Παρανόηση, σύγχυση, άγχος και δυσαρέσκεια. Δεν κατανοούν. Η Γνώση θα έπρεπε να έρθει και να τους βοηθήσει και να αποκαλυφθεί! Συχνά, ακόμη και η κοινή λογική είναι πέρα από την προσέγγιση των ανθρώπων. Δεν μπορούν να ασχοληθούν ούτε καν με αυτή, έτσι ποια είναι η αξία της αναζήτησης για κάτι μεγαλύτερο;

Υπάρχουν πολλά θέματα εδώ. Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι ασχολούνται με τη διερεύνηση της πιθανότητας ότι έχουν μια πνευματική ζωή, συχνά σκέφτονται ότι αν κάνουν το σωστό, όλα θα αντιμετωπιστούν τέλεια. Οι πόρτες θα ανοίξουν για εσάς. Τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο. Εάν κάτι είναι δύσκολο, λοιπόν, τότε κάτι πρέπει να είναι λάθος στην προσέγγισή σας, ή κάτι τέτοιο. Αυτό είναι εντελώς λάθος! Όταν έχετε την σωστή προσέγγιση για ένα θέμα, μερικές φορές τα πράγματα συμβαίνουν πολύ εύκολα και θαυμάσια. Μερικές φορές όταν έχετε την σωστή προσέγγιση , τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με πολλά εμπόδια και πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για να τα ξεπεράσετε. Μερικές φορές όταν προσεγγίζετε με λάθος τρόπο ένα θέμα, όλα φαίνεται να αντιμετωπίζονται και είναι εύκολα μέχρι να καταλάβετε πόσο λάθος είναι. Μερικές φορές όταν έχετε λανθασμένη προσέγγιση σε ένα θέμα,γίνεται πολύ δύσκολο και υπάρχουν τόνοι εμποδίων για να ξεπεραστούν, η διαφορά είναι ότι εδώ δεν μπορείτε να τα ξεπεράσετε. Έτσι, μην ξεγελιέστε από την εμφάνιση των πραγμάτων. Επειδή κάτι είναι δύσκολο ή προβληματικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λάθος να ασχοληθείτε με αυτό. Ο αληθινός δρόμος της ζωής για σας θα είναι θαυμάσια εύκολος κατά καιρούς, και άλλες φορές θα είναι πολύ δύσκολος. Ο λάθος δρόμος θα φαίνεται μερικές φορές εύκολος αλλά θα είναι πάντα δύσκολος.

Επομένως, η προσέγγιση για την οικοδόμηση της Σοφίας είναι να μάθουμε να λύνουμε τα μικρά προβλήματα στο επίπεδο που συμβαίνουν και να μην τα αφήσουμε να γίνουν ενδιάμεσα ή χρόνια προβλήματα. Κρατήστε τα μικρά, αλλά μην τα παραμελήσετε και στη συνέχεια αρχίστε να ασχολείστε με το πραγματικό πρόβλημα της ζωή σας, το οποίο ακολουθεί μια πορεία προς την συνειδητοποίηση και τη συνεισφορά. Και τα δύο είναι απαραίτητα, αλλά όχι το ένα χωρίς το άλλο. Εάν προσανατολίζεστε προς μια πνευματική ζωή και ξεχάσετε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας ή να εντοπίσετε τα κλειδιά σας ή να διατηρήσετε τη σωματική σας υγεία, θα βρεθείτε απέναντι σε πολλά είδη δυσκολιών και δεν θα πάτε πολύ μακριά. Έτσι, πρέπει να κάνετε και τα δύο. Τα μικρά σας προβλήματα θα μειωθούν καθώς θα μάθετε να μην τα αποφεύγετε, αλλά να τα επιλύετε μόλις τα αναγνωρίσετε. Τότε είστε ελεύθεροι να εξοικονομήσετε μέρος του χρόνου σας, της εστίασης και της συγκέντρωσης για το μεγάλο πρόβλημα.

Καθώς πλησιάζετε στο μεγάλο πρόβλημα, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε και οι ορισμοί σας θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτό θα σας οδηγήσει να συμμορφωθείτε σε μια Μεγαλύτερη Δύναμη μέσα σε σας και μέσα στον κόσμο. Καλείστε να συνεργαστείτε με την Μεγαλύτερη Δύναμη παρά να είστε μόνος αποδέκτης της. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι κάτι που μόλις λύνεται, τελειώνει. Είναι κάτι με το οποίο ζείτε και καθώς μαθαίνετε να ζείτε με το πρόβλημα με έναν συνειδητό και αποτελεσματικό τρόπο, μαθαίνετε να ζείτε την επίλυση. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το μεγάλο πρόβλημα. Μπορείτε είτε να το βιώσετε στην άλυτη κατάσταση του είτε να βιώσετε την επίλυση, αλλά είστε πάντα μαζί του. Είναι πάντα εκεί για σας.

Καθώς συνεχίζετε την πορεία σας, πολλά από τα προηγούμενα συμπεράσματά, υποθέσεις και πεποιθήσεις σας απομακρύνονται και αυτό που παίρνει τη θέση τους είναι η δεκτικότητα. Αληθινή δεκτικότητα, όχι προσποιητή δεκτικότητα. Πραγματική δεκτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε δεκτικοί και ανοιχτοί σε μια κατάσταση, προσεκτικά παρατηρητικοί και υπεύθυνοι για αυτό που γνωρίζετε. Τα προβλήματα μπορεί να αποφευχθούν αν ακολουθήσετε αυτή τη προσέγγιση. Θα θελήσετε να ελαχιστοποιήσετε τα παράπονα σας σχετικά με τη ζωή, επειδή τα παράπονα σας εμποδίζουν την επίλυση των θεμάτων που πέφτουν στην αντίληψή σας για επίλυση. Αυτό που μπορείτε να λύσετε μόνοι σας είναι τα μικρά προβλήματα. Αυτό που δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας είναι το μεγάλο πρόβλημα. Για τα μικρά προβλήματα χρειάζεστε βοήθεια από την Γνώση περιοδικά. Για το μεγάλο πρόβλημα θα χρειαστείτε καθ ολοκληρία τη Γνώση. Όχι μόνο θα χρειαστείτε τη Γνώση, πρέπει να συμμετάσχετε με τη Γνώση. Πρέπει να ενωθείτε με τη Γνώση. Πρέπει να αφήσετε τη Γνώση να σας κυριεύσει, να σας διδάξει και να σας προετοιμάσει . Εδώ είναι όπου η νοητική σας ζωή και η πνευματική σας ζωή ενώνονται, παντρεύονται και ενώνονται. Αυτό σας μεταμορφώνει εντελώς ως άτομο, ώστε να μπορέσετε να αρχίσετε να βιώνετε το μεγάλο πρόβλημα και να βιώσετε την επίλυση του
Σε έναν περιστασιακό παρατηρητή ίσως δεν θα φανείτε διαφορετικός. Θα πρέπει ακόμα να βρίσκετε τα κλειδιά σας·θα πρέπει ακόμα να διορθώσετε το αυτοκίνητό σας·θα πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσετε τους φυσικούς σας πόνους και θα πρέπει ακόμα να βγάζετε αρκετά χρήματα για να ζήσετε. Αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που ζει σε ένα διαφορετικό σύμπαν, μια διαφορετική ζωή με διαφορετικό νου – τόσο διαφορετικό που δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
Αυτό είναι δυνατό για σάς. Ξεκινήστε σήμερα να αποδεχτείτε την παρουσία όλων των μικρών προβλημάτων στη ζωή σας και αποδεχτείτε ότι σας δίνονται, ώστε με τη βοήθεια άλλων να τα επιλύσετε και να τα ελαχιστοποιήσετε ώστε να μπορέσετε να αναλάβετε το μεγάλο πρόβλημα που σας καλεί, που σας περιμένει, του οποίου η επίλυση σας περιμένει με ανταμοιβές που είναι πέρα από την ανθρώπινη εκτίμηση. Εδώ μαθαίνετε να στηρίζετε τον εαυτό σας. Μαθαίνετε για τη φύση σας, που είναι πώς κάνετε πράγματα, τη σκέψη και τη συμπεριφορά σας. Μαθαίνετε για τη φύση των άλλων και τις ομοιότητες και τις διαφορές τους από τη δική σας φύση. Συνειδητοποιείτε την εσωτερική σας δύναμη. Οι προτεραιότητές σας αρχίζουν να αλλάζουν και αναζητάτε μεγαλύτερα πράγματα. Για να φτάσετε σε αυτά τα μεγαλύτερα πράγματα, θα αναζητήσετε μια Μεγαλύτερη Δύναμη, γιατί τα μεγαλύτερα πράγματα μπορούν να αποκτηθούν ή να ληφθούν μόνο με μια Μεγαλύτερη Δύναμη. Αναλάβετε το μεγάλο πρόβλημα της ζωής σας, μην ξεχνάτε τα μικρά και θα ανοίξετε τις πόρτες που σας περιμένουν, γιατί είναι ήδη ανοιχτές.